Je eerste koophuis? Een big deal in mijn ogen

Je eerste koophuis? Een big deal in mijn ogen

Huisje, boompje, beestje. Het verwachtingspatroon van menig Nederlander. Daar ga ik het nu niet over hebben, want ik heb mij hier al meerdere malen over uitgelaten. Toch is het (denk ik?) tijd voor the next big thing: onze eerste koophuis. Wanneer is de tijd rijp? Geen idee. Ondertussen woon ik met mijn vriend alweer 1,5 jaar samen in een belachelijk duur huurhuis met – jawel – enkelglas. Dit verzin je toch bijna niet? Het bestaat nog steeds anno 2017. Ik zal je alvast verklappen dat het in de winter ijskoud is in de slaapkamer, maar zeker ook op de badkamer. Die geen afzuiginstallatie bevat en dus eigenlijk altijd wel een raam open moet staan om te voorkomen dat de badkamer een grote schimmel ellende wordt. De struggles van een huurhuis, maar ja een koophuis is toch ook wel een big deal.

De zoektocht naar je eerste koophuis

Ik ben iemand die eerst aan het idee moet wennen, vooral bij rigoreuze veranderingen. Je plant een zaadje dat zich langzaam ontkiemt totdat je dealt met het idee. Bij kleine dingen (die een minder grote impact hebben) kan ik heel resoluut zijn en ben ik soms zelfs iets te impulsief. Maar een huis is toch echt wel een GROOT ding. Letterlijk en figuurlijk.

Ondertussen zijn we al een aantal maanden aan het rondkijken. We kijken op de websites van de verschillende makelaars, we hebben zoekopdrachten uitgezet en we houden social media in de gaten. Tot nu toe zonder succes, want we pissen iedere keer naast de pot. We hadden ein-de-lijk het zover weten te schoppen dat we twee bezichtigingen hadden, maar voor het feest zover was, waren beide huizen al verkocht.


Pinterest borden

Geduld is een schone zaak. Een woord dat niet zo vaak voorkomt in mijn woordenboek. Daarom richt ik mij ondertussen alvast op het creëren van Pinterest borden hoe ik ons toekomstige koophuis wil inrichten. Lijkt mij een beter plan. Vooral een goede, grote bank is belangrijk. Daarnaast moet het plaatje kloppen: een gezellig, knus huis met sowieso een likje verf aan de muur (hállo kleur) en veel planten. Oh en een houten bank voor het raam, waar ik ook allerlei planten op kan neerzetten. Daarnaast lijkt het mij fantastisch om een oude, antieke buffetkast óf een boekenkast te vinden en deze helemaal op te pimpen om er allerlei mooie boeken, foto’s, planten en andere accessoires in te zetten. Als laatste ben ik stiekem verliefd op die roze retro Evian kratjes. 😍 Mocht je alvast een kijkje willen nemen op mijn interieur bord, hier kun je hem bekijken. Met deze code B&B-10%-1EB3FAO4P3PA krijg je 10% korting op het aanbod van Emob.

Laten we eerst überhaupt maar eens een keer een huis bezichtigen en over een tijdje ons droomhuis kopen. Maar alvast een beetje zwijmelen over de inrichting kan vast geen kwaad.

Vind jij een koophuis ook een big deal?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Simone says:

    Hm, het is wel spannend maar geen enorme big deal vind ik. Het is iets groots, maar niet iets wat onomkeerbaar is. Mijn vriend woonde al in een koopwoning waar we nu samenwonen en we kijken rustig verder naar andere woningen, misschien is het voor mij anders omdat hij er al ervaring mee heeft!

    • Iedereen ervaart het op een andere manier, maar zelf vind ik het toch best heftig. We wonen in een huurhuis en als je uit elkaar gaat, zeg je de huur open, verdeel je de inboedel en klaar. Bij een koophuis is dat toch echt wel een groter dingetje. Ook het risico van een restschuld etc. Een huis zit letterlijk als een blog aan je vast en daar kun je niet 1,2,3 vanaf als je bijvoorbeeld een jaar naar het buitenland gaat voor werk.

  2. Shirley says:

    Ik vind samenwonen een bigger deal. Mijn vriend woont twee uur verderop, dus iemand zal dingen op moeten geven; ik mijn baan en eerste koophuis denk ik. Een huis kopen vond ik ook spannend. Wat als je het niet meer kunt betalen? Toen zei mijn moeder: een huurhuis wil je ook niet zomaar opgeven. Dat inzicht maakte het langzaam iets minder spannend. Ik denk wel dat ik samen een huis kopen spannend zou vinden.

Comments are closed.