6 tips om een fijne werkplek te creëren 

6 tips om een fijne werkplek te creëren  

Nederland telt steeds meer zzp’ers. Freelancers die vaak vanaf de keukentafel hun toko opzetten. Om te zorgen dat de work-life balance niet in gevaar komt, is het verstandig om een kamer om te toveren tot een thuiskantoor waar je een fijne werkplek van kunt maken. Mocht je nu geen extra kamer tot je beschikking hebben, kun je altijd besluiten om van een hoekje in de woonkamer of in de slaapkamer een fijne werkplek te creëren. Maar hoe creëer je nu een fijne werkplek? Om je een handje te helpen vind je in dit artikel 6 tips.

Het begint bij de basis

Als je een fijne werkplek wilt creëren, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede basis. Deze goede basis bestaat uit allerlei tools zoals een fijn bureau, een goede bureaustoel en een goed functionerende computer. Maar ook een opgeruimde werkplek behoort tot de basis.b

6 tips om een fijne werkplek te creëren  

1. Fleur de boel op

Om je werkplek aan te kleden, helpt het om verse bloemen neer te zetten. Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar zorgt ook voor een boost aan creativiteit.

Omdat je als ondernemer vaak druk bent en daardoor de kans ontstaat dat je alsnog vergeet om verse bloemen in huis te halen, kun je eenvoudig je bloemen laten bezorgen, zodat je er zeker van bent dat je elke twee weken een frisse bos bloemen binnenkrijgt om je werkplek op te vrolijken.

Dit is trouwens niet alleen heel handig om een fijne werkplek te creëren, maar ook als je geen tijd hebt om naar de bloemist te gaan en snel online een bos bloemen wilt bestellen voor de verjaardag van je moeder.  2. Urban Jungle

Naast verse bloemen, zijn planten ook een absolute musthave om een fijne werkplek te creëren. Het geeft meteen sfeer aan je werkplek.

3. Notitieboekjes

Het komt vast voor dat je iets moet opschrijven en dan is het toch veel leuker als je een mooi notitieboekje hebt? Shop daarom een mooi exemplaar.

4. Creëer een oase van rust

In een ontplofte bende kan niemand werken. Om een fijne werkplek te creëren, is het verstandig om te zorgen voor rustige kleuren, niet te veel tierelantijntjes en vooral een opgeruimde plek om fijn te kunnen werken.  

5. Zorg voor voldoende opbergruimte

Niets is zo vervelend dan los slingerende bonnetjes, losse vellen papier en andere kleine ongemakken. Koop een ladekast, mappen en klappers waar je al je papierwerk netjes in kunt opbergen, zodat je bureau opgeruimd is en blijft.

6. Koop een aantal mooie accessories

Om de boel aan te kleden, is het leuk om een aantal mooie accessories te kopen om de werkplek in te richten. Denk aan een mok voor je pennen, een mooie vaas voor je bloemen en bijvoorbeeld een schilderij voor aan de muur.

Wat is jouw tip voor een fijne werkplek?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

6 tips om een fijne werkplek te creëren

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Larissa says:

    Ohhh, wat is je site mooi geworden, girl! En dit artikel inspireert me weer helemaal om m’n werkplek weer op te vrolijken.

Comments are closed.