Geld verdienen met Pinterest

Geld verdienen met Pinterest
Wist je dat je via Pinterest eenvoudig geld kunt verdienen door middel van affiliatie links? Veel mensen weten dit niet en dat is zonde, want het is namelijk één van de makkelijkste manieren om online geld te verdienen. En het grappige is; je hebt niet eens een website of een blog nodig. Iedereen kan geld verdienen met Pinterest. Het enige wat je moet doen is een account aanmaken op Pinterest, regelmatig pinnen en af en toe pins toevoegen met een affiliatie link. In dit artikel lees je hoe je geld kunt verdienen met je Pinterest. 

Geld verdienen met Pinterest

Het klinkt misschien een beetje lastig, maar dat is het echt niet. Om geld te verdienen met affiliatie links, heb je een Pinterest account nodig. Zeer waarschijnlijk heb je al een account, zo niet, moet je die eerst aanmaken. Waarschijnlijk heb je – als je al een account had – diverse pins (foto’s) verzameld in diverse borden. Het is goed om dit consequent te doen; het liefst elke dag. Omdat je op die manier het beste kunt groeien.

Schrijf je in bij affiliatie netwerken

Om geld te verdienen met Pinterest moet je je ingeschreven bent bij affiliatie netwerken. Als je dit nog niet gedaan hebt, moet je dat eerst doen.
 
Dit zijn de grootste netwerken om je bij aan te sluiten:
 • Meld je hier aan voor Daisycon
 • Meld je hier aan voor Linkpizza
 • Meld je hier aan voor Awin (voormalige Zanox)
 • Meld je hier aan voor Tradetrackers
Zodra je lid bent van minimaal één van de bovenstaande netwerken (LinkPizza is de grootste en werkt het fijnste..), kun je beginnen met pinnen. Het is heel simpel. Je controleert of de webshop waar je items van wilt pinnen aangesloten is bij één van de bovenstaande netwerken en je kunt beginnen.

Bestel het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ en leer hoe je duizenden bezoekers naar je website trekt én elke maand honderden euro’s kunt verdienen met Pinterest.


Zo ga je te werk

Neem Etsy als voorbeeld. Etsy is aangesloten bij Awin. Zodra je ingelogd bent en aangesloten bent bij Etsy (je moet je eerst bij het programma aanmelden om geld te kunnen verdienen), klik je bovenaan op ‘Links en Hulpmiddelen’ en vervolgens klik je op ‘Link Builder’.
EDIT: Het is nog steeds mogelijk om pins te delen met affiliatie links van Etsy, maar ze hebben hun voorwaarden aangepast waardoor het niet meer toegestaan is. Gelukkig zijn er nog steeds genoeg andere webshops waar je wel geld mee kunt verdienen op Pinterest. Neem The Musthaves als voorbeeld.
 

Stap 2

Zodra je dat gedaan hebt, kom je in een nieuwe omgeving waar je deeplinks kunt maken. Deeplinks zijn affiliatie links. Je selecteert bij adverteerder ‘Etsy’ en vervolgens plak je in de ‘Doel-URL’ de URL die je wilt tracken. Onderaan de pagina vind je dan de deeplink die je gebruikt in Pinterest. In die nieuwe link zit een stukje code, zodat Awin alle verkopen via jou kan traceren.
 

Stap 3

Als je vervolgens bij Pinterest rechtsboven op het “+” icoontje klikt, komt er een nieuw scherm. In dat nieuwe scherm plak je de link die Awin voor je heeft gegenereerd. Daarna voeg je een beschrijving toe aan je pin (let op; voeg hier alle relevante zoekwoorden aan toe, dit verhoogd je kans dat je pin vaak gevonden wordt) en klik vervolgens op het bord waar je de pin aan wilt toevoegen en voila. Je bent klaar.
 

