Investeren in een duurzame garderobe

Investeren in een duurzame garderobe

Er is een trend gaande. Waar je vroeger vaker naar de Zara of de H&M ging om elk seizoen een nieuwe garderobe te kopen, merk je dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt. Maar hoe investeer je in een duurzame garderobe en wat zijn fijne duurzame merken? Je leest het hieronder. 

Koop minder trendgevoelige items 

Het belangrijkste als je wilt investeren in een duurzame garderobe, is minder trendgevoelige items te kopen. Is de kleur paars op dit moment in de mode? Prima! Maar dat betekent niet dat jij je hele garderobe hoeft om te toveren naar het paars. Daarnaast kanjer slim om juist wat meer te investeren in een meer basic kleuren garderobe. Zo weet je zeker dat je altijd wel items hebt die je aan kunt trekken. 

Investeer in items die langere tijd mee gaan

Goedkoop is duurkoop. Tenminste meestal. Ga op zoek naar merken die een goede prijs-kwaliteit verhouding bieden en ook nog eens duurzaam zijn. Dure kleding betekent altijd beter kwaliteit. Daarom is het goed om uit te zoeken welke merken een goede kwaliteit hebben, zodat je zeker weet dat je er lang mee kunt doen.

Voorbeelden dan kwalitatieve merken zijn onder andere Circle of Trust en Msch Copenhagen. Ook Fabienne Chapot truien zijn een aanrander die lange tijd mee gaan.

Duurzame merken

Als je op zoek gaat naar duurzame kledingmerken die ook nog eens een goede kwaliteit bieden, ben je wel even zo zoet. Het is namelijk niet zo makkelijk om 1, 2, 3 te vinden welke merken heel duurzaam zijn. Daar zijn geen kant-en-klare overzichten voor. Een merk dat erg vooruitstreven is op dit gebied is: Arme dangles.

Zij werken regelmatig samen met influencers om te zorgen dat ze meer bekendheid creëren. Wat een hele goede zaak is, aangezien we met zijn allen ons gedrag moeten veranderen. Minder kopen, investeren in duurzame items en kiezen voor duurzame merken. En het liefst ook kiezen voor tweedehands. Want er is zoveel moois te koop. Ik slaag zeer regelmatig via Vinted.

Bij welke winkels investeer jij voor een duurzame garderobe?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.