Binnenkort verhuizen? Dit moet je weten + handige tips

Binnenkort verhuizen? Dit moet je weten + handige tips

Over iets meer dan twee weken krijgen we de sleutel. De sleutel was ons eerste koophuis. Hoe tof is dat?! Ondanks dat ik eerst heel hard riep dat ik geen huis wilde kopen, omdat ik dat allemaal veel te serieus vond, kan stiekem niet wachten tot het moment dat we straks gesetteld zijn in ons nieuwe stekje. De afgelopen maanden was ik kind aan huis bij menig bouwmarkt, interieur winkel en heb ik uren achter de computer doorgebracht op zoek naar de mooiste tegeltjes, behang en natuurlijk interieur ideeën. De verhuizing komt in zicht, dus hoog tijd om de balans op te maken. Ga je ook binnenkort verhuizen? In dit artikel vind je allerlei tips en handige weetjes.

Big deal

Een koophuis vond ik (vind ik nog steeds) een big deal. Ik ben dan wel 26, maar zo volwassen voel ik mij niet. Een huis kopen voelt een beetje als een blok aan mijn been. Stel je voor je besluit voor langere tijd naar het buitenland te gaan of als mijn vriend en ik uit elkaar gaan, is een koophuis veel meer gedoe. Er komt veel meer rompslomp bij kijken. Niet dat het nu niet goed gaat, maar dat is meer een gevoel. Misschien wel een beetje bindingsangst. Bang dat ik mijn vrijheid kwijtraak.

Langzaam heb ik ben ik gewend aan het idee en ben ik het ook steeds leuker gaan vinden. We gaan verhuizen naar een nieuwbouwappartement(!) in de stad(!). Dat zijn twee hele dikke pluspunten. 


Investering

Een koophuis is geld technisch veel beter dan een huurhuis. Je bouwt iets op. Geld dat je in een koophuis steekt is een investering en ben je niet kwijt. Na ongeveer 30 jaar heb je je hypotheek afbetaald en is het huis van jou. Op dit moment wonen we in een huurhuis in de particuliere sector wat betekent dat de huurprijs erg fors is. Als je dan ook nog enkel glas hebt, veel schimmel- vochtplekken, ga je je toch wel achter je oren krabben. Nu het moment steeds dichterbij komt dat wij de sleutel krijgen, kan ik niet wachten totdat we kunnen beginnen met klussen en inrichten.

Voorbereiding is het halve werk

Als je denkt dat een nieuwbouwappartement helemaal af is, heb je het mis. Er moet behoorlijk wat werk verricht worden, voor we kunnen verhuizen. Naast leidingwerk dat verlegd moet worden, moeten er nog stopcontacten aangelegd worden, er moet een douche geplaatst worden en uiteraard moeten de vloeren erin gelegd worden en alle muren gedaan worden. En daarna kan de keuken pas geplaatst worden.

Voorbereiding is het halve werk. Maak een lijstje met dingen die er gedaan moeten worden. Moeten er leidingen verlegd worden? Regel op tijd het internet. Moet je oud behang verwijderen? En ga zo door. Inventariseer voor jezelf wat er gedaan moet worden in je nieuwe huis en geef prioriteiten aan de dingen die als eerste moeten gebeuren. Zorg dat je ook al het materiaal op tijd in huis hebt, dat zodat als je de sleutel hebt, meteen kunt beginnen met klussen.


Prijsvergelijken

Ondertussen ken ik de bouwmarkten en interieur winkels zo’n beetje uit mijn duimpje en heb ik gezien dat de prijzen nogal verschillen. Vooral in bouwmarkten worden vaak dezelfde producten aangeboden, maar dan voor een hogere prijs. Check online of in de winkel welke bouwmarkt de beste prijs biedt. En daarnaast gooien ze vaak met korting. Zo scoorden wij onze PVC vloer bij Karwei met 30% korting. Uiteindelijk kochten wij de vloer met een totale korting €1.246,33. Daar kun je heel veel andere leuke dingen mee doen. Bijvoorbeeld deze mooie room diviver van kopen.

Maak plaats voor nieuwe spullen

Als er iets is waar ik goed in ben, is het opruimen. Ik vind het heerlijk om door mijn kledingkast te gaan en te kijken welke kledingstukken ik niet meer draag en dus kan opruimen. Dit doe ik ook met schoenen, interieur spullen, servies en noem het maar op. Het gevoel dat je krijgt als je iets opgeruimd hebt, is echt heel erg fijn!

Spullen die je toch niet meer gebruikt of al meer dan een jaar niet meer gebruikt hebt, ga je niet opeens weer gebruiken. Je kunt ze daarom maar beter meteen opruimen en naar de kringloop brengen of er iemand anders er een plezier meedoen. Dit scheelt weer met verhuizen.

Als je interieur spullen hebt, kun je die eenvoudig verkopen via Marktplaats en daarnaast kun je via Marktplaats of via de kringloop ook toffe items vinden. Je moet alleen geluk hebben dat je iets moois tegenkomt.

Inspiratie boost

Als je gaat verhuizen, kun je heel veel inspiratie gebruiken. Pinterest was (en is nog steeds) mijn allerbeste vriend. Er staan zoveel mooie interieur foto’s op dat het lastig kiezen is wat voor een stijl je wilt aanhouden. Onze keuken wordt fjord blauw en is nogal groot, dus dat wordt de eyecather van ons appartement. Verder vind ik het nu nog een beetje lastig inschatten hoe het allemaal eruit komt te zien, maar het wordt een beetje neutraal met vooral veel planten en ik denk (hoop) dat het een Scandinavische inrichting gaat worden. Daarnaast vind ik metalen elementen tof én grote posters van dieren, het strand of quotes staan hoog op mijn wishlist.Workspace

We hebben twee slaapkamers; eentje wordt uiteraard de main bedroom, maar die tweede wordt mijn werkkamer. Ik kan niet wachten tot het moment dat het een hele fijne plek is waar ik uren kan werken. Op de werkkamer komt aan een muur polka dots behang en daarnaast wil ik van die grote rekken waar ik allemaal toffe posters en prints van Desenio neer kan zetten. Ook wil ik graag een grote lockerkast om mijn spullen in op te bergen en verder hier en daar wat planten. Het moet vooral een fijne (en mooie) werkplek worden om te werken.

De posters heb ik ondertussen al geshopt en ingelijst in een – jawel – gouden lijst. Oh boy. Ik kan echt niet wachten tot het allemaal klaar is. 😀

Wil je ook toffe posters scoren van Desenio? Met de code DIONNE ontvang je 25% korting van 8 tot en met 10 mei.

Wat vind je van mijn nieuwe posters?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. alexa says:

    ahh echt super leuke posters! ik heb er ook een aantal, erg blij mee en natuurlijk succes met verhuizen!

Comments are closed.