Blogdoelen behaald? | Omzetstijging van 442,7% & veel minder bezoekers

Blogdoelen behaald? | Omzetstijging van 442,7% & veel minder bezoekers

Het afgelopen jaar zijn er weer ontzettend veel artikelen online gekomen, heb ik veel gave samenwerkingen gehad en is mijn blog door 98(!) landen bezocht. Mooie resultaten. Helaas is het mij niet gelukt om elke week drie artikelen te publiceren; soms had ik periodes dat het van een leien dakje ging, maar op andere momenten was tijd (en energie) de boosdoener. De balans tussen werk en privé was vaak niet goed, waardoor ik ook minder uit mijn vingers kreeg. Hierdoor heb ik veel van mijn blogdoelen voor 2017 niet behaald, maar ik weet zeker dat ik in 2018 ga rocken.

Blogdoelen van 2017

Bij het opschonen van het CRM-systeem van mijn website kwam ik een artikel tegen dat ik expres niet gepubliceerd heb. In dat artikel stonden al mijn doelen voor mijn blog en freelance activiteiten voor dit jaar (2017). Omdat er ook omzetcijfers in genoemd werden, heb ik het niet gedeeld maar bewaard om naar terug te kijken. En dat moment is nu. Het is eind 2017.

Instagram

Eén van de doelen was meer volgers op Instagram. Dat is helaas niet gelukt. Aan het begin van het jaar was ik erg fanatiek, deelde ik veel foto’s en reageerde ik veel. Helaas is het toch lastig te combineren met een fulltime baan. Hierdoor besteedde ik er minder aandacht aan, waardoor het aantal volgers snel zakte. Op dit moment zit ik zelfs onder de 2.000 volgers, terwijl mijn doel minimaal 5.000 volgers was. Helaas. Hopelijk kan ik er in 2018 meer tijd aan besteden. Wél behaalde ik afgelopen week de 10K volgers op Pinterest. 👋🏻 En verdien ik geld met Pinterest.

Wil je geld verdienen met je blog? Dit zijn 5 manieren hoe jij dat ook voor elkaar kan krijgen.

Betere en kwalitatievere content

Iets anders waar ik aan wilde werken was betere en kwalitatievere content. Dit is deels gelukt, maar er zijn ook zeker momenten waarop dat niet gelukt is. Dus ook hier wil ik stappen zetten en dit naar een nog hoger niveau brengen.

10.000 unieke bezoekers per maand

Een blog die vaak wordt bekeken, wie wil dat nou niet? Ondertussen blog ik al bijna vijf jaar en heb ik al heel wat vlieguren erop zitten. Toch merk ik dat sinds ik gestopt ben met dagelijks bloggen (dat is al bijna twee jaar geleden..) dat mijn bezoekersaantallen kelderde en vanaf dat moment ook erg gestagneerd zijn. Mijn doel was om 10.000 unieke bezoekers per maand te behalen, maar dat is verre van gelukt. In 2018 wil ik nadenken over een strategie, hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn content ook relevant en interessant is en wordt voor mijn huidige- en nieuwe lezers. Want ik wil heel graag groeien en ik weet dat ik écht wel kan bloggen. Ondertussen ben ik wel al begonnen met het verleggen van mijn focus qua content, maar er is nog genoeg werk aan de winkel.

Meer omzet

Meer omzet genereren met mijn blog én freelance opdrachten. Groeien, wie wil dat nou niet. Alles wat je aandacht geeft, groeit immers. Toch? Ik weet niet hoé ik het heb geflikt, maar het is gelukt. Elk kwartaal boekte ik een recordomzet en dat zorgde uiteindelijk voor het beste jaar OOIT. Ten opzichte van het jaar daarvoor was het een omzetstijging van maar liefst 442,7%.. 😱😱 #holymoly

Kennis vergaren

Een ander puntje was kennis. Ik wilde meer kennis vergaren op het gebied van online marketing, influencer marketing en social media. En dat is deels gelukt en dat komt vooral door mijn werk bij een online marketing bureau. Maar heij, het is een snelle wereld en je bent nooit uitgeleerd, dus er valt nog genoeg te leren.

