Reizen in 2017 – 11 vakanties en 13 landen bezocht

Reizen in 2017 – 11 vakanties en 13 landen bezocht

Mijn goede voornemen voor 2017 was elke maand op citytrip. Ik hou van citytrips; om nieuwe steden te ontdekken, andere culturen te leren kennen, nieuwe gerechten te proberen en vooral lekker door de straten te struinen. Overal waar je loopt zie je van alles bewegen, straatmuzikanten, gezellige eettentjes, mooie boetiekjes, etc. Ik hou hier zó van al die prikkels.  Iedere keer als ik weer door een grote stad loop, krijg ik een intens geluksgevoel. In 2017 heb veel mooie citytrips gemaakt. In totaal ben ik 11 keer weggeweest en heb ik 13 landen bezocht. Helaas geen 12, maar 11 vakanties is ook al heel mooi. Nieuwsgierig waar ik allemaal geweest ben? Kijk snel verder. 

Januari

De maand januari begon ik met een citytrip naar Manchester. Al langere tijd stond deze stad op mijn wishlist. Het is een oude industriestad, dus je hebt er onwijs veel industriële gebouwen. Laat ik daar nu net heel erg van houden. Ik was daar een weekend: vrijdagochtend tot zondagavond en dat was meer dan genoeg tijd om de stad te verkennen. Het is niet zo’n grote stad, maar wel een onwijs opkomende stad met veel toffe hotspots. Ik sliep tijdens deze citytrip in de mooiste AirBnB ever; je kunt hem hier bekijken. Boek hier jouw citytrip naar Manchester. Februari

In februari verbleef ik in het Kaboom hotel in – jawel – Maastricht. Als Limburger die in de buurt van Maastricht is opgegroeid is dat uiteraard erg leuk om weer eens in het vertrouwde Maastricht te zijn en bezocht ik allerlei toffe hotspots. Binnenkort naar Maastricht? Deze hotspots mag je niet overslaan.

Daarnaast ben ik in februari geswitcht van baan en had ik tussen de twee banen door een mini vakantie. En tijdens die mini vakantie boekte ik een trip naar Portugal; Faro om precies te zijn. Daar was het in februari al heerlijk warm en heb ik intens genoten van de eerste zonnestralen van dat jaar. Wat was dat fijn! Ik sliep in het Rocamar hotel direct aan het strand en ik vloog met Transavia rechtstreeks naar Faro.

Maart

In maart maakte ik samen met mijn Limburgse vriendinnen ons jaarlijkse tripje naar het buitenland. Dit keer werd het Keulen in Duitsland. We sliepen in een super slecht hotel, maar het lag wel midden in de stad naast alle café’s. We hadden daar de avond van ons leven. Zo leuk altijd die weekendjes weg.

April

De maand april begon goed. Ik werkte net zes weken bij mijn nieuwe werk en er stond al een tripje naar het buitenland gepland. We brachten namelijk een bezoek aan het hoofdkantoor van Facebook én Google in Dublin. Holy Moly. Wat een ervaring was dat. Zó gaaf om daar rond te lopen. Het zijn twee hele toffe bedrijven. We verbleven in het Arlington hotel midden in het centrum.Mei & Juni

Eind mei, begin juni was het zover; mijn lang gekoesterde wens om te gaan Interrailen ging in vervulling. We vlogen naar Venetië en vanaf daar zijn we op de trein gestapt. Van Venetië zijn we met de trein doorgegaan naar Reijka, een havenstadje in Kroatië. Daar bezochten we o.a. één van de mooiste stranden. We verbleven in een super schattig hostel, midden in de stad. Vanuit Reijka zijn we doorgegaan naar Zagred, de hoofdstad van Kroatië. Hier verbleven we maar kort, maar jongens, wat een mooie stad was dat. Doordat ik er maar kort was, wil ik er graag een nog keertje heen. Een absolute aanrader voor een citytrip. Oh, en we verbleven in een super mooi appartement via AirBnB.

