Een magische witte wereld, wintersport en Après-ski

Een magische witte wereld, wintersport en Après-ski

De winter is aantocht. De een heeft er een hekel aan en de ander kan er geen genoeg van krijgen. Zelf ben ik geen grote fan van de winter en mis ik met grote regelmaat de zon en de warmte en klaag ik maar al te vaak als het regent, maar zodra het sneeuw seizoen begint, wordt de winter pas leuk. Vanaf kleins af aan verschijnt er iedere keer een smile van oor tot oor, zodra ik zie dat het aan het sneeuwen is. Ik ben dol op de sneeuw. Het liefst ren ik meteen naar buiten om een sneeuwwandeling te maken, ook al ligt er nog niets eens twee centimeter sneeuw. Elk jaar weer hoop dat er ooit een moment komt dat mijn huis helemaal ingesneeuwd is.. 😋Maar om er zeker van te zijn dat ik een magische witte wereld terecht kom, probeer ik elk jaar een trip naar Oostenrijk te plannen. Gewoon met de auto, veel makkelijker dan het vliegtuig. Je hebt alleen een Vignet Oostenrijk nodig, maar die kun je eenvoudig online bestellen.

Verse knarsende sneeuw

Zodra in Nederland de eerste sneeuwvlokjes gevallen zijn, en er een dun laagje sneeuw ligt dat net genoeg is om dat knarsende geluid te horen, sta ik buiten. Of het nu 22.00 ‘s avonds is of 7.00 ‘s ochtends in het weekend, dat maakt niet uit. Ik wil altijd als eerste buiten door de verse sneeuw lopen. Het landschap ziet er dan zo magisch uit, dat ik het liefst overal foto’s van wil maken. 


Gezelligheidsdier

Helaas hebben we in Nederland geen sneeuwgarantie, daarom dat ik maar al te graag een tripje naar Oostenrijk boek. Dan weet ik namelijk zeker dat ik terecht kom in een magische witte wereld. Vroeger ging ik vaak op wintersport, maar de laatste jaren iets minder. Maar als ik er dan ben, ben ik helemaal verliefd.

Naast het magische, heeft het ook iets gezelligs. Het is heerlijk om lekker op de piste te staan en naar beneden te skiën en het mooie landschap te aanschouwen, maar eerlijk gezegd ben ik een ook een grote fan van de Après-ski. Die begint daar al lekker vroeg en dat zijn vaak de gezelligste avondjes.

Oostenrijk-fan

Mijn ouders zijn een grote fan van Oostenrijk en gaan er twee keer per jaar naar toe al zolang ik mij kan herinneren. De liefde voor Oostenrijk en dus ook de sneeuw is met de paplepel ingegoten. Elke zomervakantie gingen we naar een meer in Oostenrijk en in de winter gingen we op wintersport in Oostenrijk. Ook hou ik er heel erg van om na een dag te skiën lekker binnen te zitten op een typische Oostenrijkse houtenbank, de kaarsjes aan te maken en met zijn alleen een spelletje te spelen en warme chocomel met slagroom te drinken. 😍🙌

Misschien dat ik volgend jaar in februari een ski reisje boek via Neckermann naar Oostenrijk. Al is het maar voor een midweekje. Ik heb zoveel fijne en leuke herinneringen aan Oostenrijk, daar kunnen nog wel een paar fijne herinneringen bij.

Hou jij ook zo van de sneeuw?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.