Stap 4

Nu is het wachten geblazen. De kans is groot dat mensen je pin gaan re-pinnen. Dat is namelijk het hele idee van Pinterest. Hoe vaker dat gebeurt, hoe groter de kans dat mensen die de sneakers mooi vinden, op de link klikken, in de webshops komen en iets shoppen. Jij ontvangt vervolgens 10% van het aankoop bedrag. Geloof mij. Dat kan aardig oplopen. Voor je het weet kun je geld verdienen met Pinterest.

Maak meerdere pins

Het is slim om elke week een paar affiliatie pins te maken. Op die manier voeg je nieuwe pins toe en weet je zeker dat je geld blijft verdienen. Een kleine disclaimer; je zult niet meteen geld gaan verdienen. Het heeft even tijd nodig. De pins moeten meerdere keren ge-repinned worden, zodat ze onder de aandacht blijven van steeds meer mensen. Afhankelijk van het aantal volgers, maar na een maand kwamen bij mij de eerste verdiensten binnen via affiliatie marketing.
 


Mijn eigen affiliatie pins

Als je mij op Pinterest volgt, heb je vast gezien dat ik zo nu en dan pins met affiliatie links maak. De affiliatie pins waar ik het meeste mee verdien zijn Etsy. Etsy is een soort online warenhuis waar écht van alles verkocht wordt; van notitieboekjes tot kasten en van sieraden tot WordPress thema’s. Daardoor zijn er genoeg producten die ik kan pinnen. Naast Etsy werken Bol.com en de Bijenkorf goed, maar ook Urban Outfitters, The Musthaves, Rosefield, Foto cadeau en Horloge zorgen voor verkopen via Pinterest, waardoor ik daar commissie aan verdien.


Leren hoe je duizenden potentiële klanten naar je website trekt?
In het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ vind je een uitgebreid stappenplan en allerlei tips en tricks hoe je dat voor elkaar bokst. Bestel hem vandaag nog!

Edit

Een paar maanden geleden heb ik een artikel geschreven waarin ik aangaf een nieuwe Pinterest strategie te hanteren om geld te verdienen via affiliatie pins. Ondertussen zijn we een tijdje verder en het WERKT! Je kunt écht geld verdienen met Pinterest als je regelmatig affiliatie pins deelt. Zolang je goede SEO woorden gebruikt, regelmatig pint en mooie foto’s gebruikt, kan het. De eerste(!) maand heb ik €150,- verdiend en ik ervan overtuigd dat je hier véél meer uit kan halen.. 😱 Wanneer ga jij aan de slag en geld verdienen met Pinterest? Shop mijn e-book over Pinterest. Dan weet je zeker dat jouw statistieken ook door het dak gaan!
 
Maak jij affiliatie pins voor je Pinterest account?
 
Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest
 

EDIT 12-10-2020

Helaas is het bij bijna geen enkel netwerk meer mogelijk om zonder website te beginnen. Je hebt een website nodig om je aan te melden bij de affiliate marketing websites. Gelukkig zijn de eisen voor een website niet zo streng. Als je een simpele website bouwt waar wel wat content opstaat en vrij is van spelfouten, kom je een heel eind. Een voorbeeld van zo’n simpele website is Parkeren in Roermond.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

34 comments

 1. Saskia says:

  IK ben de de laatste weken iets meer aan het verdiepen in pinterest. zag het voorheen alleen maar als digitaal prikbord. Maar het heeft zoveel meer mogelijkheden. Dus thnx voor deze tip! En ik volg je nu ook op bloglovin’ (voor meer van zulke handige tips).

 2. Taryn says:

  Gebruik je voor je (affiliate) pin gewoon gekopieerde afbeeldingen van de site (bijv etsy)? Of doet de link dat automatisch.
  Was er al eens eerder mee begonnen maar het overnemen van plaatjes kan soms lastig zijn. Weet ook niet of dat zomaar mag. Groetjes

 3. Nora says:

  Bij bol.com en Linkpizza lijkt het niet te gaan. Bij linkpizza is de Pinterest kanaal nog niet beschikbaar

  • Diolifestyle says:

   Via Awin verdien ik het meeste geld via Pinterest. Ik heb de Linkpizza plugin op mijn website geïnstalleerd zodat hij daar alle affiliaties mee pakt. Maar ook de Daisycon tracker.

