Het pareltje van Corfu – Kerkyra

Het pareltje van Corfu – Kerkyra

Anderhalve week geleden kwam ik terug kwam uit Griekenland. Samen met mijn vriend vertoefde ik acht dagen op Corfu, een Grieks eiland dichtbij Italië en Albanië. Het was mijn eerste bezoek aan Corfu. Een aantal jaar geleden ben ik al eens op Kreta geweest. Corfu was anders. Een kleiner eiland, meer armoede, een groot afval probleem; je hebt het gevoel dat je terug in de tijd gaat. Op dat soort momenten realiseer je je hoé goed we het wel niet hebben in Nederland. Ook in Nederland is er (helaas) armoede, maar dat is in verhouding maar relatief. Ik ben verbaasd over Corfu, een Grieks eiland dat nota bene tot de Europese Unie behoort. Toch was Kerkyra, de hoofdstad van Corfu, prachtig. Nieuwsgierig?  

Het pareltje van Corfu – Kerkyra

Corfu is een relatief klein eiland; in een halfuur rij je van de noord- naar de zuidkust. Het noorden van Corfu is erg heuvelachtig, terwijl het zuiden veel vlakker is. Op het eiland wonen maar zo’n 113.000 mensen waarvan het grootste gedeelte in de hoofdstad Kerkyra woont. En is dat is ook meteen het pareltje, let maar op. 


Urban jungles, gekleurde huisjes en smalle straatjes

De Greek Style is snel te herkennen. Zeker als je in de dorpjes bent of in Kerkyra komt. Overal waar je kijkt zie je van die fantastisch gekleurde huizen, elke straat en elke tuin is een halve urban jungle en je hebt overal van die kneuterige tiny streets. Dat is zoals ik Griekenland ken, simpel maar heel sfeervol. Nog steeds vraag ik mij af waarom we in Nederland niet van die gekleurde huizen hebben? We hebben best vaak grauw weer, dus het toevoegen van kleur kan geen kwaad. 👋Ben jij wel eens op Corfu geweest?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

6 comments

  1. Anne-Sterre says:

    Het ziet er zeker mooi uit in elk geval, wat mij betreft kunnen de huizen in Nederland ook wel wat kleurrijker.

Comments are closed.