Corfu part 2 – Niets is wat het lijkt

Corfu part 2 – Niets is wat het lijkt

Vorige week kwam het eerste deel van mijn zonvakantie naar Corfu online. Een Grieks eiland waar ik je meenam naar een pareltje. Het pareltje van het eiland wel te verstaan; Kerkyra, de hoofdstad. Er zijn nog veel meer mooie plekken op Corfu, maar achter de mooie plekken schuilt toch nog iets anders. Het eiland heeft te maken met grote problemen. Het kan nog so pretty zijn, maar niets is wat het lijkt. Kijk je mee naar mijn kiekjes?

Niets is wat het lijkt

Nieuwsgierigheid is een eigenschap die ik bezit; ik wil alles weten. Wat is de beweegreden dat mensen sommige dingen doen, maar ook hoe dingen in elkaar zitten. Corfu is een mooi eiland, maar het heeft ook zo zijn gebreken. Er heerst een groot afvalprobleem, het eiland heeft te maken met corruptie, er is armoede en er is werkloosheid. En overal langs de weg staan auto’s die rijp zijn voor de stort, maar het gros van de mensen heeft simpelweg niet het geld om hun oude, kapotte auto naar het stort te brengen. Dit kost namelijk €150,-. Hierdoor dumpen veel mensen hun auto illegaal en halen ze de kentekenplaten eraf. Toch is het dan alsnog te traceren op het chassisnummer (voertuigidentificatienummer), maar de Griekse politie kijkt daar niet zo nauw naar. 


Dit is Griekenland

Griekenland kenmerkt zich door de kleine, smalle straatjes, de oude mensen die op elke hoek van de straat zitten, olijfolie en olijfbomen en de witte huizen met blauwe details. Maar Griekenland is ook het land dat bijna Europa verliet vanwege financiële problemen. Het is het land dat de zwaarste klappen kreeg te verduren tijdens de recessie, vluchtelingenstroom en diverse aardbevingen op Kos.

Tijdens ons verblijf op Corfu huurden we een dag een auto om erop uit te trekken en het eiland te verkennen. Toen viel het mij op dat er extreem veel gebouwen staan die niet afgemaakt zijn. Je weet wel; van die betonnen skeletten. Ik heb aan een ober in een restaurant gevraagd waarom dat zo is en toen vertelde hij dat je in Griekenland pas belasting hoeft te betalen zodra er een dak op zit. Daarnaast kunnen veel mensen door omstandigheden het niet meer betalen (geen werk etc.) of ze zijn begonnen terwijl ze geen vergunning hadden. Kijk, dat soort dingen; dat snap ik echt niet.

Roadtrip op het eiland

Als je op Corfu bent, kan ik je aanraden om een auto te huren om het eiland op die manier te verkennen. De wegen zijn makkelijk begaanbaar en je komt op plekken waar je anders niet zo snel komt. We besloten langs allerlei strandjes te gaan. Ik had de mooiste stranden uitgezocht om naar toe te gaan. Dat was echt een aanrader. Ik ben sowieso dol op de zee, de golven en het eindeloze uitzicht. Een collega raadde mij aan om een keer naar Curaçao te gaan als ik graag mooie stranden wil zien. Jammer genoeg is dat weer een heel stuk verder.. 🏝

Ben je wel eens in Corfu geweest?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Rianne says:

    Mooie foto’s! Ik ben tot nu toe op Kos en Zakynthos geweest, en ik ben zó dol op Griekenland! Ik ben dan ook van plan nog veel meer eilanden te gaan bezoeken, Corfu lijkt me ook mooi! 🙂

  2. Laura says:

    Interessant om ook de andere kant van zo’n mooi, Grieks eiland te lezen! Ik zou er op zich ook wel naartoe willen.

  3. Marjoleine says:

    Wat een toffe foto’s weer! Ik ben vorig jaar op Corfu geweest, het verbaast me dat het in Kerkyra zo rustig was! Toen ik er was, was het echt super druk en kon je over de hoofden lopen. Desalniettemin is Corfu prachtig en zou ik er graag nog eens naar terug gaan 🙂 X

Comments are closed.