Persoonlijke update | Hoe bevalt mijn nieuwe baan?

Persoonlijke update | Hoe bevalt mijn nieuwe baan?

Ik leef nog! Eindelijk heb ik tijd (en energie) gevonden om een blog te tikken. Vorige week maandag ben ik begonnen met mijn nieuwe baan in hartje Amsterdam. Na een heerlijke vakantie met o.a. een bezoek aan Portugal en heel wat uren aan mijn blog besteed te hebben, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zoals ik een tijdje terug vertelde, vond ik een nieuwe baan als online marketeer bij een online marketingbureau met een specialisatie voor social media advertising. Nieuwsgierig hoe de eerste anderhalve week is verlopen? Kijk snel mee!

Maandag 13 maart: de dag van mijn nieuwe avontuur. Een nieuwe fulltime baan in hartje Amsterdam. Ik vond het spannend, maar tegelijkertijd kon ik niet wachten om allerlei nieuwe dingen te leren. De eerste dag was overweldigend: zóveel nieuwe informatie en indrukken. Ik was helemaal gesloopt. Thuis deed ik behalve wat avondeten niets en dook ik al heel vroeg in bed.  

Eerste werkweek

De dagen vorderden. Ik kreeg veel informatie en uitleg. Op de derde dag mocht ik voor het eerst aan de knoppen zitten: mijn eerste campagne stond live, yes! De anderen dagen was ik vooral van alles aan het proberen, inlezen en stelde ik veel vragen 😉 Hiervoor werkte ik bij een PR bureau waar het grootste deel van mijn werkzaamheden uit het produceren van content bestond. Nu ben ik alleen nog maar bezig met online marketing en social media advertising. Ik was (en ben) verbaasd over de eindeloze mogelijkheden die advertising biedt en hoe uitgebreid de online marketing wereld eigenlijk is. Het liefste wil ik meteen alles kunnen, maar zo werkt het niet. Het is immers de bedoeling dat ik nieuwe dingen leer en mijzelf blij ontwikkelen.

De eerste week vloog voorbij. Voor ik het wist was het vrijdagavond en zat ik in de auto onderweg naar Limburg voor een feest en een weekendje naar Keulen met mijn Limburgse vriendinnen. Een intens weekend na een intense week. Misschien niet de beste timing voor een feest weekend, maar ach waarom ook niet. Ik ben jong.

Werken bij een start-up midden in Amsterdam

Ondertussen zit ik alweer in mijn tweede werkweek en het bevalt nog steeds erg goed. Ik leer ontzettend veel nieuwe dingen, ik heb leuke (jonge) collega’s, de radio draait de hele dag leuke muziek, ik werk midden in het centrum van Amsterdam, ik zit in een pand waar zich allerlei toffe start-ups bevinden én ik heb een 15inch retina MacBook als werk laptop. Ik bedoel, niet verkeerd toch?

Natuurlijk moet ik wennen aan de reistijd, de andere manier van werken en de werkzaamheden die uitvoer, maar ik ben er om te leren. Ik reis 34 minuten met de trein en doe ik er van deur tot deur één uur over. Een reistijd van twee uur per dag. Maar ach, voor alsnog neem ik het voor lief, net als de muizen in het pand. Maar wat wil je als je bij de Dam in Amsterdam werkt? Over een tijdje, als ik er langer werk, zal ik weer een update delen.

Door mijn nieuwe baan en mijn drukke weekend lag mijn blog een paar dagen op zijn gat. Met pijn in mijn hart heb ik de artikelen die ingepland stonden voor de afgelopen week in de koelkast gezet. Ik vind het belangrijk om ook actief te zijn om social media en snel te reageren op comments, alleen daar had ik de afgelopen dagen geen puf voor. Langzaamaan begint het allemaal te landen en begin ik te wennen aan mijn nieuwe situatie.

Werk jij ook fulltime?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

10 comments

 1. Shirley says:

  Een nieuwe baan vraagt altijd om wat extra energie. Ik werk zelf 36 uur. Per persoon verschilt het of ze het als fulltime zien. Voor mij is het in ieder geval prima zo!

  • Klopt. Zelf werk ik ook 36 uur, maar daarnaast nog (betaald) als (gast)blogger en wat freelance opdrachten. Het hangt ook af van je CAO, maar ik vind 36 uur werken fulltime. Minder niet.

 2. Darina says:

  Klinkt interessant je nieuwe baan! Ik werk 34 uur (8,5 uur per dag, elke vrijdag vrij) met een reistijd van één uur.

 3. Ayla says:

  Leuk dat het je zo goed bevalt! De eerste paar weken zijn altijd zwaar, maar wij gaan nergens heen hoor. Dus voel je vooral niet bezwaard om eens wat artikelen in de koelkast te zetten, eerst maar even lekker alle nieuwe dingen een plekje geven!

 4. Jessica J. says:

  Fijn om te lezen dat het je zo goed bevalt! Klinkt inderdaad als een erg leuk kantoor. Ik werk, ook fulltime, in het centrum van Antwerpen. Ik moet zeggen dat dat, vooral als het mooi weer is, erg gevaarlijk is voor de portefeuille. Al die terrasjes overal! 😉

 5. Anna says:

  Wat een spannende tijd! Fijn dat het zo leuk is op je nieuwe werkplek :). Ik herken het wel, ja, dat je meteen alles helemaal goed wilt kunnen doen. Maar dat komt met de tijd! Veel plezier daar!

 6. alexa says:

  ahh wat onwijs leuk dat je een nieuwe baan hebt en dat het zo bevalt. Jammer van de reistijd maar dan zit je wel midden in Amsterdam. Stuk leuker toch? Die muizen, wennen vanzelf. Geloof mij!

 7. Manon says:

  Het lijkt mij een hele leuke baan zo te lezen! Fijn om een leuke update van je te lezen

 8. Anjo says:

  Leuke Blog! Zeker omdat ik over een aantal weken voor hetzelfde feit sta: dan start ik met mijn nieuwe baan! Nu werk ik 40 uur en ga straks 36 uur werken. Nu heb ik een reistijd van 2 uur per dag en straks van een half uur per dag. Dus hoop dat ik straks meer tijd heb om meer avonturen te beleven die ik kan delen op mijn blog.

Comments are closed.