Dit is waarom ik graag een keertje naar Curaçao wil

Dit is waarom ik graag een keertje naar Curaçao wil

Reizen, het is één van de leukste dingen om te doen. Een paar weken geleden schreef ik een artikel over het ultieme gevoel van vrijheid; het moment dat je in en vliegtuig stapt en op ontdekkingstocht gaat in een nieuw land, in een nieuwe stad, in een andere cultuur. Alleen reizen is iets wat het gevoel van vrijheid nog sterker maakt. Ondanks dat ik regelmatig op vakantie ga, heb ik nog lang niet de hele wereld gezien. Ik ben vooral fan van Europa; ik ben één keer naar New York geweest, verder ben ik nog niet gekomen. Tijd om daar verandering in te brengen. 

De hele wereld zien voor je 30ste

Het liefste ga ik ergens heen dat vergelijkbaar is met Europa. Een westerse plek dus. Hierdoor trekt Azië, Afrika en Zuid-Amerika mij niet zo. Het leven is daar zo anders dan in Nederland. Ik ben geen fan van grote, enge beesten en qua eten ben ik een typisch geval van wat de boer niet kent.. Gelukkig zijn er genoeg mooie plekken buiten Europa die ook westers zijn. Denk aan Noord-Amerika, Canada, Australië én natuurlijk de ABC (Aruba, Bonaire en Curaçao) eilanden. 🏝


De mooiste stranden van Curaçao

Het online marketingbureau waar ik werk, werkt samen met een online marketingbureau op Curaçao. Regelmatig zie ik de mooiste kiekjes voorbij komen. Onze vrijdagmiddagborrel begint op kantoor, terwijl zij foto’s sturen van hun borrel aan het strand bij een of andere hippe strandtent. 😱

Ik hou van de zee en het strand. Het is heerlijk om in de lente of in de herfst erop uit te gaan en een lange strandwandeling te maken. Het is zó fijn om eindeloos naar de golven te kijken en je gedachten de vrije loop te laten gaan.


Parels van Curaçao

Ondertussen is het een beetje gaan kriebelen en lijkt het mij súper gaaf om een keertje een rondje langs te mooiste stranden van Curaçao te maken. En natuurlijk net te vergeten de mooiste cliffs. Sinds mijn bezoek aan Portugal ben ik fan van die grote rotspartijen langs het strand.

Ben je net als ik verliefd geworden op het Bounty Island? Ik ging op ontdekkingstocht inclusief inside informatie van mijn collega’s en dit zijn de mooiste stranden van Curaçao én de dingen die je zeker moet doen als je aan de andere kant van de oceaan bent. 👇🏼

Stranden die je niet mag missen

 • Kenepa Grandi
 • Playa Piskado
 • Playa Bandabou
 • Cas Abou
 • Jan Thiel beach
 • Fuikbaai

De leukste activiteiten

 • Ga snorkelen en ontdek al het moois in de zee
 • Breng een bezoek aan Klein Curaçao
 • Naar Shete Boka en aanschouw de wilde zee
 • Breng een bezoek aan Willemstad in de avond
 • Ga de flamingo’s spotten
 • Breng een bezoek aan de aloë vera plantage
 • Huur een auto en ga op ontdekkingstocht op het eiland zelf

Hou je ook zo van het strand?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

 1. Elodie says:

  Hi Dionne, wat leuk om te lezen dat je graag naar Curaçao wilt komen! Ik ben hier nu voor de derde keer, dit keer geëmigreerd, en wilde je toch even ‘waarschuwen’. Ik zou je niet te veel de voorstelling maken dat de ABC-eilanden westers zijn. Je hebt hier wel westerse dingen, zoals hippe strandclubs en een Albert Heijn. Maar verder is het echt een andere wereld. Als je de reis daadwerkelijk wilt gaan maken en op zoek bent naar meer info, mag je altijd contact met me opnemen 😉

 2. Justine says:

  Ik ben er eens geweest en vond het echt onwijs tof. Maar zoals Elodie ook al zegt: er zijn nog steeds grote verschillen. (al denk ik dat je die in elk Westers land hebt, het is maar net wat jij belangrijk vindt) Anyhow zeker een aanrader, echt een keer gaan! 😀

 3. Marloes says:

  Oh Curaçao lijkt me heerlijk! Ik ben ook geen fan van reizen naar niet-westerse landen. Komt misschien ooit, maar ik vind het wel prettig als ik enigszins herkenningspunten heb. New York lijkt me ook fantastisch om heen te gaan!

Comments are closed.