De zoektocht naar een geschikte coach

De zoektocht naar een geschikte coach

Een tijdje terug kwam ik op het idee om op zoek te gaan naar een coach. Iemand die mij niet kent en waarschijnlijk op een andere manier naar mij kijkt dan mensen die mij kennen. Ik ken een aantal mensen uit de freelance wereld die veel baat hadden bij een coach. Aangezien ik zelf nogal aan het strugglen was met een aantal dingen, was ik nieuwsgierig. Misschien was een coach ook wel iets voor mij.

Hoe vind je een geschikte coach?

In mijn zoektocht naar een coach, heb ik een aantal mensen waarvan ik wist dat ze regelmatig een gesprek hadden met een coach, gevraagd wat het voor hen opgeleverd heeft. Aan de hand hiervan ben ik zelf ook het een en ander gaan uitzoeken. Online kwam ik GORTcoaching tegen. GORTcoaching is een specialist als het gaat om individuele coaching of team coaching. Ik was zelf op zoek naar een individuele coach. Na een korte zoektocht op de website, zag ik dat er vier coaches waren in Amersfoort. Zelf vond ik dat wel zo gemakkelijk.

Online kon je de profielen zien en in afstemming van de contactpersoon van GORTcoaching koos ik voor een vrouw die naar mijn idee het beste aansloot. Ik plande een gesprek in voor in de avond. Het is wel écht een pluspunt dat coachgesprekken ook in de avond beschikbaar zijn, zeker als je fulltime werkt.


Nieuwe inzichten

Het gesprek stond gepland en ik was heel benieuwd wat coach Sandy voor mij kon betekenen. Ik had een prettig intake gesprek waarin we een aantal dingen bespraken waar ik tegenaan loop. Zoals het teveel hooi op de vork nemen, streng zijn voor mijzelf en hierdoor de lat erg hoog leggen.

Tijdens de intake gaf ik aan dat zodra ik niet aan het werk ben, ik het gevoel heb dat er tien anderen zijn die mij inhalen en het dus verder schoppen. Met dit idee in mijn achterhoofd vind ik het soms zonde om iets leuks te doen, omdat ik dan denk: “Ik kan véél beter werken.” Onzin volgens Sandy. Zij gaf aan dat mensen die leuke dingen doen, ontspannen en bijvoorbeeld een dagje naar het strand gaan, veel sneller op een creatief idee komen. Diegene komen ook sneller verder doordat ze het werk even loslaten en op andere (creatieve) plekken komen.

Life coach of een business coach?

Het was een prettig gesprek en het intake gesprek heeft er al voor gezorgd dat ik ben gaan nadenken over een aantal dingen. Om te bepalen hoe mijn vervolgtraject eruit ziet, moet ik eerst weten of ik kies voor een life coach die zorgt dat ik privé weer een aantal dingen op orde kan krijgen (minder werken, meer ontspannen..) of kies ik voor een business coach die mij kan helpen met Project X? Coaching voor ondernemers is ook iets wat heel waardevol kan zijn.

Een bezoek aan een coach een taboe?

Ik heb gemerkt dat veel mensen het gek vinden als je zegt dat je naar een coach gaat. Er heerst een soort van taboe op. Sommige mensen denken meteen dat je overspannen bent, maar dat hoeft helemaal niet. Vooral in het hogere segment van het bedrijfsleven zijn er heel veel mensen die een coach hebben en daar één keer per maand mee zitten. In het boek Babe. You got this komt dit ook aan bod. Ook zij adviseren om af en toe een bezoek te brengen aan een coach, want daar is niets mis mee. Zij citeren zelfs dat het soms gewoon fijn is om over jezelf te praten en daar kan ik mij stiekem wel in vinden.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over GORTcoaching? Goed nieuws! Je kunt namelijk online een gratis adviesgesprek aanvragen om te ontdekken of een coach ook iets is voor jou. Als je na een intake gesprek ook start met een traject, ontvang je een cadeautje. Stuur een mail naar fan@gortcoaching.nl en geef aan dat je via mij (Diolifestyle) bij GORTcoaching terecht bent gekomen.

Heb jij als een een bezoek gebracht aan een coach?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.