Emigreren naar Spanje om een nieuw leven op te bouwen

Emigreren naar Spanje om een nieuw leven op te bouwen

De meeste mensen die mij goed kennen, weten hoe de vork in de steel zit. Het liefste pak ik NU mijn koffers om te emigreren naar Spanje. Ik heb een enorme liefde voor dit land. Vroeger ben ik een aantal keer met mijn ouders naar Spanje geweest, op de middelbare school wilde ik persé Spaans als tweede taal en toen het moment eenmaal daar was dat ik alleen of samen met vriendinnen op vakantie mocht, was ik niet meer te houden. Spanje voelt als mijn tweede thuis. Het weer is er 90% van de tijd heerlijk (ik ben een échte zonaanbidder..), de Spaanse keuken is voortreffelijk, het is een fantastische taal en de sfeer die er hangt is ook heel erg fijn. 

Talloze bezoeken

De liefde voor Spanje is alleen nog maar sterker geworden sinds mijn taalreis naar Alicante in 2012. In de zomervakantie volgde ik Spaanse taallessen, ik sliep in een studentenhuis met allemaal andere studenten, we gingen naar de leukste feestjes en verbleven het hele weekend aan het strand. Een top ervaring. Maar helaas komt aan alles een einde, dus ook aan deze tijd. Maar het blijft een herinnering die ik enorm koester. Vervolgens volgden de nodige tripjes naar Spanje en kwam voor het eerst het idee in mij op om voor langere tijd naar Spanje te gaan.


Emigreren naar Spanje

Huis en haard achterlaten en emigreren naar een ander land doe je niet zomaar. Op een aantal reislustige avonturiers van IkVertrek na. Nadat ik afgestudeerd was en mijn HBO diploma op zak had, lag de wereld letterlijk aan mijn voeten. Ik kon doen en laten wat ik wilde. En dat deed ik ook. Ik boekte een Interrail reis naar Spanje. Twee maanden lang reisde ik van het noorden naar het zuiden per trein. Ik begon mijn reis in Barcelona en eindigde mijn reis in Malaga. Wederom een ervaring om nooit te vergeten. Na deze reis wist ik het zeker; dit smaakt naar meer.

Maar ondertussen had ik in Nederland een lieve vriend zitten waarmee ik al heel lang samen ben en daarnaast hadden we samenwoon plannen. En ja, een inkomen is ook wel handig.

Mijn grootste droom

Ondertussen zijn we een aantal jaar verder. Nog steeds samen met dezelfde vriend en nog steeds dat ongekende verlangen om voor langere tijd naar Spanje te gaan. Maar in Nederland heb ik een leuke baan en een aantal maanden geleden heb ik nota-bene samen met mijn vriend ons eerste huis gekocht. Toch vind ik dat dit alles mij niet moet tegenhouden als dit mijn grootste droom is. Tijdens mijn studie kon ik een halfjaar naar het buitenland (Spanje uiteraard) en dat heb ik niet gedaan en daar heb ik enorm veel spijt van gehad en nog steeds.

Het is mijn grootste droom om ooit een keer voor langere tijd naar Spanje te gaan. Stiekem ben ik af en toe al aan het kijken naar leuke vacatures, maar het lijkt mij nóg toffer om een eigen bedrijf op te starten, te proeven van het digital nomad bestaan en bijvoorbeeld te werken als vertaler. 


Voorbereiding is het halve werk

Ik weet nog niet precies wanneer ik naar Spanje wil, maar enige voorbereiding is wel zo handig. Het liefste bouw ik de komende tijd aan mijn eigen (online) bedrijf, zodat ik niet meer in de startfase zit. Daarnaast is het opfrissen van de Spaanse taal ook niet verkeerd. In mijn zoektocht op internet kwam ik Fairlingo tegen. Een zeer innovatief vertaalbureau dat volgens DutchCowboys veel potentie én veel ervaring heeft met vertalen. Misschien kan ik daar wel aan de slag als vertaler voor twee dagen in de week, dan heb ik sowieso een vast inkomen en daarnaast alle tijd om te werken aan mijn eigen bedrijf. Hmmm, ik kan niet wachten tot het moment daar is en ik op het vliegveld sta.