 4. Veerlez says:

  Ik heb over dit onderwerp ook een aantal blogs geschreven. Het nadeel is helaas dat je geen Etsy producten meer via affiliate programs op Twitter of Pinterest mag doen. Dan riskeer je het dus om eruit gegooid te worden! Etsy doet het eigenlijk het beste op Pinterest, omdat het allemaal persoonlijke, handgemaakte spullen zijn. Maar helaas mag dat dus niet meer!

  • Diolifestyle says:

   Ik weet inderdaad dat het niet toegestaan is, maar het werkt wel nog steeds.. Daarnaast werken kleding winkels die mooie (shoot)foto’s hebben en horloge merken ook erg goed.

 5. Annet says:

  Hai,

  Misschien rare vraag maar hoe/waar controleer je of een website is aangesloten bij een netwerk?

  • Diolifestyle says:

   Dat kun je doen door te kijken of een website aangesloten is bij Linkpizza of Awin bijvoorbeeld. Zij hebben tools waar je een link in kunt gooien en dan zie je binnen 2 seconden of ze aan affiliatie marketing doen ja of nee.

 6. Annet says:

  Ben bang dat ik de tool niet kan vinden. Hooguit aangesloten netwerken en dat is niet veel.

  • Diolifestyle says:

   Hoe bedoel je? Als je je aanmeldt bij Awin kun je eenvoudig links maken. Het is heel makkelijk en je kunt echt eenvoudig geld verdienen, maar je moet je er wel even in verdiepen als je het niet kent.

 7. Dominique says:

  Hi, heb je misschien een uitnodigingscode voor Awin? Anders moet je geld betalen, en misschien help ik jou daar ook wel mee!

 8. Margreet says:

  Hoi,
  Heb je er ook een eigen website voor nodig?
  En zo ja hoe doe je dat dan?
  Groetjes Margreet

  • Diolifestyle says:

   Yes, je hebt een website nodig.

   Je moet je eerst aanmelden bij LinkPizza of Awin, afhankelijk voor welke partij je wilt gaan. Zodra je toegelaten bent kunt je beginnen. Bij Awin moet je je aanmelden voor een programma (webshop), als je goedgekeurd bent, kun je via de linkbuilder, bovenin het menu een affiliatie link maken. Die link plak je in een pin die je gaat maken. En klaar is kees.

   In dit artikel vind je stap voor stap wat je moet doen om affiliatie links te maken voor Pinterest in Linkpizza: https://diolifestyle.nl/2019/01/27/geld-verdienen-met-pinterest-via-linkpizza/

 9. Jeannet says:

  Hi Dionne, ik las je artikel en ben meteen met Linkpizza aan de slag gegaan. En dit opende wel mijn ogen. Ik ben nieuw in bloggerland, maar begrijp opeens weer een stuk meer.
  Alleen ik heb het idee dat ze Pinterest nog niet ondersteunen. Ik kan mijn alleen mijn website en instagram-kanaal invoeren. Gek, want jij doet het al een tijdje. Weet jij misschien waar dit aan ligt?
  Reuze bedankt trouwens voor deze eyeopener, ik kan nu weer verder met het blog.
  gr. Jeannet

  • Diolifestyle says:

   Hi Jeannet! Super leuk om te horen. Ik begrijp de verwarring. Wat jij bedoelt, is het connecten van je Pinterest account aan je LinkPizza account. Dat kan inderdaad nog niet.

   Maar om geld te verdienen via Linkpizza op Pinterest heb je die connectie ook niet nodig. Je maakt links via de tools in Linkpizza en die link plak je in Pinterest. That’s it. Kind kan de was doen.

   Het connecten van je Pinterest account aan je LinkPizza account is om in de toekomst een betaalde posts te plaatsen op Pinterest, net zoals dat bij Insta nu ook mogelijk is.

   Succes! En als je vragen hebt, let me know!

