Boeren zuipfeesten & Fashion blogger

Boeren zuipfeesten & Fashion blogger
Afgelopen weekend was het zo ver. De schutters feesten. Ik hoor het je denken, de wát? Het zijn ouderwetse, culturele feesten die in veel Zuid-Limburgse dorpen worden gevierd en waar veel bier wordt genuttigd.  
Ik heb het vorig weekend mijn mooie stadse studentenkamertje ingeruild voor de oude slaapkamer bij mijn ouders in een klein, boerendorp in Zuid-Limburg. Ook al woon ik er officieel niet meer, de schutters feesten zijn de beste feesten! Die wil ik niet missen. Deze feesten worden één keer in de twee jaar georganiseerd. Zoals je natuurlijk begrijpt was het hele dorp in rep en roer. Bijna iedereen bezoekt dan ook deze feesten, net als ik. 
Boeren zuipfeesten
Zaterdagavond heb ik mijn mooiste hakken ingeruild voor oude sneakers en de oude kleren, want er werd gegooid met bier én het zijn immers typische boeren feesten. Toch kon ik het – als fashion blogger – niet over mijn hart krijgen om mijn ‘oude kloffie’ aan te trekken en te gaan feesten. Daarom trok ik weer mijn geliefde en leukste outfit aan. Precies zoals ik dat altijd doe.  
Daar stond ik dan, op mijn hakken in veel te mooie kleren in een tent midden in het veld op een typisch boeren zuipfeest. Totaal overdressed, en nat van het bier. Maar ik heb een prachtige avond gehad én daar gaat het om! 

Ik schrijf dit artikel niet om mijn oude dorp zwart maken, integendeel ik ben dol op die feesten en ik ben trots dat ik een (ex-) Limburger ben.
Alleen het contrast met de stad waar ik nu woon en het dorp waar ik opgegroeid ben is groot. 
Jasje: H&M
Ketting: Ebay
Top: H&M
Broek: American Today
Schoenen: Carmens
Wat vinden jullie van deze outfit?
Volg mij op BloglovinFacebookTwitter of Instagram.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

14 comments

 1. Sophie says:

  Leuke outfit! Ach, zo lang je je er zelf maar goed bij voelt toch? Het klinkt als een geweldig feest en hopelijk heb je er heel hard van genoten!

 2. Josianne says:

  Leuke outfit! Ik zou je als fashion blogger niet schuldig voelen om naar zulke feesten te gaan hoor. Ik vier ieder jaar die-hard carnaval en niemand die me daarna niet meer wil kennen (denk ik haha)

 3. Dagmar Valerie says:

  Wauw mooie outfit en te gekke top! En als je het leuk hebt gehad, dan is dat toch wat telt? Klinkt als een geweldig goed feestje 🙂 Geniet van het stralende weekend en yay tot morgen! X

  • admindiolifestyle says:

   Dat klopt, daar gaat het om! Geniet van deze zonnige dag en tot morgen!

 4. Jet says:

  Leuke outfit en mooi kleur jasje! Je moet je zeker niet schuldig voelen. Ik houd ook van zulke feesten.

  Liefs, Jet

 5. Anne Stikvoort says:

  ik ben vroeger ook wel eens naar zoiets geweest – ik zat ook altijd met grote kleding dilemma's toen! haha

 6. Beautyjuf says:

  Ahh, 'boeren feesten'..! Jeugdherinneringen 🙂 Tsja, het contrast is te groot geworden. Herkenbaar! Na mijn studie heb ik nog één keer zo'n feest bezocht. Nee, het gevoel was niet meer. Geeft niets! Ik blijf er mooie herinneringen aan houden 🙂

Comments are closed.