Frisse neus als een remedie om een drukke werkdag af te sluiten

Frisse neus als een remedie om een drukke werkdag af te sluiten

Na een lange werkdag is niets fijner dan op de fiets te springen en lekker naar huis te fietsen. Fietsen zorgt ervoor dat je je gedachten op ‘0’ zet, zodat je goed kan afschakelen en de drukke werkdag achter je kan laten. Helaas woont niet iedereen op fiets afstand van zijn of haar werk, maar omdat te tackelen kun je elke week buiten sporten. Elke dag sporten is voor de meeste mensen niet haalbaar, zeker niet als je ook nog kinderen hebt of fulltime werkt. Maar wat is dan de beste manier om je dag goed af te sluiten?

De meeste mensen hebben een binnen beroep. Dat betekent dat ze het overgrote deel van de dag binnen zitten. Daar is niets mis mee, maar af en toe een beetje zuurstof is niet verkeerd. Daarom is het juist zo fijn om na een lange dag naar huis te fietsen, want dan ben je lekker buiten en kun je een frisse neus halen. Rustig op je stadsfietsje of snel op je racefiets, want dan ben je lekker buiten en kun je een frisse neus halen. Om je een handje te helpen, staan hierbeneden een aantal andere opties om je drukke werkdag af te sluiten.
Wandel een rondje

Of je nu midden in de stad woont, in een rustige woonwijk of ergens in een klein dorpje; je kunt altijd na een drukke werkdag een rondje gaan lopen en je lichaam voorzien van verse zuurstof. Je hoeft geen vijf kilometer te lopen, maar al ben je maar een kwartiertje in de buitenlucht. Dat helpt al.

Ga een rondje hardlopen

Heb je wat meer energie? Pak je sportschoenen uit de kast en ga een rondje hardlopen. Zet ondertussen muziek of een podcast op en laat alles los waar je je overdag druk overgemaakt hebt, ga helemaal op in je hardloopsessie.

Volg een bootcamp les

Sporten in de buitenlucht is zóveel beter dan sporten in een muffe sportschool. Er zijn genoeg mogelijkheden om ergens een bootcamp les te volgen. Daarnaast is een bootcamp les lekker intensief, waardoor je veel spieren gebruikt en echt aan het sporten bent en dus je werk volledig kunt loslaten. Aan het eind van de training ben je éxtra blij met de warme douche en kun je welverdiend Netflixen.

Wat je ook gaat doen; een frisse neus is een ideale remedie om een drukke werkdag af te sluiten en je volledig te ontspannen. Je zorgt ervoor dat je longen zich vullen met nieuwe zuurstof, ondertussen ontspan je doordat je aan het bewegen bent.

Mocht het niet lukken om naar buiten te gaan voor een frisse neus, zijn het lezen van een goed boek of het beluisteren van een podcast ook goede remedies om je werkdag af te sluiten.

Wat doe jij het liefste om een drukke werkdag af te sluiten?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Darina says:

    Goede tips! Ik zit de hele dag binnen voor mijn werk maar ik maak altijd een wandeling van 20 minuten naar het station. Heerlijk!

  2. Manon says:

    Fijne tips. Ondanks dat ik heel de dag al loop op werk, vind ik het wel toch erg fijn om te gaan sporten.

Comments are closed.