Een bezoek aan Thermen Bussloo

Een bezoek aan Thermen Bussloo

Vorige week bracht ik – op uitnodiging – een bezoek aan Thermen Bussloo. Normaal gesproken ga ik eigenlijk nooit naar de thermen of een wellness centrum, terwijl ik er wel iedere keer over fantaseer hoe fijn het zou zijn. Vorig jaar heb ik een bezoek gebracht aan een badhuis in Boedapest, maar dat was minder goed bevallen. Het was verre van hygiënisch. Overal lagen haren, pleisters, zand en andere rotzooi. Als ik er nu weer aan terug denk, krijg ik kippenvel. Daarnaast kan ik mijzelf er ook maar moeilijk overheen zetten als ik kijk wat voor een overbehaarde en misschien wel ongewassen mensen allemaal in hetzelfde bad als mij zitten. Sorry, dan komt mijn smetvrees toch echt om de hoek kijken.

Iedere keer denk ik dat een bezoek aan een wellness centrum zorgt dat je helemaal ontspannen en zen wordt. Iets wat ik wel kan gebruiken in alle drukte rondom mijn fulltime baan, blog én de organisatie van de Lifestyle Factory Market. Toch weet ik van mijzelf dat ik maar lastig stil kan zitten en niets kan doen. Toen ik de vraag kreeg of ik interesse had om een bezoek te brengen aan Thermen Bussloo zei ik volmondig ‘ja’. Ik wilde het wel eens ervaren hoe het was om de thermen in Nederland te bezoeken.Vorige week hadden we eindelijk een weekje vrij. Omdat we vanwege het korte tijdsbestek geen vakantie konden vinden, leek het ons een goed idee om te genieten van een weekje vrij waar we allerlei leuke dingen gingen doen. Zo begonnen we onze vakantie met een heerlijke strandwandeling. Ons tweede ‘activiteit’ was een bezoek aan Thermen Bussloo op badkleding dag. We besloten op tijd te gaan. Vanuit Amersfoort is het ongeveer driekwartier rijden in de spits. We waren uiteindelijk om tien voor negen daar. Perfect op tijd. Een beetje jammer was dat we in de auto erachter kwamen dat je moest reserveren. Wisten wij veel. Ik dacht we hebben vrij-kaarten, dus we kunnen sowieso naar binnen. Uiteraard was het niet meer mogelijk om te reserveren. Met een lood in onze schoenen stonden we bij de receptie die ons gelukkig wel naar binnen liet.

Thermen Bussloo ligt op een prachtige locatie aan een meer. Eenmaal ingecheckt, legden we onze spullen in een kluisje en liepen we de thermen in. Ik kreeg meteen een rustgevend gevoel. Dit kwam denk ik door de geur in combinatie met de feeling die ze graag willen uitstralen. Nadat we een rondje gelopen hadden en gekeken hadden wat er allemaal was, begonnen we met het stoombad. Er zijn heel veel soorten sauna’s die allemaal een andere temperatuur en geur hebben. Ook zijn er verschillende cool-off zones en een aantal (bubbel)baden. Ook is er buiten een grote weide waar je op een bedje kunt liggen. Het grootste deel van de sauna’s bevindt zich buiten.

Zelf vond ik dat er veel sauna’s waren, maar het aantal baden of cool off zones aan de lage kant. Aangezien het grootste gedeelte buiten plaats vindt, vraag ik mij af hoe je dat in de winter doet? Dan is het best koud om in je badjas buiten te lopen. Daarnaast waren alleen buiten bedjes om op te liggen. Dat vond ik niet zo logisch. Het grootste gedeelte van het jaar is het buiten te koud en lig je liever binnen op een bedje. Gelukkig hadden wij mooi weer en lagen we heerlijk op een bedje in de zon.

Ik heb alle baden geprobeerd en bijna alles sauna’s. Het was een fijne ervaring en ik voelde mij ontspannen. Maar ik denk dat mijn verwachtingen te hoog waren en het daardoor een beetje tegen viel. Wij waren er al om negen en rond half 12 hadden we het alweer gezien. Dit kwam mede door de drukte. Het was heel druk. In mijn ogen zelfs te druk.

Al met al was het een fijne ervaring en vond ik het leuk om er een keertje te zijn. Het is brandschoon en daar houd ik van. Ook draagt iedereen slippers, wel zo prettig. Als je van allerlei sauna’s houd, raad ik je zeker aan om een keer een bezoek te brengen aan Thermen Bussloo. Wel vind ik persoonlijk de entreeprijs aan de hoge kant. Zeker als je bedenkt dat je verplicht bent om daar te eten en te drinken (eigen gebrachte etenswaren mogen niet meegenomen worden) en als je nog een massage wilt, ben je heel wat geld lichter. En dat vind ik het niet waard. Maar misschien ligt dat aan mij, dat weet ik niet. Mocht je graag een bezoek willen brengen, ze hebben iedere keer allerlei sauna acties. Dus wie weet zit daar iets leuks tussen!

Breng jij wel eens een bezoek aan de thermen?

Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

9 comments

 1. Dineke Rozema says:

  Wel jammer dat het dan zo duur is! Maar gelukkig dat deze een stuk schoner was! Ik ben eigenlijk ook nog nooit naar zoiets geweest, ben wel heel benieuwd hoe mij dat zou bevallen…

 2. Svenja says:

  Wat heerlijk zo een dagje wellness! Daar heb ik nu ook wel heel erg zin in door jouw artikel hihi.

 3. Karlien Vermeersch says:

  zo'n dagje lijkt me echt geweldig voor een keertje

  liefs
  Karlien
  Polished Cats

 4. Nicoline says:

  Hoi Dionne, wat ziet je blog er mooi uit en stoer dat je een markt gaat organiseren. Ik heb nog wel een tip voor je: check je blog even goed op spelfouten voordat je 'm publiceert. Of beter nog: laat 'm nakijken door iemand anders. Ik weet zeker dat dat je meer terugkerende volgers zal opleveren. Succes en groeten, Nicoline

  • admindiolifestyle says:

   Hi Nicoline,

   Bedankt voor je reactie en feedback. Ik heb het aangepast en ga ermee aan de slag! 🙂

 5. By-Evelien says:

  Fijn artikel! Ik hou van sauna's dus ga dit zeker onthouden. <3
  Liefs,
  Evelien

Comments are closed.