Road to success #2 – Een sprong in het diepe

Road to success #2 – Een sprong in het diepe

Het is tijd voor iets nieuws. De komende zes weken neem ik je mee in mijn road to success. Ik vertel waar ik tegenaan ben gelopen, de reden dat ik de lat voor mijzelf zo hoog leg en waarom het woord ‘ontspannen’ niet voorkomt in mijn woordenboek. Ik begin bij het begin, op de basisschool, waar het allemaal begon en eindig bij Project X. Nieuwsgierig geworden? Zes weken lang komt er elke vrijdag om 17.00 een nieuw deel online. Dit is deel twee waar ik dieper in ga op mijn studententijd en mijn verhuizing naar de andere kant van Nederland. Mocht je deel één gemist hebben, je kunt hem hier teruglezen. 

Verhuizen naar de andere kant van Nederland

Met mijn havo diploma op zak was het tijd voor iets heel cools. Studeren en op kamers. Een sprong in het diepe, maar ik kon niet wachten. Ik koos voor de studie Social Management aan de Hogeschool van Utrecht in Amersfoort. Dat betekende dat ik op kamers moest. Geen probleem. Dat wilde ik maar al te graag. Mijn studententijd kon beginnen. De studie verliep voorspoedig en binnen een halfjaar verhuisde ik naar het leukste studentenhuis in Amersfoort en beleefde ik een fantastische tijd waar ik nog vaak aan terug denk. Mijn studententijd had een gouden randje.

Bloggen

Tijdens mijn studententijd ben ik begonnen met dit blog Diolifestyle. Dagboeken bijhouden was iets wat ik vroeger maar al te graag deed, dus ik dacht waarom ga ik geen blog beginnen? En zo zie je maar. Ik blog tot de dag van vandaag nog steeds. 👋🏻 In die vier jaar dat ik nu bezig ben, heb ik diverse mijlpalen bereikt. Sinds oktober 2014 is het mijn eigen bedrijf en werk ik voor de leukste opdrachtgevers. Ik verdien niet alleen geld met mijn blog, maar ik heb ook de nodige samenwerkingen gehad met merken. Vorig jaar ging ik naar Londen met Accor Hotels en The Sting, maakte ik allerlei toffe excursies in Portugal en ontvang ik regelmatig mooie horloges, schoenen of andere accessoires. Dit is nog maar een kleine greep uit de dingen die ik door mijn blog heb mogen doen of meemaken.

Ook ben ik mijn zinnen breder gaan uitzetten en werk ik als freelancer. Ik heb een vaste opdracht bij de Telegraaf Media Groep waar ik onder andere artikelen schrijf voor Relatieplanet en Blogsociety. Daarnaast is Kus uit Amersfoort een vaste opdrachtgever en werk ik regelmatig voor allerlei verschillende opdrachtgevers.


Van het studentenleven naar een vaste baan

Nadat ik netjes binnen vier jaar mijn HBO diploma op zak had (yesss), was het tijd voor het grote mensen leven. Ondertussen blogde ik gewoon door en werkte ik als freelancer. Ik maakte mijn grootste droom van dat moment waar en ik ging twee maanden in mijn eentje rondreizen door Spanje. Eenmaal in Nederland vond ik binnen twee maanden een fulltime baan als PR en marketing consultant bij een IT- en HR PR bureau. Het eerste halfjaar werkte ik 40 uur, daarna ging ik 36 uur werken. Om de week was ik op vrijdag vrij. Die dag gebruik ik voor mijn freelance opdrachten en mijn blog.

Vorig jaar had ik een andere grote droom: het organiseren van een markt. Heel klein en met een paar kramen was het idee. Dat werkt toch iets groter. Ik organiseerde in mijn eentje en naast mijn baan van 36 uur de Lifestyle Factory Market in de Prodentfabriek in Amersfoort. Een markt met meer dan 50 kramen die volledig uitverkocht en succesvol was. Ik had niks en heb het opgezet tot een leuke, gezellige en vooral succesvolle conceptstore market.

Volgende week vrijdag lees je deel 3 in mijn road to succes.

Wat is jouw grootste uitdaging in het leven?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn favoriete liedje tijdens deze weg naar succes is Melt (acoustic) van JONES

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Wat knap allemaal. Zo zie je maar dat het leven anders kan lopen en je het niet allemaal vantevoren kan bedenken. Gelukkig maar ook haha 🙂 Ik mag ook steeds meer samenwerkingen doen (mits ik het bedrijf of merk bij mijn blog of lezers vind passen) en ik vind het zo leuk! Ik voel me er ook heel dankbaar voor. <3

  2. Jan Bastiaansen says:

    Jammer dat voor onze generatie destijds deze mogelijkheden nog niet in beeld waren! Succes hoor!

Comments are closed.