Road to success #3 – Rupsje nooit genoeg

Road to success #3 – Rupsje nooit genoeg

Het is tijd voor iets nieuws: ik neem je mee in mijn road to success. Zes weken lang komt er elke vrijdag om 17.00 een nieuw deel online. Dit is deel drie waar ik dieper in ga op “The Sky is the limit”, werkweken van 60 uur, de eeuwige druk om altijd maar beter en meer te presteren en haak ik in op de Netflix verslaving van menig Nederlander. Iets wat je prima kunt doen als je 80 bent. Mocht je deel één en twee gemist hebben, je kunt hier deel één teruglezen en hier deel twee

Werkweken van 60 uur

Sinds maart 2017 ben ik geswitcht van baan en werk ik 36 uur als online marketeer in hartje Amsterdam. Hartstikke leuk. Daarnaast werk ik gemiddeld zo’n 10 uur per week voor mijzelf. Regelmatig werk ik het weekend door net als de avonden. Zodra ik thuis kom van mijn baan als online markteer, ga ik door als freelancer. Niet omdat ik er steenrijk van word, was het maar zo’n feest, maar omdat ik het en leuk vind om te doen, maar ook om telkens maar weer opnieuw te bewijzen dat ik niet dom ben. Die gebeurtenissen van vroeger achtervolgen mij nog steeds. Ik wil heel duidelijk maken aan iedereen wat ik kan. Daardoor ben ik streng voor mijzelf. Ik vind het soms zonde om leuke dingen te doen, omdat ik denk ik kan veel beter werken. Maar soms is ontspannen heel belangrijk, alleen ben ik daar jammer genoeg niet zo goed in. Het moet altijd meer en beter. Ik ben rupsje nooit genoeg.


The Sky is the limit

Deze prestatie druk komt enerzijds omdat ik het heel belangrijk vind om carrière te maken en te laten zien wat ik kan, maar anderzijds wil ik mijzelf telkens blijven uitdagen en nieuwe dingen leren. Mijn spanningsboog is vrij kort, waardoor ik iedere keer nieuwe prikkels nodig heb om ervoor te zorgen dat ik het interessant blijf vinden.

Netflix kent iedereen en het is zelfs van menig mensen een grote hobby geworden. Soms voel ik mij een beetje buitengesloten als ik niet kan meepraten over dit soort dingen, want ik kijk geen Netflix. Simpelweg om de reden dat ik een allergie heb voor tijdverspilling en luiigheid, maar ook omdat ik geen geduld heb. Ik heb geen geduld om rustig voor de televisie te zitten en een serie te kijken.

Hierdoor ben ik eigenlijk altijd bezig en altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen. De reden dat ik naast mijn baan zo trek aan mijn blog en mijn freelance activiteiten, is omdat ik graag een groot netwerk wil opbouwen en bekendheid wil creëren als freelancer en als blogger. Doordat ik nu al ruim vier jaar blog heb ik een groot netwerk aan bedrijven waar ik al een keer mee samen heb gewerkt of regelmatig mee samenwerk. Daarnaast leer ik veel van het hele proces en blijf ik mij op die manier ontwikkelingen.

Project X

Als je mij langer volgt, heb je het vast al een aantal keer voorbij zien komen: Project X. Achter de schermen ben ik al een tijdje bezig met iets cools en iets heel tofs. Ik zou mijzelf niet zijn, als ik niet weer een nieuwe droom heb waar ik naar toe werk, maar ik loop vast. Ik loop vast omdat ik te streng ben voor mijzelf. De lat ligt te hoog en ik moet te veel. Omdat ik continu aan het werk ben en hierdoor maar af en toe ontspan, wordt mijn lontje korter en ben ik sneller geïrriteerd. Als ik in het weekend één dag niet werk, raak ik mega gestresst. Doordat ik zoveel hooi op mijn vork neem, is de werkdruk erg hoog. Ik merk het meteen als ik bijvoorbeeld een dag naar mijn familie in Limburg ga. Ik begrijp maar al te goed dat je leuke dingen moet doen, afspreken met vriendinnen en noem het maar op, maar als ik dat doe kom ik in de knoop met mijn eigen planning. Daar kun je maar een conclusie uittrekken; het is teveel.

Wat is jouw grootste uitdaging in het leven?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn favoriete liedje tijdens deze weg naar succes is Melt (acoustic) van JONES

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Najat says:

    Ik kan me wel vinden in wat je vertelt.

    Ik heb nettflix ook, maar bingewatching en alles maar volgen vind ik ook zo nutteloos bezig zijn.

    Echter, de leuke dingen die niet direct iets toevoegen aan je carriere zijn broodnodig. Hrt filtert je hoofd zodat je weer plek krijgt voor nieuwe ideeën zeg maar. Je ziet of hoort iets wat zo maar een luikje in je hersenen opent en je niet meer vastzit.

  2. Meryl says:

    Zo herkenbaar dit. Ik voel me altijd zo rusteloos wanneer ik een dah probeer te onstpannen. Ik heb altijd het idee dat ik iets beters of nuttigers had kunnen doen. Al probeer ik Mezelf voor te houden dat reizen en tijd met mijn familie ook heel kostbaar is maar een balans vinden blijft moeilijk

Comments are closed.