Citytrip naar Kopenhagen – Instagram waardige fietsen & gekleurde huizen

Citytrip naar Kopenhagen – Instagram waardige fietsen & gekleurde huizen

Vorige week stond er éindelijk weer een vakantie op de planning. Mijn interrail reis ligt ondertussen alweer ruim twee maanden achter mij, dus ik vond het hoogtijd voor een nieuwe trip. Iedereen natuurlijk zijn ding, maar ik hou van reizen en kan er geen genoeg van krijgen. Scandinavië is een ondergeschoven kindje, dus tijd om te beginnen bij Kopenhagen.

Citytrip for a weekend

Vrijdagochtend héél vroeg (3:45) ging de wekker. Om 7.00 vlogen we vanaf Schiphol naar Kopenhagen. Ideaal, want zo heb je wel de hele dag. We sliepen in een simpel hotel, dichtbij het centraal station: hotel Wakeup Copenhagen. Voor een citytrip maakt je verblijf niet zo veel uit, omdat je toch de hele dag op pad bent. Zonde in mijn ogen om voor een duur hotel te kiezen.

Nadat we onze koffers hadden gedropt, besloten we de stad te verkennen. Om 10.00 uur waren we al in het hotel. Aangezien Kopenhagen een fiets stad is, had ik voordat we vertrokken, al fietsen gehuurd. We huurden de fietsen bij Copenhagen Bikes. Ten eerste zijn álle fietsen cute, schattig en héél mooi, maar ooh my die kleurtjes! Alle fietsen zijn serieus Instagram waardig.  


Op ontdekking in een kleurrijke stad

Als je mijn vriend vraagt hoe vaak ik “Ooooh”, “Aaaaah” of “Zó schattig” heb geroepen tijdens deze trip, gaat hij vast lachen. Zo’n beetje elk huis, straatje of fiets was schattig, mooi en kleurrijk. Het was mijn eerste bezoek aan Scandinavië, daar zal het vast aan liggen. Maar jongens, wat is Kopenhagen MOOI! 🔥

De sfeer is heel fijn, de straten zijn schoon, een groot deel van de stad is een halve urban jungle (óveral heb je planten), een ideale stad om te verkennen met de fiets en ten slotte zit je dichtbij de zee. Nou, mij kun je niet blijer maken. Oh ja, en lekker eten hoort natuurlijk ook bij een citytrip.

 

Ben je van plan binnenkort een citytrip te maken naar Kopenhagen? Huur een fiets. De stad is onwijs fietsvriendelijk en prima te doen met de fiets. Daarnaast kun je met de fiets ook heel makkelijk naar de zee en het strand fietsen. Wat écht een aanrader is, want het is súper mooi.

In het volgende artikel vertel ik jullie alles over het eiland Amager en daarnaast komt er nog een artikel aan met alle hotspots.

Ben je wel eens in Kopenhagen geweest?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

  1. Anna says:

    Ohhh, prachtig al die foto’s <3. En wat tof om op de fiets te gaan door de stad. Kopenhagen staat ook zeker nog op mijn lijstje. Zeker na het zien van zulke mooie foto's!

  2. Ik ben vorig jaar ook in Denemarken geweest. Kopenhagen was een supermooie stad. Wij hebben toen geen fietsen gehuurd, maar vooral gebruikt gemaakt van het openbaar vervoer.

  3. Floor says:

    Kopenhagen is een super leuke stad. Wij hadden in de zomer 2 weken fantastisch weer in Denemarken. We hoorden wel van locals dat we erg geluk hebben gehad

Comments are closed.