De mooiste kiekjes van mijn Interrail reis door Oost-Europa

De mooiste kiekjes van mijn Interrail reis door Oost-Europa

Het is alweer drie weken geleden dat ik terug kwam van een fantastische Interrail reis door Oost-Europa. Oké, we zijn begonnen in Italië, maar de rest van onze reis brachten we door in het oosten. Mijn eerste Interrail reis door verschillende landen en ook mijn eerste vakantie met een backpack. Ik heb het overleefd en ik zou het zo weer doen. Binnenkort vertel ik alles over de plekken waar ik geweest ben, de hotspots, de aanraders en de minder mooie plekken. Tijd om de mooiste kiekjes van mijn Interrail reis door Oost-Europa te delen. Enjoy!

Het moment was daar

Zaterdag 27 mei was het eindelijk zover. Maandenlang hadden we uitgekeken naar dit moment. Mijn vriend is helaas niet zo’n reiziger, maar gelukkig heb ik een vriendin die het ook maar al te leuk vind om te reizen. Samen boekten we al in november vorig jaar de vliegtickets en kochten we de Interrail kaart. Het aftellen kon beginnen. Zaterdagnacht vertrokken we naar het vliegveld van Eindhoven met een zware backpack. Klaar voor een nieuw avontuur.


Onze eerste stop

We vlogen naar Venetië, omdat het anders wel erg lang zou duren voordat we in Italië aangekomen waren met de trein. Op die manier konden we niet alleen meer zien, maar scheelde het ook reistijd en reisdagen. Venetië, de stad van het water. Het was ontzettend warm, maar oooh wat was het mooi (en toeristisch)..

Pitstop Triëst

Van Venetië reisden we door naar Reijka in Kroatië. Er was geen rechtstreekse verbinding, waardoor twee keer moesten overstappen. Onder andere in het prachtige Triëst (Italië). Het lijkt een beetje op Parijs. Hier wil ik zeker nog een keertje naar toe gaan.

Het prachtige Kroatië

Na Italië brachten we een bezoek aan Kroatië: een land waar ik nog nooit eerder was geweest, maar ik ben ontzettend verrast. Wat was het mooi. We bezochten eerst het kustplaatsje Reijka. Dit viel ons een beetje tegen, maar toen we de dag erna met een lokale bus naar een ander dorpje een paar kilometer verderop gingen, was het uitzicht, het stadje en het strand adembenemend. Zó mooi. Volosko heette dat dorpje.

De tweede bestemming in Kroatië was Zagred, de hoofdstad. Ik heb ondertussen al heel wat Europese steden bezocht, maar deze komt toch wel hoog in mijn steden top 10 lijstje. Het laatste hoogtepunt van Kroatië was het bezoek aan het National Park Plitvice Lakes. Hier hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken, maar ik raad je aan om daar een keer naar toe te gaan.

Boeda + Pest

De derde bestemming was Boedapest. Een stad waar ik al een keer eerder geweest ben, maar dat maakt niet uit. Je kunt nooit een hele stad zien als je een weekendje op citytrip bent geweest. Het was heerlijk weer en we genoten van de lekkerste cocktails en heerlijk eten. Onze AirBnB was iets minder, maar dat maakt niet zoveel uit omdat je toch een groot deel van de dag niet ‘thuis’ bent. 

Schönes Wien

Je verwacht misschien dat Wenen een hele oude, klassieke en vooral saaie stad is. Ik kan je vertellen dat dat niet waar. Wenen heeft mij op vele manier verrast. Wat een top stad! Een heerlijk klimaat, lekker eten, prachtige gebouwen en een fijne sfeer. Een hippe en trendy stad met overal leuke tenten en rooftopbars. 

De laatste bestemming: Praag

Praag was de laatste bestemming van onze Interrail reis. We hadden hier een mooie AirBnB geboekt die iets duurder was dan de rest. Het is altijd even afwachten of het ook echt zo mooi is zoals op de foto, maar onze AirBnB was fantastisch. Ondanks dat ik ook al een keer in Praag geweest ben, vond ik het wel erg leuk en hebben we allerlei dingen gedaan die ik nog niet eerder gezien had. Wel moet ik toevoegen dat ik het een beetje jammer vind dat het zo toeristisch begint te worden.  Zo. Dit was in een notendop mijn Interrail reis door Oost-Europa. Binnenkort vertel ik alles over de hotspots, de AirBnB’s waar ik verbleef, tips en tricks en nog veel meer.

Wil jij ook een keer interrailen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

7 comments

 1. Rowan says:

  Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt zeg! Echt heel gaaf en mooie foto’s heb je gemaakt!! Leuk om zo op pad te zijn met een vriendin!

 2. Sandra says:

  Aaah Plitvice is echt een sprookje! Ik was daar vorig jaar en vond het echt fantastisch. Venetië is ook heel mooi, maar inderdaad wel toeristisch. Ben je nog op Burano geweest toen je daar was? 🙂
  Echt een gave reis heb je gemaakt hoor! Slim ook eerst te vliegen en vanaf daar te interrailen.

 3. Sanne says:

  Wauw, wat een topreis! Dit lijkt me echt zo ontzettend leuk om te doen, je komt op deze manier echt op plekjes waar je niet zo snel heen zou gaan; Triëst ziet er inderdaad prachtig uit!

 4. Jessica J. says:

  Plitvice lijjkt me prachtig! Ik ben nog veel te weinig in Oost-Europa geweest. Een aantal keer naar een festival op zo’n 130 kilometer van Praag, maar daar houdt het op. Ondergewaardeerd, lijkt me!

Comments are closed.