Mijn zakelijke doelen van 2018

Mijn zakelijke doelen van 2018

Na mijn persoonlijke doelen, is het nu tijd voor mijn zakelijke doelen van 2018. In mijn ogen nóg belangrijker dan mijn persoonlijke doelen. Wat voor een bedrijf je ook hebt in welke branche dan ook; het is altijd heel verstandig om terug-, maar vooral ook vooruit te blikken. Wat wil je het komende jaar bereiken? Wat zijn je doelen? Waar wil je meer energie aan gaan geven en wat is minder belangrijk? 2017 was voor mij op zakelijk gebied een TOP jaar qua omzet, maar een dramatisch jaar qua innovatie. Dit jaar wil ik mijn bedrijf naar een nóg hoger niveau brengen, nog meer omzet en vooral meer geld verdienen door minder te werken. Nu denk je misschien huh? Hoe dan? Dat ga ik in dit artikel uitleggen. 

Minder werken, meer verdienen

Wie wil dat nou niet? Vooral ook voor een betere balans, maar ook omdat ik weet dat er nog veel potentie zit in mijn freelance opdrachten. Daarnaast zitten we in een nieuw jaar, dat betekent dat mijn tarieven ook weet een beetje verhoogd zijn en wil ik nóg strenger zijn in de selectie van opdrachtgevers en alleen met die opdrachtgevers in zee te gaan die er ook voor willen betalen. Meer verdienen, minder werken hangt ook nog met iets anders samen. Namelijk passief inkomen. Dit puntje ligt ik hieronder toe.


Meer passief inkomen

Passief, wat? Passief inkomen is simpel gezegd inkomen (geld dat je verdient), zonder dat je de hele tijd ervoor hoeft te werken. Schrijf je een boek? Dan besteed je hier eenmalig heel veel tijd aan, en vervolgens kun je daar langere tijd geld aan verdienen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een online cursus. Deze moet je eerst helemaal opzetten wat veel tijd kost en vervolgens rol je hem uit en kun je er iedere keer geld aan verdienen, zonder er de hele tijd mee bezig te zijn. Natuurlijk moet je voor het boek af en toe wat marketing activiteiten doen zodat het boek ook op de kaart blijft en de online cursus moet je soms hier en daar wat aanscherpen, maar verder zijn dit twee voorbeelden van passief inkomen. Zelf wil ik in 2018 meer geld verdienen met passief inkomen. Binnenkort komt er een artikel online over allerlei mogelijkheden van passief inkomen (want er is veel mogelijk..) en hoe ik zorg voor passief inkomen.

Project X

2017 was het jaar waar ik maar weinig tijd had voor Project X. Voor degene die het nog niet weten; Project X is een nickname. Ik ben nog bezig met de naam, maar ik heb wilde plannen die ik vorig jaar alleen niet kon uitvoeren. Dit jaar wil ik dit project eindelijk kunnen lanceren en tot een succes brengen.

Kwalitatievere content op Diolifestyle.nl

Naast kwalitatievere content met meer diepgang op Diolifestyle.nl, wil ik ook de focus verleggen. Ooit begonnen als modeblog, maar ondertussen is het een mannisje van alles en wil ik mij meer gaan focussen op online marketing, ondernemen, carrière gerichte artikelen, social media, citytrips en hotspots.

Betere balans tussen werk en privé

Het is al regelmatig aan bod gekomen. In 2018 wil ik een betere balans tussen werk en privé, zodat ik genoeg energie en creatieve ideeën heb om o.a. Project X meer body te geven. En daarnaast zijn er nog veel meer mooie dingen in het leven om van te genieten. Door regelmatig niet te werken en quality time te hebben met vrienden, familie, partner of jezelf, zorgt er ook voor dat je op de creatieve ideeën komt, zodat je je opdrachtgevers om ver kunt blazen.

