Fashion Friday | Een nieuwe baan, een nieuwe outfit

Fashion Friday | Een nieuwe baan, een nieuwe outfit

Het voorjaar staat weer voor de deur: tijd om je kledingkast van een frisse wind te voorzien. De winkels hangen vol met allerlei leuke items. Omdat ik zelf ontzettend veel kleding, schoenen en andere accessoires had, waar ik vrijwel niets mee deed, moest ik eerst ontspullen. Dat was één van mijn doelen voor 2017. Mijn kledingkast was vol, maar een groot deel droeg ik nooit. Tijd voor een rigoureuze opruiming. En dat is gelukt, via JouwMarktkraam. Nu is het tijd voor een nieuwe outfit. Kijk je mee?

Ontspullen en een no-buy

Het begin van het jaar had ik twee grote plannen met betrekking tot mijn kleding: het moest minder en ik mocht niets nieuws kopen. Zeven kratten vol met kleding die ik niet droeg. Zonde. Deels zelf gekocht en zelfs ontvangen. Ondertussen is de eindstand 1,5 krat met spullen. Ik vind dat ik goed bezig ben geweest. Ondanks dat ik nog een een no-buy van mijzelf tot eind maart, had ik een nieuwe outfit nodig. En waarom? Omdat ik deze week begonnen ben mijn nieuwe baan en daar hoort een nieuwe outfit bij.
#goedbezig

Dat betekent dus weliswaar dat mijn no-buy stopt, maar ik vind dat ik het goed gedaan heb. Ruim twee maanden heb ik helemaal niets gekocht. Geen beautyproducten, geen schoenen, geen kleding, geen drogisterij artikelen, niks. Schouderklopje voor mijzelf. En stiekem is het een heerlijk gevoel dat ik nu zo veel heb kunnen opruimen en andere mensen blij heb kunnen maken met mijn spullen. Yess.

Een nieuwe baan, een nieuwe outfit

Tja, heel cliché misschien, maar ik vind dat bij een nieuwe start een nieuwe outfit hoort. De eerste indruk bij je nieuwe collega’s krijg je maar een keer en dat moet goed zijn. Stiekem is het natuurlijk ook prettig om je goed en zelfverzekerd te voelen in een mooie outfit. In mijn zoektocht naar een nieuwe outfit, heb ik diverse winkels bezocht. Uiteindelijk ben ik op de ‘zakelijke’ afdeling van de Esprit een aantal mooie items gevonden. Ik ben vooral blij met mijn rode kanten top en mijn roze jurkje. Ondanks dat ik bij mijn nieuwe werk wat minder formeel gekleed hoef te gaan, vind ik het stiekem maar al te leuk om mooie en iets wat zakelijke kleding te dragen.

Wat draag jij het liefst naar je werk?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

12 comments

 1. Rachelle says:

  Ik loop nu nog stage, maar ik loop stage e n ga ook werken in het ziekenhuis. Dus de outfit is niet zo belangrijk want ik heb elke dag een uniform aan 🙂

 2. Darina says:

  Mooie selectie, ik hou heel erg van streepjes. Ik hoef niet echt formele kleding te dragen, dus het is een casual chic mix. Jeans, blousje, laarsjes of straks loafers.

 3. Amy says:

  Mooie stukken heb je gekozen! Ik loop als make-up artist 90% van de tijd rond volledig in zwart dus helaas heb ik niet zoveel keuze, haha!

 4. Jessica J. says:

  Die kanten top is inderdaad heel erg mooi; helemaal mijn ding! En ik ken het, bij sommige mijlpalen hoort nu eenmaal een nieuwe outfit. 🙂

 5. Super netjes dat je 2 maanden een nobuy hebt volgehouden hoor! Mooie zakelijke items heb je uitgekozen. De rode kanten top is inderdaad erg mooi. Zelf werk ik bij een bank, dus ik draag veel blousjes en zwarte broeken.

 6. Manon says:

  Ik had je volgens mij al een keer gefeliciteerd met je baan, maar alsnog een keer gefeliciteerd! Ik vind dat je leuke items hebt uitgezocht. Ik heb op mijn werk al een soort van ‘pak’. Gewoon een hele saaie basic-fit pak die niet eens leuk is haha

 7. Joyce rdt says:

  Maandag begin ik bij mijn nieuwe werk en ik ga ook op de ietwat zakelijkere tour met mijn outfit. Ze zijn op kantoor best casual, maar net als jou vind ik het gewoon een fijn gevoel voor mezelf. Liefs.x

 8. Irene says:

  Ik begrijp je volledig! Ik doe nog altijd voort met geen kleding en schoenen. ben ook een nieuwe baan begonnen maar doordat ik al wat had opgeruimd, had ik ineens weer oog voor sommige dingen die ik al lang niet had gedragen. Haha :p dan lijkt het toch een beetje alsof ik iets nieuws heb :p
  Ik doe nog voort tot aan m’n verjaardag. Dan wil ik wel graag een keer gaan winkelen!

 9. Marleen says:

  Super goed een nieuwe baan! En wat een leuke items! Vooral die lichtblauwe off shoulder top!

Comments are closed.