Fijne vakantiebestemmingen op maximaal 6 uur rijden

Fijne vakantiebestemmingen op maximaal 6 uur rijden

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent dat veel mensen bezig zijn met het plannen van hun vakantie. De zomervakantie zal er dit jaar iets anders uitzien dan normaal, maar er zijn gelukkig nog genoeg fijne vakantiebestemmingen op maximaal 6 uur rijden. Nieuwsgierig welke dat zijn? Lees snel verder!

Geluk bij een ongeluk

Zelf was ik eigenlijk van plan om in mei/juni twee weken naar Curaçao of Aruba te gaan samen met mijn vriend. We zijn daar nog nooit geweest, dus het leek ons wel wat om op een bounty eiland te zitten. Gelukkig vond ik een interim opdracht en hebben we niets geboekt. Als we wel iets geboekt hadden, was de reis sowieso niet doorgegaan.

Fijne vakantiebestemmingen op maximaal 6 uur rijden

Plannen voor de zomer

Omdat mijn interim opdracht binnenkort afloopt, vind ik het wel een mooi moment om mijzelf te trakteren op een mini vakantie in eigen land. Waarschijnlijk wil ik last-minute weekendje weg naar het bos of naar het strand. Verder hoop ik in het najaar weer te kunnen vliegen naar Spanje.

Vakantie in eigen land

Hoewel we het liefst met het vliegtuig naar een tropisch eiland vliegen, zijn er in eigen land ook heel veel mooie plekken om op vakantie te gaan. Daarom deel ik graag fijne vakantiebestemmingen die maximaal 6 uur rijden zijn.

Huur bijvoorbeeld een tiny house op de Veluwe, breng een bezoek aan de Waddeneilanden of kies voor een strandhuisje in Zeeland. Maar je kunt ook naar Zuid-Limburg gaan. Aanradertje! En ja, ik kan het weten want ik ben er opgegroeid. 🙂

Belgische kust

Dol het het strand, maar wil je wat anders dan Nederland? Breng een bezoek aan De Haan in België. Of een ander strand in België. Zodra je de grens overrijdt, heb je meteen al het gevoel dat je in het buitenland zit, omdat het zo anders is dan in Nederland.

Zoek een fijne B&B uit dichtbij de zee, neem je nieuwe bikini mee of shop er nog snel eentje via LASCANA, zodat je kan shinen in je nieuwe look en neem een paar goede boeken mee, zodat je tot rust kan komen.

Belgische Ardennen

Als natuurliefhebber zijn de Belgische Ardennen favoriet. Het is er heerlijk rustig, het natuurgebied is enorm en overal wordt je omringt door grote bonen, vogels die fluiten en misschien wordt je ook nog getrakteerd op een hert.

Ga naar Boulogne-sur-Mer

Op nog geen vier uur rijden vanaf Utrecht ligt in het noorden van Frankrijk Boulogne-sur-Mer. Een prachtig authentiek Frans stadje van nog geen 50.000 inwoners. De stad ligt aan de rand van een immens natuurgebied. Er is dan ook genoeg te beleven voor natuur- en strandliefhebbers. Een fijne vakantiebestemming op maximaal 6 uur rijden. Vergeet wel niet een ecovignet voor Frankrijk te kopen. Deze heb je nodig als je door Frankrijk wilt rijden.

>> 8 tips om duurzaam te reizen

Breng een bezoek aan Duitse kust

Wil je liever genieten van de Duitse burgerlijkheid? Dat kan! Duitsland heeft een mooie kustlijn die vaak vergeten wordt. Er liggen talloze kleine havenstadjes en er is volop natuur aanwezig om te verblijven.

Fijne vakantiebestemmingen dichtbij huis

Er zijn nog veel meer fijne vakantiebestemmingen op maximaal 6 uur rijden. Er is zoveel moois in Nederland of in de buurt van Nederland.

Als we kijken naar het weer van de afgelopen weken, belooft dat veel goeds. Oftewel veel barbecues, zwoele zomeravond en fijne stranddagen! Ik kan niet wachten. Oh en een goede voorbereiding is het halve werk: shop alvast fijne strandkleding bij LASCANA en een aantal fijne boeken, zodat je klaar bent voor de zomervakantie.Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

Comments are closed.