Geld verdienen met Pinterest via LinkPizza? Dat kan!

Geld verdienen met Pinterest via LinkPizza? Dat kan!

Misschien heb je het al gezien in de nieuwsbrief van LinkPizza die afgelopen donderdag verstuurd is; het is vanaf nu ook mogelijk om geld te verdienen met Pinterest via LinkPizza. Whoeee! Daar ben ik uiteraard heel blij mee. Ik heb al meerdere artikelen geschreven over geld verdienen met Pinterest, maar dat deed ik via Awin, een ander affiliatie programma. Maar dat hoeft niet meer. Nu kan het via LinkPizza. Hoe en wat lees je hieronder.

Verdien geld met Pinterest

Pinterest is booming en telt steeds meer gebruikers. Het is een social media kanaal dat upcoming is en waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo zorgt Pinterest niet alleen voor een MEGA boost aan traffic, maar je kunt er ook nog eens easypeasy geld mee verdienen. Dus waar wacht je nog op?

Geld verdienen met Pinterest via LinkPizza? Dat kan! 12

Hoe werkt het?

Het is heel simpel. Voor je kunt beginnen, moet je uiteraard een Pinterest account hebben en aangemeld zijn bij LinkPizza. Aanmelden doe je hier. Zodra dat gefixt is, kun je beginnen met het uitzoeken van webshops die je tof vindt en waar je je Pinterest volgers mee wilt inspireren.

Stel je kiest voor Bol.com. Om er zeker van te zijn dat Bol.com aangesloten is bij LinkPizza, ga je naar tools in LinkPizza. Op deze pagina kun je via de Link Checker kijken of de webshop aangesloten is bij LinkPizza. Bij Bol.com is dit het geval, dus we kunnen beginnen.

Geld verdienen met Pinterest via LinkPizza? Dat kan!

Zoek een product uit dat je wilt delen via Pinterest. Kopieer die link vervolgens in de Link Shortener van LinkPizza. LinkPizza maakt van die link vervolgens een nieuwe link met daarin een stukje code die refereert naar jou, zodat je er geld mee kunt verdienen.

Ga naar Pinterest en maak een pin. Upload de foto die hoort bij het product, voeg de URL toe die je via LinkPizza hebt gemaakt, geef de pin een omschrijving en zorg dat deze omschrijving zo uitgebreid mogelijk is, zodat de kans groter is dat mensen je pin vinden en kies een bord waar je de pin wilt plaatsen. That’s it.

Meer weten? 5 tips hoe je geld kunt verdienen met je blog.

Geld verdienen met Pinterest via LinkPizza? Dat kan! 2

Zoals ik al zei, is het écht heel simpel. Je kunt zoveel mogelijk pins met een affiliatie link uploaden als je wilt. Zodra de pin live staat is, is het wachten geblazen. De kans is klein dat je in de eerste week meteen sales genereert, maar zodra de pin een paar keer gere-pind is kan het opeens snel gaan.

Ik verdien al langere tijd geld via Pinterest, maar deed het hiervoor via Awin en het levert mij honderden euro’s per maand(!) op. Het is echt heel makkelijk geld verdienen.

EDIT: Na een paar reacties nog even een korte toelichting. Pinterest houdt niet van korte links, maar zodra je op de link klikt (die je gemaakt hebt in LinkPizza) krijg je de originele link met een stukje affiliatie code. Maar let op: lees de EDIT van LinkPizza.

EDIT vanuit LinkPizza: ik heb een reactie ontvangen van LinkPizza over het verkorten van links. Als je korte links gebruikt, ben je je affiliatie link kwijt en dat wil je niet. Hoe je dat kunt voorkomen lees hieronder:

Als je toch een langere link wilt gebruiken raden wij het volgende aan:

 • Vul de link die je wilt omzetten in via de Link Checker op de
  Tools-pagina en klik op ‘Controleer’
 • Klik met je rechtermuisknop op het gelinkte domeinnaam dat verschijnt en kies voor ‘Linkadres kopiëren’
 • Vervolgens kun je deze link in een pin plaatsen

Wil je weten hoe ik duizenden bezoekers naar mijn website trek via Pinterest én hoe ik honderden euro’s per maand(!) verdien met Pinterest?

Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ voor maar €12,95 en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.


Wil jij ook geld verdienen met Pinterest via LinkPizza?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Geld verdienen met Pinterest via LinkPizza? Dat kan!

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

20 comments

 1. Tessa says:

  Hi, ik heb een Pinterest account maar ik kan bij LinkPizza deze nog niet kiezen. Er staat bij Pinterest: coming soon. Doe ik iets verkeerd?

  • Diolifestyle says:

   Hi Tessa, zo werkt het niet. Je moet een LinkPizza account hebben en een Pinterest account. Je hoeft je Pinterest account niet te koppelen aan Linkpizza.