Hogere omzet met freelance activiteiten

2017 was zoals je in de terugblik kon lezen, een top jaar qua omzet. In 2018 wil ik uiteraard een nog hogere omzet genereren, meer verschillende soorten opdrachten en opdrachtgevers én een duurzame relatie opbouwen met opdrachtgevers, zodat we een lange termijn samenwerking kunnen opzetten. Een nieuw jaar betekent ook, nieuwe tarieven. Dit gaat voor een deel een steentje bijdragen aan deze omzet, maar ik wil ook graag aan de slag gaan voor nieuwe opdrachtgevers en meer passief inkomen. En misschien ga ik zelf wel aan de slag met aquisitie.. Met Project X in het vooruitzicht.

Meer volgers Instagram

Instagram is mijn zorgenkindje. Naast een fulltime baan, een blog en mijn freelance activiteiten, blijft er nog maar weinig tijd over voor mijn Instagram account. En aangezien ik daar de laatste tijd weinig aandacht aangeef, betekent dat dat mijn volgers met honderden verdwijnen. Zat ik eerst nog op zo’n 2.500 volgers, nu is dan een krappe 1.920. Elke dag weer verdwijnt er een volger. Ik wil er meer tijd aan gaan besteden, zodat ik aan het eind van dit jaar 3.500 volgers heb. Ik merk dat ik iedere keer in de knel kom met content. En als je geen foto’s hebt, kun je ook niets plaatsen. Dit wil ik anders aanpakken. Ik wil hier meer tijd aan gaan besteden, meer content hebben, zodat ik dit jaar kan groeien qua volgers. Let’s do this.Meer bezoekers op Diolifestyle.nl

Eén van mijn zakelijke doelen voor 2017 was meer bezoekers op mijn blog Diolifestyle.nl. Dit is helaas niet gelukt. Mede doordat mijn content schema nogal regelmatig ruk was, kwam er geen nieuw artikel online en dat merk je meteen in je bezoekersaantallen. Ondertussen heb ik een goed zicht op de artikelen die goed scoren, dus daar wil ik mij meer op focussen zodat ik daardoor kan groeien qua bezoekers. Maar daarnaast wil ik mijn website versnellen (de laadsnelheid is aan de lage kant..) en wil ik goede content schrijven waar mensen ook echt iets aan hebben.

Geld verdienen via Pinterest

Pinterest is mijn kindje en mijn grootste social media kanaal en daar ben ik trots op. Met meer dan 10K aan volgers en ruim 19.500 pins heb ik daar een aardige community opgebouwd. Doordat het erg lekker gaat qua volgers en pins, vind ik het ook leuk om er tijd en energie in te steken. In 2018 wil ik mijn Pinterest beter gaan inzetten en dus ook geld gaan verdienen via Pinterest. Dat kan via affiliatie links. De afgelopen week ben ik begonnen om het e.e.a. op te zetten, dus ik hoop dat het snel gaat zorgen voor meer conversies. Binnenkort deel ik een artikel hoe je geld kunt verdienen met Pinterest.

Meer leads via affiliatie programma’s

Meer leads hangt voor een deel samen met geld verdienen via Pinterest, maar daarnaast wil ik ook meer geld verdienen via affiliatie programma’s met mijn blog en social media kanalen, zodat ik dit ook (voor een klein deel) kan bijdragen aan een nog hogere omzet in 2018. Mijn doel is om minimaal 60 leads via affiliatie programma’s binnen te halen; 30 leads via LinkPizza, 10 leads via Creative Market en 20 leads via Etsy (via Awin).

Ook geld verdienen via Linkpizza, Creative Market, Awin en Daisycon? Dat kan!
Meld je hier aan voor Linkpizza,
Meld je hier aan voor Creative Market,
Meld je hier aan voor Etsy (via Awin),
Meld je hier aan voor Daisycon.

Een hele lijst met mooie, zakelijke doelen waar ik in 2018 voor wil knallen. Ik heb onwijs veel zin om op zakelijk gebied er nóg meer uit te halen, zodat ik niet alleen meer kan leren, maar ook nog meer omzet kan realiseren en meer impact kan maken. 🚀🚀

Wat zijn jouw zakelijke doelen voor 2018?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

Comments are closed.