Een keuken als eyecatcher van je huis

Een keuken als eyecatcher van je huis

Het is al vaker aan bod gekomen: mijn vriend en ik hebben een tijdje terug ons eerste huis gekocht. Super spannend. Het is een nieuwbouw huis, wat betekent dat het nog even duurt voordat we daadwerkelijk gaan verhuizen, maar de voorpret is er niet minder om. Binnenkort komt er een artikel online waarin ik wat dieper ingaan op zoektocht naar een koophuis in een overhitte huizenmarkt en het regelen van je eerste hypotheek (wat 200% meeviel..). Maar nu is het tijd voor iets anders, want in een nieuwbouw huis, hoort een keuken. En als er iets is wat leuk is om uit te zoeken is het wel een keuken..

Van de vieste keuken naar de schoonste keuken

Keukens heb je in alle maten en vormen. In mijn studententijd had ik een keuken uit de jaren ’70 die van ellende (en viezigheid) bijna uit elkaar viel. Het was één grote smeerboel. Hierdoor is het niet uitnodigend om uitgebreid te gaan koken. De kans dat je per ongeluk een muis meebakte was tamelijk groot (zegt genoeg over de viezigheid van de keuken..). Toen ik een aantal jaar geleden besloot te gaan samenwonen met mijn vriend, was ik heel blij dat we ein-de-lijk een keuken voor onszelf hadden. Een keuken waarbij jezelf verantwoordelijk bent voor alle viezigheid.


Kookkunsten naar een next level

Sinds het moment dat we samenwonen probeer ik regelmatig allerlei nieuwe gerechten en maak ik minimaal één keer per week een smoothie met alle restjes fruit. De blender wordt naast het maken van verse saus of soep, dus ook gebruikt voor een dagelijkse portie fruit in de vorm van een smoothie. Helaas is door het veelvuldige gebruik, de eerste blender na twee jaar kapot gegaan. Dus ik moest een nieuwe blender kopen.

Na een drukke werkdag of in het weekend, is het heerlijk om uitgebreid te koken of een smoothie te maken. Ik zie het bereiden van een maaltijd als een momentje voor mijzelf; niet nadenken maar doen.

Keuken als eyecather van je huis

Bij een nieuwbouw huis hoort een nieuwe keuken. Het uitzoeken van een keuken is nogal een karwei, want waar begin je. De keuze is reuze. Zelf heb ik een erg uitgesproken smaak qua keukens. Ik hou van boeren keukens, keukens met felle kleuren, koperen details en vooral lekker anders. Mijn vriend daarentegen houdt van strakke, wit-zwarte keukens zonder te veel poespas. Qua apparaten waren we er wel al snel uit: we wilde graag een grote koelkast kopen, een grote oven én een 5-pits gasfornuis.

We hebben verschillende tekeningen laten maken en uiteindelijk heb ik mijn vriend lief aangekeken, want ik wilde graag een keuken met een kleurtje en het liefst ook met een porseleinen bak. Het is uiteindelijk een combinatie geworden van een moderne strakke keuken, met mat-kleurige blauwe kastjes, een granieten werkblad én een koperen kraan. Op de foto zie je precies dezelfde kleur en het werkblad dat we gekocht hebben. Alleen hebben wij een andere indeling, andere apparaten, andere handvatten, andere kraan én het geheel is in een modern jasje gestopt. Je kunt met gemak zeggen dat onze keuken de eyecather van ons nieuwe huis wordt. Ik kan dan ook niet wachten om hier uren te vertoeven en nog veel meer lekkere gerechten te maken. 

Klussen tot de max

Ondertussen zijn we een tijdje verder en zijn we keihard aan het klussen. Alle muren zijn geschuurd, behangen en geverfd. De leidingen zijn verlegd, stopcontacten zijn gemaakt en de vloer zit erin. Nu zijn we bezig met de plinten en de gordijnen. We zijn al ruim een maand aan het klussen naast onze banen, maar we are getting there en het wordt heel mooi.

Vind je het belangrijk dat je keuken de eyecatcher van je huis is?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

Comments are closed.