Masterclass Build your own business

Masterclass Build your own business

Als je mij volgt via Instagram, heb je het waarschijnlijk wel voorbij zien komen. Vorige week bracht ik een bezoek aan de masterclass “Build your own businnes”. Deze masterclass werd georganiseerd door Marie-Claire. Er kwamen drie sprekers aanbod; alle drie heel verschillend maar onwijs inspirerend. Een eigen onderneming is immers mijn grootste droom, dus je begrijpt vast dat ik het onwijs leuk vind om mij te omringen met allemaal mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

De masterclass vond plaats in het prachtige College hotel in Amsterdam zuid. Om 9.30 werden we verwacht en om 10.00 kwam de eerste spreker aan het woord. Als je erover nadenkt is het best bijzonder dat er ruim 100 vrouwen op zondagochtend naar een masterclass komen, maar dat terzijde. De eerste spreker was Emilie Sobels van #HashtagWorkmode.


#HashtagWorkmode

De meeste van jullie hebben er waarschijnlijk al eens van gehoord: #HashtagWorkmode. Een co-working space voor mensen in de creative en digitale industrie. Het houdt in dat je een werkplek voor een maand of langer huurt. Je gaat werken in een prachtig gestyld kantoor die een boost geeft aan inspiratie. Daarnaast zit je tussen allemaal andere freelancers uit hetzelfde wereldje en die elkaar kunnen helpen. Want zeg nu zelf; soms is het rete handig om iemand te hebben waarmee je kunt sparren over een bepaald onderwerp.

Ze heeft net haar eerste boek Babe, you got this uitgebracht waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Ik heb hem net besteld, dus ik verwacht dat die morgen binnen is. Ik zie Emilie als een groot voorbeeld: iemand die laat zien hoe het moet. Ze jong begonnen met een goede baan naast haar studie en ondertussen is ze een echte girlboss. Inspirerend.

Cinetree & GetITdone

De tweede spreker was Hanna Verboom. Misschien dat je nu denkt “Huh? Dat is toch een actrice?”. Dat klopt. Ze is ook actrice. Maar naast deze job, heeft ze ook twee bedrijven en is het een mooi voorbeeld van iemand die haar eigen business heeft opgezet. Het eerste bedrijf is Cinetree. Dit is eigelijk hetzelfde als Netflix alleen zijn alle films die op dit platform staan, zijn gemaakt met een bepaalde boodschap. Er zit een verhaal achter. Er bestaan talloze films zonder een sterke gedachte erachter, maar op Cinetree kom je die niet tegen. Een mooi initiatief.

Het tweede bedrijf dat ze opgericht heeft, is GetITdone. Dit is een organisatie die ervoor zorgt dat projecten in ontwikkelingsgebieden ook daadwerkelijk afgerond en uitgevoerd worden. Je kunt wel geld geven aan goede doelen, maar als van al dat geld projecten niet of half worden voltooid, bereik je nog steeds niet het doel. GetITdone helpt allerlei projecten in diverse ontwikkelingslanden en zorgt dat ze afgerond worden. Wederom een onderneming met een mooie gedachte.

Olcay Gulsen van SuperTrash

Wie kent haar niet? Ze is dé powervrouw achter het merk SuperTrash én sinds een tijdje ook van ST studio. Ze was de gangmaker en zorgde voor veel interactie. Ze is ooit (14 jaar geleden) begonnen op haar studentenkamer in Rotterdam met SuperTrash en kijk waar ze nu staat. Ze heeft een sterk internationaal kledingmerk neergezet en meer dan 500 mensen in dienst. Zij gaf nogmaals aan hoe belangrijk het is om te netwerken en te sparren met andere mensen uit hetzelfde wereldje.

Netwerken

Na een lange ochtend zat ik vol inspiratie en had ik veel zin om weer verder te gaan met mijn blog, want die heeft de afgelopen weken stil gelegen. De reden waarom lees je hier. Daarnaast ben ik bezig met Project X. Ik noem het zo, omdat ik nog en nog geen naam heb gevonden waar ik 100% tevreden mee ben, maar ook omdat ik nog niet wil en kan vertellen wat het is. Ik loop namelijk een beetje vast. Ik zou dolgraag af en toe met andere (startende) ondernemers willen zitten en dingen willen bespreken. Mocht je nu denken wat wil ik ook. Stuur mij een berichtje via social media of naar info [@] diolifestyle.nl.

Voor de komende tijd heb ik nog geen andere interessante masterclasses op het programma, maar ik weet wel zeker dat ik vaker naar dit soort events wil. Je leert er niet alleen veel van, je raakt geïnspireerd en je bent met gelijkgestemden.

Ga jij ook wel eens naar een masterclass?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Darina says:

    Wat een interessante masterclass en zulke goede sprekers. Ik wil de volgende keer ook een masterclass bezoeken.

  2. Donna says:

    Super interessant artikel! Ook heel leuk dat je zo andere succesvolle vrouwen hebt kunnen zien. Is toch altijd inspirerend.

  3. Eva says:

    Het lijkt mij heel interessant om zo’n Masterclass bij te wonen. Lijkt me heel inspirerend en motiverend 🙂 Mijn eigen business is nog heel klein en echt startende. Ik weet namelijk nog niet zo goed welke kant ik ermee op wil, dus ik weet niet of je er wat aan hebt om eens af te spreken en te netwerken 🙂

Comments are closed.