Na een lange werkdag lekker cocoonen op de bank

Na een lange werkdag lekker cocoonen op de bank

Na een lange dag werken is het heerlijk om thuis te komen, de verwarming aan te zetten, de gordijnen dicht te maken en een lekkere maaltijd te koken. Zeker nu het wintertijd is en het om 17.00 al donker is. Als je dan vol je lichten aandoet, kan iedereen vanaf de straat naar binnen gluren en daar houden de meeste mensen niet van, en ik ook niet. Zodra ik thuis kom, doe ik de gordijnen en mijn jaloezieën dicht zodat ik geen last heb van pottekijkers en lekker in mijn eigen plekje kan doen en laten wat ik wil. 

Een te drukke agenda

De laatste tijd ben ik weer lekker druk geweest, iets te druk zelfs. Daarom dat ik met mijzelf een afspraak heb gemaakt om in de toekomst minder tijd te spenderen aan dingen die ik mijn tijd niet waard vind. Vaak plan ik na mijn werkdag allerlei dingen in. Regelmatig ga ik naar seminars, masterclasses en bijeenkomsten, spreek ik af met vriendinnen, volg ik een Spaans cursus, sport ik een paar keer per maand en doe ik ook nog allerlei andere dingen. Met tot gevolg dat ik vaak weg ben. En daar moet nu verandering in komen. 


Cocoonen op de bank

Daarom heb ik met mijzelf afgesproken dat ik minder dingen wil doen waar ik achteraf spijt van heb dat ik er of geld aan gespendeerd heb of tijd aan gespendeerd heb. De laatste weken had ik maandag tot donderdag élke avond plannen. En nu merk ik dat dat iets te veel van het goede was. Nadat ik al een stuk kieskeuriger ben geworden qua freelance opdrachten die ik uitvoer naast mijn fulltime baan, wil ik hier ook selectiever in zijn en alleen nog maar tijd spenderen aan dingen waar ik gelukkig van word.

Daarnaast heb ik een soort van haat-liefde verhouding met de herfst en de winter. Ik heb een hekel aan  regen en kou, maar van sneeuw word ik intens gelukkig en kan ik niet snel genoeg naar buiten rennen. Maar ik ben ook dol op de gezelligheid. Eindelijk weer met een dekentje op de bank, kaarsjes aan en relaxen zonder dat je de drang hebt om naar buiten te gaan.

Eigen fijne plekje

Om te zorgen dat ik ongestoord kan genieten van mijn avondjes op de bank, is het natuurlijk wel zo handig dat ik mijn huis symmetrisch kan afsluiten en niet meer naar buiten kan kijken. Helaas is dat nog niet het geval. Daarom dat ik aan het kijken ben naar houten jaloezieën, dat ziet er namelijk ook erg mooi uit. Op de balkon deur hangt nu zo’n plisségordijn. Dus ik moet wel even kijken dat het geen kermis wordt, doordat ik vier soorten materialen voor mijn ramen heb hangen.. 😏

Vind jij het ook heerlijk om een avondje op te bank te cocoonen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Manon says:

    Elke avond iets plannen kan ik niet hoor dan kan je mij echt oprapen haha, ik hou van mijn rust

  2. Jessica J. says:

    Wij hebben helemaal geen gordijnen in de woonkamer, alleen in onze slaapkamer. We wonen op de vijfde verdieping en je kan enkel binnenkijken als je echt aan het raam staat, dus in de zetel zitten we toch op ons gemak. 🙂

Comments are closed.