En dan ben je afgestudeerd, wat nu?

En dan ben je afgestudeerd, wat nu?

Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik afgestudeerd en ligt de wereld aan mijn voeten. Toch krijg ik vaak de vraag; ‘En nu, wat ga je nu doen?’. Dit is natuurlijk geen gekke vraag, want ik ben immers klaar met mijn studie. 

Een tijd lang heb ik getwijfeld om door te studeren, maar in het laatste jaar van mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik daar geen zin meer in had. Ik heb namelijk al een MBO diploma en nu dan ook een HBO diploma. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik toe ben aan de volgende (serieuzere) stap in mijn leven, namelijk werken. Ik heb simpelweg geen zin meer om voltijd te studeren en uren in de boeken te hangen. Dit betekent niet dat ik nu nooit meer wil studeren, alleen op dit moment even niet. Wanneer ik straks via een baan de kans krijg om door te studeren naast mijn baan, wil ik daar zeker over nadenken.

Maar nu de vraag, wat nu? Op dit moment werk ik heel veel in de kinderopvang. Ik werk er al sinds ik begon met mijn HBO opleiding en het is altijd mijn bijbaan geweest naast mijn studie. Nu ik afgestudeerd ben, kan ik hier – mede door de vakantie – heel wat uren maken. Iets wat ikzelf ook wel erg prettig vind, want zo kan ik tenminste ook sparen.

Ik heb de opleiding Social Management aan de Hogeschool van Utrecht gevolgd. Dat betekent dat ik mijzelf nu Social Manager mag noemen. Toch zie ik mijzelf niet in het ‘normale’ werkveld van een Social Manager werken. Als Social Manager werk je vaak bij overheidsinstanties, zoals een gemeente, een woningbouwcoöperatie of als sociaal makelaar.  Plekken die voor mij te stoffig en soms ook te maatschappelijk zijn. Daarom dat ik voor de economische kant kies en op zoek ben naar een baan als community manager of content manager.

Sinds ik afgestudeerd ben heb ik al heel wat uurtjes gewerkt. Half augustus is het tijd voor vakantie. Ik ga samen met mijn vriend een road trip maken waar we heel veel zin in hebben. Hoelang we wegblijven is afhankelijk van de reis, maar dat zal maximaal drie weken zijn. Mijn vriend begint namelijk per 1 september met afstuderen. Na de road trip is het tijd om alles te gaan voorbereiden en klaarmaken voor mijn reis, want zoals jullie denk ik al weten ga ik in september naar Spanje waar ik in mijn eentje ga rondreizen. Super spannend, maar ook ontzettend leuk! Ik heb er heel veel zin in! Binnenkort komt er een uitgebreid artikel online waarin ik vertel wat ik allemaal ga doen en waar ik heen ga.

Wanneer ik terug kom uit Spanje (wanneer dit is, is afhankelijk hoelang ik ga reizen), is het tijd voor het échte leven. Namelijk de zoektocht naar een baan die bij mijn hart ligt. Op dit moment ben ik ook al aan het rondneuzen en zelfs af en toe al aan het solliciteren. Ik ben heel benieuwd hoe dit allemaal gaat verlopen, maar dat komt vast goed.

Ik ben op zoek naar een uitdagende functie op het gebied van marketing, communicatie, content management of community management. Omdat ik op den duur uit mijn studentenkamer moet, ben ik daardoor erg flexibel qua woonplaats en ben ik op zoek naar een baan in Nederland. Het liefst wel in het midden van Nederland. We zullen zien hoe het schip strand en hoe mijn leven erover een halfjaar uit ziet. Ontzettend spannend, maar ik heb ook ontzettend veel zin in deze ‘volwassen’ veranderingen. 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

9 comments

 1. Simone -lifeofsimone- says:

  Wat een mega toffe plannen heb je! Helaas kan ik nog niets plannen omdat ik niet weet wanneer ik afstudeer maar ik zit er aan te denken om ook een tijdje naar het buitenland te gaan en een taalcursus te volgen.

 2. Dagmar Valerie says:

  Heel spannend en superleuk! Eerst lekker genieten van je welverdiende vakantie na al dat harde werken!

 3. Jinnie93 says:

  Gefeliciteerd met je afstuderen! Ik zit momenteel in hetzelfde schuitje, ik ben ook afgestudeerd en heb geen doorstudeer-plannen. Spannend, heel veel succes en geniet van je vakantie!!

 4. Alexa Op 't Land says:

  Spannend maar ik weet zeker dat die baan helemaal goed gaat komen! Ik wens je veel succes en veel plezier in Spanje

 5. Fleur says:

  Wat onwijs gaaf allemaal! Ik kan heel goed begrijpen dat je nog niet goed weet hoe en wat, het is tenslotte best wel een grote beslissing. Nu eerst nog maar even genieten van je vakanties!

Comments are closed.