   Zodra je een account hebt in Linkpizza, ben je klaar en kun je beginnen met het maken van pins met een affiliatie link zoals beschreven staat in het artikel. Dus je kunt nu meteen beginnen 🙂

 2. Veerlez says:

  Ik had dit laatst inderdaad ookal ontdekt, alleen weet ik dat Pinterest niet blij is met verkorte links. Met amazon moet je daar ook altijd op letten, dus ik ben bang dat Pinterest de verkorte links blokt. Wanneer linkpizza de links niet inkort, maar voluit weergeeft daar, dan zal ik het echt gaan gebruiken..

  • Diolifestyle says:

   Ik gebruik eigenlijk nooit die verkorte links. Zodra de links in de shortener zijn geweest, klik ik er op zodat de daadwerkelijke link (product + affiliatie code) heb en die link plak ik erin. Dan heb je een normale link met een beetje extra.

   Ik heb contact gehad met LinkPizza en het zou moeten werken. Zelf heb ik afgelopen weekend massaal nieuwe pins aangemaakt, maar tot dusver zonder resultaat. Ben benieuwd wanneer de eerste aankoop binnen is.

   Via Awin doe ik het normaal en dat werkt prima. Die werken met lange links: dus oorspronkelijke links met stukje code voor affiliatie. En daar verdien ik elke maand aardig wat geld mee. Als dat nu ook via LinkPizza werkt, zou dat top zijn.

   Ik hou je op de hoogte.

   • Josine says:

    Misschien handig om dit in je bericht te verwerken? Ik ben deze week lekker aan de slag gegaan tot iemand me op die verkorte links wees. Dus nu lees ik dit in jouw comments; maar had het graag eerder willen weten. Want vond jouw blog duidelijker dan de informatie bij linkpizza 🙈
    Liefs josine

    • Diolifestyle says:

     Yes! Thanks voor je feedback. Ik heb het toegevoegd. Dat is inderdaad een stukje duidelijker. Aah, fijn om te horen dat je mijn blog duidelijker vindt haha.

 3. Naar aanleiding van je vorige posts wilde ik hier ook aan beginnen. Ik ben best actief op Pinterest en genereer hier onwijs veel traffic mee naar mijn blog. Het lijkt me daarom ook erg leuk om met affiliatie te beginnen. Ik heb wel nog een vraag. Stel dat ik een jurkje van een website wil pinnen. Mag ik de afbeelding van de kledingwebsite op Pinterest zetten? Dan ben ik in principe aan het embedden toch?

 4. Dionne says:

  Klopt het dat alle pins automatisch weer worden bijgewerkt naar de link zonder affiliate code? Hier kwam ik namelijk achter, heb nu alle pins weer bijgewerkt met de affiliate code erin, in de hoop dat dat ook zo blijft.

 5. Yvonne says:

  Super bedankt voor dit artikel! Ik ben er ook mee aan de slag gegaan. Vraagje, de pins die je aanmaakt en laat linken naar affiliate links, kun je daar ook ergens de statistieken van zien? Vooralsnog zie ik alleen statistieken onder de pins die linken naar mijn eigen blog. Of kun je alleen via Linkpizza in de gaten houden of er wordt geklikt?

  • Diolifestyle says:

   Aah! Superleuk om te horen! Jazeker, als je op de pin zelf klikt (alleen bij eigen pins) kun je statistieken zien. Dan zie je rechts aantal weergaven, kliks etc.

   • Yvonne says:

    Haha, ik was denk ik gewoon nog een beetje ongeduldig! Een paar dagen later zag ik onder de meeste pins ook weer statistiekjes verschijnen, toen ze waren bekeken/gedeeld 🙂 Nog een vraagje… ik las dat iemand juist afraadde om directe affiliate links te pinnen, omdat je de url niet meer kunt aanpassen zodra de pin wordt gerepind. Denk jij dat dit een probleem is?

    • Diolifestyle says:

     Top! Fijn om te horen. De URL van je eigen pins kun je altijd aanpassen. Ook als het een affiliatie link is. Het is wel slim om niet alleen maar affiliatie links te gebruiken, want dat merkt Pinterest op. Je moet ook organische content plaatsen van je eigen website (3/4 eigen content 1/4 affiliatie links)

 6. Michelle says:

  Hoi,

  Ik heb begrepen dat direct linking niet is toegestaan. Wat bedoelen ze hier precies mee?

  Groetjes

 7. Thanks voor de tips! Ik vraag me alleen nog heel erg af met wat voor soort afbeeldingen jij een affliate link combineert? Heb je zoal voorbeelden van pins die jij gebruikt met zo’n link? Of pin je bij wijze van een eigen gemaakte foto van bijvoorbeeld Apple AirPods en plak je daar een link achter?

Comments are closed.