Social media statistieken

Het afgelopen jaar ben ik wel gegroeid qua aantal volgers op social media. Dit is een korte recap van het aantal volgers aan het begin van 2017 en nu, eind 2017.

Facebook: 833 likes – 934 likes +101
Twitter: 1.243 volgers – 1.470 volgers +221
Instagram: 1.648 volgers – 1.915 volgers +267
Pinterest: 6.543 volgers – 10.023 volgers +3480

Recap

Helaas heb ik veel doelen niet of niet helemaal behaald. Vooral het aantal volgers op Instagram en meer bezoekers naar blog zijn punten waarop ik hard “faalde”. Naast mijn blog werk ik fulltime en dat maakt het werken aan een blog soms lastig. Dit moet uiteraard geen excuses zijn, want deze doelen zijn opgesteld toen ik al een fulltime baan had. Een aantal factoren (een nieuwe fulltime baan met langere reistijd en de slechte balans tussen werk en privé) hebben zeker een steentje bijgedragen aan het feit dat ik niet alle blogdoelen behaald heb. Maar daar kan nu niets meer aan veranderd worden, op naar een nieuw, succesvol blog- en freelance jaar! 💃🏻Heb jij jouw (blog)doelen voor 2017 behaald?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

18 comments

 1. Lisette says:

  Wat goed! Absoluut trots zijn op wat je allemaal al behaald heb, en misschien gaan bedenken als je meer wat je blog wilt om minder te gaan werken en hier meer tijd in te stoppen? Ik merk ook dat tijd altijd een issue is… mijn doel was ook 5000 unieke bezoekers per maand en schommel ergens rond de 2000-3500 duizend. Maar ja! Zijn er eigenlijk ook al een hele hoop, dus ik ben maar heel dankbaar voor deze mensen en ga stug door. We komen echt wel aan die magische 5k!

  • Dat zou ik inderdaad kunnen doen en dat wil ik op den duur ook doen. Maar ik wil eerst nog wat ervaring op doen en voor een baas werken. En wat betreft die bezoekers helemaal waar. Uiteindelijk komen we er wel.

 2. Demi says:

  Ik snap dat je in jouw ogen sommige doelen niet behaald hebt, maar toch vind ik deze cijfers erg indrukwekkend! Met al die nieuwe vergaarde kennis als content marketeer moet het in 2018 in ieder geval helemaal goed komen 🙂

 3. Haydée says:

  Een fulltime baan met een blog combineren is sowieso al niet vanzelfsprekend, zelfs als je niet elke dag blogt. Ik weet waarover je het hebt, haha! Je mag echt trots zijn op wat je hebt bereikt, al heb je niet elk doel kunnen afvinken.

 4. Anne says:

  Ondanks dat je de jezelf gestelde doelen niet hebt gehaald mag je best trots zijn op jezelf! Het is ook een uitdaging om te bloggen naast een fulltime baan. Heb je dit jaar meer ‘haalbare’ doelen gesteld? Ik had het dit jaar juist andersom, ik had doelen gesteld die ik binnen 3 maanden al gehaald had. Met als gevolg dat ik het hele jaar bezig was met het stellen van nieuwe doelen. Dit jaar heb ik het anders aangepakt, maar wie weet haal ik ze nu ook niet. Het blijft toch altijd een beetje koffiedik kijken.

 5. Laurens M says:

  Respect hoor – wow – ook al is het van een héél kleine garnaal blog-wise. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb al moeite met 1 artikel per week… :-/ :-p Tijd en energie zijn inderdaad bijna altijd de grote boosdoeners, en tussendoor moet je ook nog wat leven. Vooral de energie om social media te onderhouden ontbreekt bij mij. In ieder geval: veel succes dit jaar! Keep up the good work!

 6. Marit says:

  Wauw hartstikke goed allemaal joh! Voor jezelf lijkt het misschien niet indrukwekkend, maar we zijn altijd een stuk strenger bij onszelf haha. 🙂 Echt knap van je.

 7. Dani says:

  Jeetje wat een cijfers. Ik als newbee kan daar alleen maar van dromen! Van de andere kant begrijp ik dat het niet behalen van doelen teleurstellend is. Maar ik ben onder de indruk van je blog en resultaten. Wauw!

Comments are closed.