Travel | Deze Europese steden wil ik graag een keer bezoeken

Travel | Deze Europese steden wil ik graag een keer bezoeken

Reizen, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik vind het heerlijk om naar een nieuwe stad te gaan, hotspots te bezoeken en bovenal te genieten. Elke stad heeft wel wat moois te bieden. Ondertussen kan ik volmondig zeggen dat ik een echt stadsmeisje ben. Ik vind het heerlijk om mijzelf in de drukte te wannen en veel prikkels om mij heen te hebben. Dit was ook de reden dat mijn vakantie in Portugal een tikkeltje tegenviel: er waren te weinig prikkels. Hoe stom het ook klinkt, ik vind het heerlijk om veel mensen om mij heen te zien, het geluid van de tram, bus, auto’s en mensen te horen. Er moet iets te zien zijn. A fin, tijd om de steden te delen waar ik graag een keer naar toe wil. Kijk je mee?

Pas was ik samen met een vriendinnetje aan het bedenken welke steden ik graag een keertje wil bezoeken en toen kwamen we beide tot de conclusie dat we afzonderlijk van elkaar al veel grote steden hebben gezien in Europa. Best bizar, maar stiekem ben ik daar ook trots op. Reizen is één van de leukste dingen om te doen. Daarnaast is Europa groot genoeg en zijn er nog genoeg andere leuke plekken waar ik graag heel wil. 


Rome

Het land van de pizza en de stad van de cultuur. Ik ben heel benieuwd naar Rome.

Riga – Gdansk

Oost-Europa trekt mij heel erg. Praag, Boedapest, Krakau en Warschau zijn allemaal steden die boven verwachting goed bevielen.

Kopenhagen – Stockholm – Helsinki

Scandinavië is een plek in Europa waar ik nog nooit eerder ben geweest. Hoogtijd om daar verandering in te brengen.

Lissabon – Porto

Al geruime tijd staat er een roadtrip op de planning. Vliegen naar Porto om vervolgens met een huurauto naar Lissabon te rijden en te eindigen in Faro. Dit lijkt mij geweldig.

Brighton

In Groot-Britainnie ben ik tot nu toe alleen in Londen en Manchester geweest, terwijl het land nog veel meer mooie steden heeft, waaronder Brighton dat aan de zee ligt.

Cordoba

Spanje is een land dat ik voor een groot deel gezien heb als het gaat om grote steden. Tijdens mijn rondreis had ik helaas geen tijd om een bezoek te brengen aan Cordoba, maar dat wil ik zeker een keertje doen.

Florence

Dit lijkt mij een prachtige en vooral romantische stad, misschien binnenkort maar eens een citytrip plannen samen met mijn vriend..?

Brugge – Gent

Je hoeft niet ver weg te gaan om mooie steden te vinden. Ook dichtbij huis heb je toffe steden. Zo ben ik heel benieuwd naar Brugge en Gent.

Een mooie lijst vind ik zo. Ik ben benieuwd waar ik dit jaar nog allemaal naar toe gaan. Eén van mijn doelen voor 2017 was elke maand op citytrip en dat lukt goed. In januari was ik in Manchester, in februari was ik in Maastricht en een weekje in Portugal, in maart ga ik naar Keulen, in april ga ik naar Dublin en eind mei begin juni ga ik ruim twee weken interrailen met een vriendin. We vliegen naar Venetië en vanaf dat punt pakken we de trein. We eindigen in Praag. Binnenkort vertel ik veel meer over deze reis.

Mocht je nu nog op zoek zijn naar nog veel meer leuke, originele bestemmingen? Omio heeft een onderzoek gedaan naar de 100 leukste citytrips voor 2017. Kijk, daar word ik blij van. Ze hebben 100 steden beoordeeld op hun dagactiviteiten, eten en drinken, nachtleven, openbaar vervoer en ga zo maar door. Een hele handige methode om niet alleen inspiratie op te doen voor een nieuwe plek om te bezoeken, maar ook om te kijken welke stad het beste bij je past. Op nummer één staat Barcelona, gevolgd voor Praag en Berlijn.

Welke stad wil jij graag een keertje bezoeken?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

14 comments

 1. Darina says:

  Een mooie lijst! Ik hou ook enorm van citytrips en zou graag Berlijn en Madrid en New York willen bezoeken.

 2. Mylene says:

  Mooi lijstje! Ik wil ook heel graag eens naar een stad als Kopenhagen of Stockholm. En daarna lekker door de natuur in 😀

 3. Kim says:

  Stockholm en Lissabon staan ook op de mijne! Rome ben ik anderhalf jaar terug geweest in de zomer. Hoewel het erg mooi is is het in de zomer toch echt te warm voor alle bezienswaardigheden in 2 dagen haha

 4. Rowan says:

  Ik ben gek op citytrips en er staan ZO veel leuke steden op jouw lijstje. Kopenhagen kan ik je heel erg aanraden. Ik ben zelf heel nieuwsgierig naar Sevilla, Stockholm, Gent, Berlijn, Lissabon, Marrakech, Fez en Rome… Maar stiekem staat er nog veel meer op mijn lijstje hoor! 😉

 5. Rachelle says:

  Ik heb een half jaar in Gent gewoond voor mijn stage, hele mooie stad! Zeker een aanrader om eens heen te gaan 🙂

 6. Manon says:

  Ik ga in mei een weekendje in Gent. Je hebt veel mooie steden om het lijstje staan

 7. Joyce - LemonyLifeNL says:

  Mooi lijstje! Rome kan ik komende zomer gelukkig van mijn lijstje gaan strepen!

 8. Grace says:

  Oh ja, je moet echt eens naar Rome en Brugge. Zulke mooie steden!

  Bij mij staat Venetië hoog op het lijstje en ik wil ook een dagje naar Leuven. Daar hoor ik ook mooie dingen over.

 9. Nele says:

  Ik ben vorig jaar in Rome geweest en het is zeker een aanrader! Alleen zou ik wel aanraden om niet in de zomer te gaan, veeeeel te warm!

Comments are closed.