De mooiste en gezelligste plekken om te bezoeken tijdens de kerstperiode

De mooiste en gezelligste plekken om te bezoeken tijdens de kerstperiode

Het einde van het jaar nadert, dat betekent dat de gezelligste maand van het jaar er ook weer aankomt. Overal worden de mooie kerstversieringen weer uit de kast getrokken, de etalages worden op zijn mooist gedecoreerd en overal om je heen zie je gezelligheid. Van kerstmarkt tot glühwein en van prachtig versierde kerstbomen tot mooie kerstlampjes in de straten. Bijna iedereen houdt van deze gezellige maand en trekt er graag op uit. Niet alleen om te genieten van de fijne sfeer die je overal tegenkomt, maar ook om erop uit te trekken, want elke stad of plek is een feestje deze kerstperiode.

De mooiste en gezelligste plekken om te bezoeken tijdens de kerstperiode

Er zijn zóveel plekken die je een keer moet bezoeken tijdens de kerstperiode. Om je een handje te helpen, vind je hier een overzicht van de mooiste en gezelligste plekken die je niet mag missen. Dus pak je agenda maar alvast erbij en plan een tripje naar één van de onderstaande plekken en kom helemaal in de kerstsfeer. Oh, een stad in Engeland is iets wat je sowieso een keer moet bezoeken tijdens de kerstperiode.


Berlijn

De hoofdstad van Duitsland is een ideale plek om op en top in de kerstsfeer te komen. In Berlijn vind je op elke hoek van de straat een kerstmarkt, overal staan er prachtig versierde kerstbomen en op diverse pleintjes zie je allerlei (straat)artiesten die zorgen voor een gezellige sfeer.

Kopenhagen

In Kopenhagen is het meestal erg koud en ligt er overal sneeuw. Sneeuw is toch wel de overtreffende trap als het gaat om het perfecte kerstgevoel. Eerst lekker struinen over de talloze kerstmarkten en vervolgens lekker warm binnen zitten met een heerlijke glühwein of warme chocomel met fijne kerstmuziek op de achtergrond.

Knus huisje in Scandinavië

Houd je niet zo van drukte en ben je een natuurmens? Breng dan een bezoek aan een huisje midden in de natuur van Scandinavië; daar is het een lekker koud en ligt er vast een berg sneeuw en kun je het zelf zo gezellig maken als je wilt met kaarsjes, lekkernijen en liters thee.

Parijs

Oooh Parijs is rond deze tijd altijd een pareltje. Als je er tijdens de kerstperiode bent, is het aan te raden om een bezoek te brengen aan één van de prachtige versierde warenhuizen. Het beklimmen van de Eiffeltoren is in deze periode ook erg speciaal door de vele lichtjes die je overal kunt zien.

Mini cruise naar Engeland

Een andere aanrader dat je zeker een keer moet doen is een mini cruise maken naar New Castle, Londen of bijvoorbeeld Edinburgh en Kerst vieren in Engeland, want zij weten als geen ander hoe je zorgt voor gezelligheid en een ultieme kerstsfeer.

Maastricht

Wil je liever dichterbij huis blijven? Ook in Nederland vind je op diverse plaatsen kerstmarkten om in de sfeer te komen. Maastricht mag je niet overslaan. Het Vrijthof wordt omgetoverd tot een grote kerstmarkt met ijsbaan en allerlei kraampjes waar je allerlei lekkers kunt eten.

Wat je ook gaat doen, omring je met fijne mensen, geniet van deze gezellige tijd en maak er iets moois van. Mijn eigen lijstje is ook nog erg lang en ik ben lang nog niet overal geweest, maar ik ben fan van Engeland.

Waar ga jij het liefste naar toe tijdens de Kerst periode?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. gea says:

    Kopenhagen ben ik eens geweest! Daar is het inderdaad ontzettend leuk dan. Daarnaast is Dublin ook een aanrader. Dit jaar ga ik naar Londen 🙂

Comments are closed.