Boost aan website traffic via Pinterest? Zo werkt het

Boost aan website traffic via Pinterest? Zo werkt het

Pinterest is booming en telt steeds meer gebruikers. Toch is het bij veel bedrijven of bloggers een ondergeschoven kindje en dat is zonde. Want de voordelen die Pinterest biedt zijn enorm. Het zorgt niet alleen voor een boost aan traffic, maar je kunt er ook nog eens heel eenvoudig geld mee verdienen. In dit artikel vertel ik hoe je ervoor kunt zorgen dat je via Pinterest een boost aan website traffic binnenhaalt.

Website traffic via Pinterest

Om te zorgen dat je heel veel bezoekers naar je website krijgt via Pinterest, moet je regelmatig pinnen: pins van andere mensen re-pinnen, maar vooral regelmatig zélf nieuwe pins toevoegen.

Pin regelmatig vanaf je website

Stap 1 om te zorgen dat je veel traffic naar je weblog krijgt, is veel pinnen. Veel pinnen betekent elke dag op verschillende tijdstippen. Mocht je denken, daar heb ik geen tijd voor?! Via Pinterest kun je je pins inplannen, maar het is ook mogelijk om pins in te plannen via Tailwind. Een tool die ook uitzoekt wat voor jou de beste tijden zijn om te pinnen.

Om te zorgen voor traffic, moeten de pins afkomstig zijn van je website of je moet een nieuwe pin maken met daarin een link naar je website. Want alleen zo krijg je meer website traffic via Pinterest.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om geld te verdienen met Pinterest? Dat kan via o.a. LinkPizza en Awin.


Wil je weten hoe ik duizenden bezoekers naar mijn website trek via Pinterest én hoe ik honderden euro’s per maand(!) verdien met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ voor maar €12,95 en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.
Pin je artikelen van je webshop

Heb je een eigen webshop? Ga dan als een malle aan de slag met het pinnen van al je producten op Pinterest en geef elk product een uitgebreide omschrijving. Ga op zoek naar synoniemen, zorg dat de beschrijving SEO proof- en allesomvattend is. Hoe beter je omschrijving, hoe groter de kans dat je pins gevonden worden en hoe meer mensen naar je webshop gaan en wellicht klant worden.

Wist je dat Karwei de meeste website traffic via Pinterest krijgt?

Maak voor elke blog een pin

Schrijf je regelmatig blogs op je website? Mooi. Op die manier creëer je een bepaalde autoriteit, zorg je dat mensen je vinden via Google, maar nog beter: je kunt elk artikel heel simpel pinnen wat uiteindelijk voor veel traffic gaat zorgen.

Hoe doe je dat? Heel simpel. Voeg aan elke blog een foto toe met daarop de titel van het artikel. Ontwerp een bepaalde huisstijl en pin deze foto vervolgens op je eigen bord en interessante groepsborden. Mocht je denken, hoe ziet zo’n pin eruit? Dit is een voorbeeld van een pin die ik gemaakt heb aan de hand van een artikel. Dit is heel simpel te maken in Canva of bijvoorbeeld Photoshop.

Tip: Installeer een pin button op je website, zodat je bezoekers foto’s ook direct kunnen pinnen op hun eigen bord.

Geld verdienen met Pinterest? Check dit artikel.

Pinnen op groepsborden

Naast pinnen op je eigen borden, is het verstandig om te zoeken naar groepsborden die aansluiten bij jouw website. Zodra je aangesloten bent bij groepsborden, kun je als je iets pint vanaf je website, het vervolgens ook pinnen op groepsborden. De kracht van groepsborden is dat ze vaak veel bereik hebben en je daardoor kans hebt dat nog veel meer mensen je pins te zien krijgen.

Aan de slag met je Pinterest? Koop mijn e-book over Pinterest en leer hoe je duizenden bezoekers naar je website trekt en veel geld kunt verdienen.

Gebruik jij al Pinterest voor jouw website?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Boost aan website traffic via Pinterest? Zo werkt het

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.