Toffe & orginele webshops én merken die de moeite waard zijn #1

Toffe & orginele webshops én merken die de moeite waard zijn #1

Webshops, je hebt ze in allerlei vormen en maten. Sinds de opkomst van het internet zijn ze als paddestoelen uit de grond geschoten. De één werd succesvol en de ander niet. Als je anno 2018 nog een webshop wilt beginnen, moet je van goede huizen komen, want de concurrentie is immens. En al die webshops zijn lang niet allemaal goed, maar je hebt ook verborgen pareltjes. Sommigen zijn wat bekender dan de andere, maar zeker weten de moeite waard om een keer te bezoeken. Kijk je mee?

Boetiekjes, conceptstores of andere unieke winkels

Zelf vind ik het maar al te leuk om te shoppen bij kleine boetiekjes, conceptstores of andere unieke winkels waar niet de hele meute shopt. Ik zeg niet dat ik niet shop bij de Zara of de Mango, maar ik vind het wel leuk om items te scoren die niet iedereen heeft en die af te wisselen met items van de grote winkelketens. Dit is ook de reden dat ik in 2016 de Lifestyle Factory Market organiseerde: een markt met allemaal toffe conceptstores. Mijn lijstje met toffe & orginele webshops én merken die de moeite waard zijn is ondertussen al aardig lang geworden. Dit is deel één met mijn favorieten.

Spiegel – Ketting – Oorbellen – Vest – Armbandje – Leren tas – Oorbellen – Vaasjes – Horloge

PB14

Zij verkopen allerlei prachtige lederen producten en waren ook één van de deelnemers van de Lifestyle Factory Market in Amersfoort. Ze verkopen de meest mooie leren (hand)tassen, leren handvatten, oorbellen, leren houders voor boekenplanken en nog veel meer. De moeite waard om een kijkje te nemen als je houdt van mooie leren producten.

By1oak

Minimalistische sieraden, ik kan er geen genoeg van krijgen. Dit is één van mijn favorieten. Ik heb al meerdere sieraden bij ze gekocht en ze blijven lang mooi.

&Klevering via de Bijenkorf

Je huis gezellig inrichten, dat wil iedereen en dat gaat zeker lukken met de mooie items van &Klevering. Zelf ben ik ook fan van de talloze theelichthouders, vazen en andere accessoires en dat allemaal met een golden touch.

YAYA via Locals United

Als je op zoek bent naar een stijlvol en basic kledingmerk, is YAYA zeker een aanrader. Tijdens een bezoek aan Antwerpen een paar jaar geleden, bezocht ik hun boetiekje en sindsdien ben ik fan. Door de zachte kleuren en materialen, kun je de items goed combineren en zitten ze erg comfortabel.Cluse via de Bijenkorf

Een mooi horloge mag niet ontbreken aan je collectie. Zelf heb ik een heleboel horloges, zodat ik in theorie bij iedere outfit een ander horloge zou kunnen dragen. Maar in de praktijk draag ik bijna altijd mijn FitBit. Oeps..

All the luck in the world 

Authentieke conceptstores zoals het ooit bedoeld was, dat is All the luck in the world. Veel toffe dingen en de winkel in Amsterdam is ook nog eens ontzettend gaaf gedesignd.

Pilgrim via Zalando

Pilgrim is een mooi, klassiek sieraden merk. Sommige sieraden zijn minimalistisch, maar het overgrote deel is zilver of goud en wat groter en opvallender. Desalniettemin een mooi merk.

Gag et Lou

Tijdens mijn bezoek aan Parijs ontdekte ik dit merk bij de wereldberoemde conceptstore Merci. Als je in Parijs bent, moet je daar sowieso heen. Het is een prachtige winkel met fantastische merken. Bij de sieraden kwam ik een super mooi en subtiel gouden kettinkje met sterretjes tegen. Sinds ik hem gekocht heb, zijn we onafscheidelijk. In hun webshop verkopen ze nog veel meer moois. Ik ben verliefd.

A Beautiful Story via Locals United

Tijdens de opening van The Little Green Bag Store in Utrecht kwam ik een prachtig armbandje van A Beautiful Story tegen. Alle sieraden zijn fair-trade en hebben een verhaal. Vooral de gouden armbandjes vind ik erg mooi.

Dit is deel #1 met mijn favorieten. Binnenkort komt deel #2 online met nog veel meer toffe & orginele webshops én merken die de moeite waard zijn.

Wat zijn jouw favorieten webshops of merken?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Darina says:

    Wat een mooie items en leuke manier om nieuwe merken te leren kennen. Ik hou er ook van om in boetiekjes rond te struinen.

Comments are closed.