Carrière switch naar event manager..?

Carrière switch naar event manager..?

Dromen hebben we allemaal. De een droom over een eigen winkel, de ander droomt over een wereldreis. Als ik naar mijzelf kijk, is kiezen voor het ondernemerschap op dit moment mijn grootste droom. Ondertussen draai ik al een aantal jaar mee in de werkende maatschappij, maar merk ik dat ik mijn vrijheid mis. Als je fulltime als online marketeer bij een online marketing bureau werkt, weet je dat je geen 9 tot 5 baan hebt. Tel daar nog eens de lange reistijd bij op en voilà; er blijft bijna niks meer over van je doordeweekse dag. Alleen nog maar het weekend, dat opeens heel kostbaar wordt. Na mijn bezoek aan de masterclass ondernemen voor content creators, is mijn hart nog sneller gaan kloppen om te kiezen naar het ondernemerschap. Ga ik dan toch voor de carrière switch naar event manager..?

The sky is the limit

De reden dat ik zo graag wil proeven van het ondernemerschap, is niet zo zeer om het feit dat ik dan denk dat ik minder ga werken, maar het stukje vrijheid vind ik wel erg prettig. Ik ben nogal gehecht aan mijn eigen vrijheid. Als je dan na je studie ‘opeens’ verplicht 40 uur op kantoor moet zitten, voelt dat wel een beetje als een gevangenis. Niet dat ik mijn werk niet leuk vindt, integendeel zelfs. Alleen voel ik heel erg de drang om meer te genieten, meer vrijheid te hebben en de wereld om mij heen te ontdekken. Want naast mijn ondernemersdroom, heb ik nog veel meer dromen. En dat is ook meteen mijn probleem; ik vind te veel leuk..


Als ik later groot ben…

Conceptstores en ik zijn tweede handen op één buik. Ik kan het niet uitleggen, maar ik hou van boetiekjes die er Instagram proof uitzien, mooie kledingstukken die niet heel Nederland draagt, mooie subtiele sieraden, woon accessoires en noem het maar op. Dat was ook de reden dat ik in 2016 in mijn eentje de Lifestyle Factory Market organiseerde; een markt vol met conceptstores, boetiekjes en andere kleine, unieke online kledingshops. Dit was zo goed bevallen dat het naar meer smaakt..

Ondanks dat veel mensen online kleding bestellen (wat ikzelf overigens ook doe wegens tijdgebrek…), vind ik een dagje naar de stad om conceptstores af te gaan heel veel waard. Daarnaast bezoek ik ook regelmatig allerlei soorten marktjes, zoals Creative Market, Sissy-Boy Market, Swan Market en noem het maar op. Naast een carrière switch naar event manager om al die toffe conceptstores marktjes te organiseren, lijkt het mij ook leuk om zélf een real-life conceptstore te hebben. Of een vintage winkel.  Als je dan regelmatig op marktjes staat, moet je wel snel een mobiel pinapparaat huren ergens. Aangezien het gros van de mensen alles pint..

Freelance…?

Voor alsnog houd ik het bij mijn baan als online marketeer, mijn blog en mijn freelance activiteiten als copywriter. Als ik klaar ben voor de financiele onzekerheid, ga ik eerst fulltime aan de slag als freelance copywriter of freelance online marketeer. Ik ben nog jong, dus nog genoeg tijd om al die andere dromen ooit uit te laten komen.

Wat is jouw grootste droom?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Mira says:

    Goed om een afweging te maken tussen financiële zekerheid en doen wat je leuk vindt! Ik hoop dat je je droom ooit mag verwezenlijken:)

Comments are closed.