Het leven in Barcelona is zo verkeerd nog niet…

Het leven in Barcelona is zo verkeerd nog niet…

Kun je het geloven? Ondertussen ben ik alweer ruim twee maanden in het mooie Barcelona en heb ik een hele nieuwe vriendengroep opgebouwd, de lekkerste tapas gegeten, liters sangria en tinto di verano gedronken, keihard gewerkt en o.a. een e-book gelanceerd en bovenal genoten van de zon die élke dag schijnt. Barcelona is fijn. Het begint zelfs een beetje té fijn te worden..

You get used to it..

Hoewel mijn eerste update vanuit het mooie Barcelona misschien een tikkeltje negatief was (ik moest gewoon wennen aan het feit dat alles hier anders is..), merk ik dat ik nu langzaam geaard ben en vrede heb met de mindere mate van comfort die ik in mijn tijdelijke onderkomen heb. Eigenlijk maakt dat allemaal helemaal niet zoveel uit, want ik ben veel weg. Spanjaarden hebben veel meer een buiten leven, dan ik gewend ben in Nederland.

Internationale karakter

Prioriteit nummer #1 was het maken van nieuwe vrienden. Ik ben naar Barcelona gekomen en ik kende niemand in deze grote stad. Ik bezocht diverse meet-ups en plaatste meerdere oproepen op Facebook om andere expats of internationale studenten te leren kennen. En dat ging veel makkelijker dan gedacht.

Bring people together

Tijdens het Beer festival besloot ik iedereen die ik had leren kennen samen te brengen en dat werd een succes. We zijn nu een groep van 12 mensen uit allerlei hoeken van de wereld. Australië, Peru, Brazilië, Duitsland, Griekenland, Groot-Brittannië, Frankrijk en een handjevol Spanjaarden die als expat werken in Barcelona. Dit internationale karakter is zó tof!

Het begint allemaal erg fijn te worden..

Zodra ik na een gezellig etentje of drankje naar ‘huis’ loop, moet ik mijzelf knijpen. Knijpen om het feit dat Barcelona ondertussen als thuis voelt, alle toffe mensen die ik ontmoet heb en omdat ik als mens heel goed ga op het feit dat de zon elke dag schijnt. Ik ben hier heel erg in mijn nopjes.

In tweestrijd met mijzelf

Mocht je je afvragen, werkt die meid hier ook nog? Jazeker. En de mensen die mijn goed kennen, weten dat ik niet maar één uur per dag werk, maar dat ik dagelijks de nodige uren achter mijn laptop doorbreng. Ik ben per slot van rekening naar Barcelona gekomen om te werken als Digital Nomad.

Het werk wat ik doe, bevalt nog steeds erg goed en het voelt voor mij iedere dag als een feestje wanneer ik weer achter mijn laptop mag kruipen. Yes, ik hou echt van mijn werk. Ondertussen heb ik meerdere ‘vaste’ opdrachtgevers (in hoeverre je het vast kunt noemen als je als freelancer werkt..) en ben ik content met de omzet en de resultaten die daar uitvloeien.

Nadelen van een Digital Nomad

Alle mensen die ik hier heb leren kennen, werken fulltime. Voor een baas. En ik ben eigen baas. Daardoor mis ik soms collega’s of de mogelijkheid om te brainstormen met andere mensen.

Hoewel ik onwijs blij ben met de opdrachten die ik op dit moment uitvoer, mis ik soms het feit dat ik ergens 40 uur per week aan kan werken. Mijn week is erg versnipperd met allerlei verschillende opdrachten en verschillende opdrachtgevers wat mijn dag heel dynamisch maakt. Maar soms merk ik dat ik fulltime wil werken aan een project, omdat er meer uit te halen valt.

Dat is ook de reden dat ik straks in Nederland graag aan de slag wil als interimmer, zodat ik tijdelijk (vaak 3 of 6 maanden) fulltime aan een opdracht werk voor een groot bedrijf. Ik heb zin in het échte werk. Interim opdrachten heb je helaas niet hier in Barcelona…

Het leven in Barcelona is duur

Mocht je denken dat het leven in Barcelona goedkoop is, dan heb je het mis. De boodschappen zijn misschien wel iets goedkoper dan in Nederland, maar de huur is vreselijk hoog, de restaurants weten hun prijzen ook wel en de prijzen voor een drankje als je op stap gaat zijn bijna Scandinavische prijzen.

Langere tijd wonen in Barcelona

Soms bekruipt mij het gevoel dat het onwijs tof zou zijn als ik voor langere tijd in Barcelona zou kunnen wonen. Want eerlijk is eerlijk, het is fijn hier. Maar realistisch is het niet, gezien het feit dat mijn vriend voor geen goud Nederland wil verlaten, ik een koophuis heb in Nederland en ik mijn bedrijf verder wil opbouwen en daar in Spanje minder mogelijkheden voor zijn. Maar ik sluit niet uit dat ik ooit terugkom. Naar Barcelona of een andere buitenlandse stad.

Volg mijn Barcelona avonturen via mijn Stories op Instagram

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

8 comments

 1. Sanne says:

  Inderdaad een stuk positiever deze update, maar denk dat dat helemaal normaal is! Toen ik voor een jaar naar het buitenland ging, moest ik in het begin ook echt heel erg wennen. Vooral dat je een compleet sociaal leven moet opbouwen vond ik in het begin best lastig. Klinkt alsof je daar inmiddels helemaal op je plek zit! Kan me wel voorstellen dat iets meer vastigheid in je werk ook fijn kan zijn. Ben benieuwd naar je interim werkzaamheden 🙂

 2. Darina says:

  Echt geweldig dat je dit avontuur bent aangegaan. Het lijkt mij ook heel gaaf om een tijdje in het buitenland te wonen/werken.

 3. Heel erg tof! Het lijkt mij ook heel leuk en verfrissend om een tijdje in het buitenland te wonen. Ik denk er weleens aan om een maandje of twee een appartement in Berlijn te huren. Wel eentje waar huisdieren toegestaan zijn, want mijn doggies moeten mee. En mijn vriend ook. Die werkt zelfstandig als ict’er en kan overal werken waar internet is. Het lijkt hem ook wel wat om eens een tijdje weg te gaan. Voor dit jaar hebben we al veel reisplannen gemaakt, maar wie weet een ideetje voor volgend jaar.

  • Diolifestyle says:

   Dat is wel echt heel fijn dat je vriend ook als zelfstandige werkt. Dat is bij mijn helaas niet zo.. Mooi doel in het vooruitzicht, nu je droom waarmaken! 🙂

 4. Marta says:

  ‪Leuk om te lezen dat je zo van de stad en je avontuur in Spanje aan het genieten bent Dionne 💫 Veel plezier nog en succes met het vinden van een interim opdracht straks!‬

Comments are closed.