We vervolgden onze reis naar Boedapest waar we verbleven in een appartement (ook via AirBnB) midden in een woonwijk. Zelf vind ik dat altijd erg fijn, omdat je op die manier ook echt het gevoel hebt dat je one of the guys bent. Daarna brachten we een bezoek aan Wenen. En ook dit was een pracht stad. Misschien heb je hier een beetje een klassiek gevoel bij, maar niets is minder waar. Het is een super hippe stad met onwijs gave rooftops, koffietentjes en andere leuke hotspots hebt. We verbleven bij iemand in huis, en ook dat was een mooie kamer. We sloten onze Interrail vakantie af met een bezoek aan Praag. Praag is een stad waar je zeker een keer een bezoek aan moet brengen. Daarnaast verbleven wij hier in de chillste AirBnB van onze hele trip. Een mooie afsluiter van onze vakantie.

Juli

In juli bracht ik samen met mijn vriend een bezoek aan Almelo. We verbleven in het Van der Valk Theater hotel. Normaal gesproken kom ik niet zo snel aan die kant van Nederland, maar ik vond het leuk om er een keertje geweest te zijn. Alleen zou ik er niet nog een keertje heen gaan, na één keer heb je het wel gezien. Mocht je binnenkort een keer naar Almelo gaan; dit zijn de leukste en lekkerste hotspots.

Augustus

In augustus bracht ik voor het eerst een bezoek aan Scandinavië. Of te wel, ik maakte een citytrip naar Kopenhagen en sindsdien ben ik verliefd op het land en op de stad. Wat een onwijs mooie en gezellige stad was het. De sfeer is heel fijn en de mensen zijn heel toegankelijk. Daarnaast zit je heel dichtbij het strand: het beste van twee werelden wat mij betreft. We vlogen met KLM via een weekendretour: ideaal en we verbleven in een simpel, maar goed hotel dichtbij het pretpark.September – Oktober

Eind september ben ik samen met mijn vriend naar Corfu geweest, een Grieks eiland. Een all-in resort. Je moet er van houden, maar ik hoef de volgende keer niet meer naar zoiets als dit. We huurden een auto om de meest mooie stranden te ontdekken. We sliepen in het dorpje Gouvia. Erg rustig, dus als je iets wilt zien heb je een auto nodig. Ons hotel lag direct aan het strand wat wel fijn was, maar het is vooral een vakantie om te chillen. Op het eiland valt niet veel te beleven.

November

In november was ik weer de lucky one die voor werk weer naar Dublin mocht. Dit keer voor een agency day op het hoofdkantoor van Facebook. Tijdens de agency day werden alle nieuwe in- en outs verteld rondom Facebook. Wederom een hele toffe ervaring.

Ook reisde ik in november weer eens alleen; zó fijn. Dit keer met de Thalys naar het geliefde Parijs waar ik in een simpel maar goed hotel sliep. En mijzelf een mooi cadeautje kocht bij de mooiste conceptstore van Parijs, namelijk Merci.

Dat was het dan. Een hele mooie lijst met reizen die ik in 2017 heb gemaakt. In 2018 ga ik veel minder weg. Aangezien mijn vriend en ik net samen een huis hebben gekocht, ligt daar nu de focus. Wel wil ik dit jaar sowieso naar Spanje, want daar ben ik vorig jaar niet geweest én wil ik ein-de-lijk een citytrip naar Gdansk maken. Deze stad staat al zolang op mijn wishlist. Oh en trouwens; al deze vakanties heb ik gemaakt met maar 25 vakantiedagen en een fulltime baan. Dus als je een beetje creatief bent met vakantiedagen kun je heel wat leuke reisjes maken in een jaar.

Wat zijn jouw reisplannen voor 2018?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Didi says:

    Dat heb jij goed gedaan zeg. Mijn plannen voor dit jaar zijn. Reykjavik en omgeving, Zweden/Noorwegen, Marrâkush, Amiens & Lille. En wat er verder nog bij komt kijken is nog even een vraagteken, ik zal niet zo veel weggaan zoals jij hebt gedaan (zo lekker !!!) maar ik ga het proberen te benaderen.

Comments are closed.