Heb jij ook een droom om ooit te emigreren?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

13 comments

 1. Darina says:

  Mooie droom! Spanje vind ik ook een prachtig land! Ik had ooit de droom om naar Frankrijk te emigreren maar door omstandigheden is dat nooit doorgegaan. Ik droom er soms nog steeds van… wie weet gaat het ooit gebeuren.

 2. Balou says:

  Afgelopen oktober ben ik op vakantie geweest naar Benalmadena! Echt prachtig! Prachtige taal, vriendelijke mensen, heerlijk weer! We hebben ook Marbella, Myias, Malaga & Tormelinos bezocht… wauw!! Ik snap waarom je verliefd bent op dit prachtige land!

 3. Johanne says:

  Toevallig dat je hier nu over schrijft! Voor mij komt een verhuizing naar Spanje steeds en steeds dichterbij. Mijn vriend komt er vandaan en na vier jaar in Nederland is hij er zo goed als klaar voor om weer terug te gaan. Dat betekent eigenlijk dat ik ook moet gaan doen wat jij ambieert, een digital nomad worden. Super moeilijk en eng, maar wel heel leuk! (Nog geen idee hoe ik het ga aanpakken overigens)

 4. Lazy Bird says:

  Ik begrijp je helemaal, in 2012 waren we bijna vertrokken, maar een aantal praktische zaken liepen toen mis en ons plan viel in elkaar. Ondertussen hebben we een inkomen waarvoor we geen vaste plek meer nodig hebben digital nomads dus, maar de jongste dochter wil het niet… Hmmmm, we zien wel! Als compromis zijn we nu een jaar lang met een camper aan het rondtrekken door Portugal en Spanje 🙂
  X Lazy Bird

 5. Anja says:

  Ik ben twee keer geemigreerd en 1x geremigreerd, voorlopig blijf ik denk ik even hier 🙂 Alhoewel we ook plannen hebben om weer te emigreren (naar Duitsland, maar dan net over de grens)

 6. Demi says:

  Ik heb er ook vaak over nagedacht om naar Spanje te verhuizen 🙂 Net zoals jij heb ik Spaanse lessen gevolgd. Niet in Spanje hoor, gewoon op de Fontys in Tilburg. Een pittig taaltje, maar wel heel erg leuk om te beheersen. Als ik jou was zou ik vooral de bekende reisboeken/websites over Spanje goed in de gaten houden. Soms zoeken zij content creators ter plaatsen. ( vaak als vrijwilliger, maar als je je ogen goed open houdt en geluk hebt, komt er soms ook iets langs waarvoor je wel gewoon betaald krijgt )

 7. Maaike says:

  Ik heb het destijds gedaan: baan en huis opgezegd en vertrokken. Inmiddels woon ik alweer 11 jaar in Barcelona!
  Ik heb altijd een vaste baan gehad hier in Spanje maar ben toevallig ook vertaler. Wilde toch even toevoegen dat je dat niet zomaar bent, daar is een vierjarige opleiding voor!
  Succes met het verwezenlijken van je dromen!

 8. Stephanie says:

  Ik snap je volledig!! Ook wij hebben dezelfde droom. Maar wij hebben 3 kinderen van 12, 10 en 3 jaar. We twijfelen of het onderwijs wel goed genoeg is voor hen. Vooral de grote werkeloosheid daar maakt ons bang voor onze toekomst maar vooral voor onze kinderen. Zij zelf zouden het volledig zien zitten maar het is een grote stap en het ontbreekt ons aan lef.

 9. Jouvence says:

  Ja, ik herken me helemaal in jouw verhaal! Ik en mijn vriend willen ook dolgraag naar Spanje emigreren, maar eerst het financiële plaatje even goed op orde hebben.

 10. Nienke says:

  Volg je droom! Ik snap je ontzettend goed! Ik had hetzelfde en heb het gedaan, ik heb alles achter gelaten en naar Italië vertrokken! Nog geen seconde spijt gehad:-)!

Comments are closed.