Challenge accepted – No clothes, beauty & jewelry buy

Challenge accepted – No clothes, beauty & jewelry buy

Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb al verschillende keren challenges gedaan. Met één challenge haalde ik zelfs de landelijke krant het AD anderhalf jaar geleden. Nu is het tijd voor iets nieuws. Nog steeds koop ik teveel spullen die ik eigenlijk niet nodig heb. Daarom heb ik een nieuwe uitdaging met een specifiek doel voor mijzelf opgesteld. Nieuwsgierig? Ik leg het uit!

Het is geen geheim, ik ben een shop-a-holic in hart en nieren. Laat mij een halve ochtend alleen in de stad en ik kom thuis met negen kledingstukken. Geen bestelling is te veel en het is zelfs zo erg dat na andere halve maand dat ik nu samenwoon en dus een andere pakketbezorger heb, hij mij al kent en wenkt als hij de straat in rijdt. Oef! Oké, ik krijg natuurlijk ook pakketjes voor mijn blog, maar toch. Zo snel kan het gaan. 

De kledingkast issue
Sinds we samenwonen hebben we een Pax kast van Ikea aangeschaft. Je weet wel, zo mega grote kledingkast. De kast is zo hoog als het plafond (2,56 cm) en een meter breed. Daarin heb ik twee stangen voor al mijn hangende kleding en onderaan en lade voor sokken en ondergoed en een plank voor al mijn broeken. Je begrijpt het wel: binnen no time was die kast vol. Gelukkig had ik mijn kledingrek van mijn studentenkamer nog. Ideaal. Daar kon ik mijn verzameling jasjes aan ophangen, want je kunt wel stellen dat ik dol ben op jasjes. Het hele rek hangt er vol mee en nog steeds heb ik te weinig plek voor mijn kleding. Er werd een tweede Pax kast besteld voor op de andere slaapkamer. Dit betekent dat de tweede slaapkamer zo’n beetje volstaat met mijn kledingkast. Daar kan ik tenminste mijn rokjes en t-shirt met korte en lange mouwen in kwijt. Het feit blijft dat ál mijn zomerkleding nog in de berging ligt en ik nog een volle kledingkast bij mijn ouders heb. Dus, om een lang verhaal kort te maken. Ik heb te veel kleding. Weer of beter gezegd zoals altijd. 

De uitdaging
Naast het feit dat ik veel kleding heb, heb ik ook veel sieraden en een beauty voorraad waarmee ik de komende tien jaar nog niet ga stinken, is het tijd om weer de klip op de portemonnee te doen. Ik ga geen volledige no-buy instellen, maar ik wil de komende drie maanden geen schoenen, kleding, beautyproducten of sieraden kopen. Simpelweg omdat ik hier al meer dan genoeg van heb. Daarnaast is het niet verkeerd om spullen op te maken als het gaat om beautyproducten of producten veelvuldig te gebruiken dat ze stuk gaan of in ieder geval hun geld hebben opgeleverd. Eigenlijk, als je er overdenkt, is het toch verdomd zonde om een trui te kopen van €40,- die je vervolgens drie keer draagt. 

Een city trip of toch een resort?
Het geld dat ik op deze manier bespaar, wil ik opzij zetten voor iets heel leuks. Ik ben namelijk heel nieuwsgierig wat ik elke maand wel niet uitgeef aan spullen die ik niet nodig heb. Met het geld dat ik bespaar, wil ik een reis maken. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik dol ben op reizen. Het liefst maak ik elke maand een citytrip. Daarom leek mij dit ook een toffe uitdaging. Ik bedoel, spullen zat en dus een makkelijke manier om te besparen.

Het lijkt mij ook héérlijk om een keer naar een (wellness)resort te gaan in Spanje, Portugal of Griekenland en daar een klein weekje intens te ontspannen. Geen internet, geen prikkels, maar puur tot rust komen. Op een of andere manier lijkt mij dat best fijn, maar wel maximaal 5 dagen. Anders ga ik mij vervelen ben ik bang. *eeuwige draaikont die niet stil kan zitten*. Ik zag dat Anna Nooshin dit ook een keertje heeft gedaan. In haar eentje, me-time, om bij te komen van het drukke leven. *droomt verder weg*. Ik heb er vertrouwen in dat dit goed gaat komen. De komende tijd hou ik jullie op de hoogte!

Houd jij wel eens een challenge voor jezelf?
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Darina Nykl says:

    Vorig jaar heb ik drie maanden geen geld uitgegeven aan kleding, schoenen, accessoires en tijdschriften. Ik hield er een leuk bedrag aan over, echt bizar. Sindsdien ben ik veel kritischer op aankopen

Comments are closed.