 10. Linda says:

  Ik las dit artikel met interesse, maar volgens mij klopt het niet helemaal. Ik heb bij 3 aanbieders (Bijenkorf, Flinders en fonq) geprobeerd dit te doen, maar bij geen enkele werd de foto automatisch geüpload. Ook vind ik het niet helemaal juist om niet in het artikel zelf te vermelden dat het bij Etsy helemaal niet mag. Dat moeten mensen dan toevallig in de comments lezen. Zou ik even aanpassen als ik jou was.

  • Diolifestyle says:

   Hi Linda,

   Bedankt voor je reactie. Het was eerst wel toegestaan om links te maken naar Etsy. Echter werkt het nog steeds. Het is niet zo dat je er geen geld meer mee verdient. Alleen het is nu niet meer toegestaan om nieuwe links te maken en te delen. Voor de correctheid heb ik het toegevoegd aan het artikel en een alternatief gegeven.

   Daarnaast is het zeker mogelijk om een foto direct te uploaden vanaf een website. Als je een nieuwe pin wilt maken, moet je klikken op ‘bewaren vanaf website’. Daar vul je de Url in en vervolgens pakt hij automatisch de foto van het artikel.

 11. Yvonne says:

  Heb je ook ervaring met het plaatsen van affiliate links bij zelfgemaakte pins met eigen foto’s? Bijvoorbeeld als je zelf een product bezit? Het lijkt mij goed om unieke content te pinnen, maar ik vraag me af of er webshops zijn die hier een punt van maken? Sommige webshops hebben best wel wat regels rondom hun affiliate programma, ik las dat bol.com bijvoorbeeld 500 pinterest-volgers vereist om hun partnerprogramma via pinterest te gebruiken, maar via linkpizza kun je er zonder dat soort instructies mee aan de slag. Ik wil voorkomen dat ik ergens de mist in ga 🙂 (of denk ik veel te moeilijk en is het veel sneller/eenvoudiger om gewoon direct producten met foto’s vanaf de webshop te pinnen). Thanks!

  • Diolifestyle says:

   Yes, heel soms maak ik een collage (dus eigen foto) met een affiliatie link en soms schrijf ik een review over bijvoorbeeld een boek. De foto’s zijn dan van mijn.

   Er zijn heel veel regels, maar zolang het toegestaan is vanuit het bedrijf, zou ik mijzelf niet te druk maken en lekker aan de slag gaan met pinnen.

  • Diolifestyle says:

   Dat klopt. Je hoeft je Pinterest ook niet te kloppen bij LinkPizza. Alleen je website. Via hun tool kun je vervolgens aan de slag met het maken van affiliatie links. Deze link kopieer je vervolgens als je een nieuwe pin in Pinterest. Op de plaats van de link, plak je de affiliatie link die je gemaakt hebt in LinkPizza.

 12. Emma says:

  Goedemorgen, begrijp ik goed, als je geen eigen website hebt dit niet kunt doen? 🙂

 13. Emma says:

  Hi, wat een interessant artikel. Een vraagje, als je een eigen webshop site hebt, kun je dan de affiliatie links toevoegen zonder dat dit zichtbaar wordt op je eigen site? Met andere woorden, kun je gebruik maken van de koppeling tussen je site en Pinterest zonder dat dit afhankelijk is van je aanr bezoekers en de zichtbaarheid op de site zelf? – Emma

  • Diolifestyle says:

   Je kunt op je eigen webshop gebruik maken van affiliate links. Dit kan.Je moet dan zorgen dat de pins een uitgebreide SEO omschrijving hebben, zodat je goed gevonden worden in Pinterest.

 14. Marissa says:

  Hoi Dionne, wat een fijn artikel! Ik ben zelf al een beetje aan de slag met affiliate marketing via Pinterest, maar helaas nog zonder succes. Bij het lezen van je artikel vroeg ik mij af of je de foto’s vanaf de webshops gebruikt en daar je persoonlijke link achter zet, of dat je zelf nieuwe afbeeldingen maakt? De eerste optie is natuurlijk een stuk makkelijker (en sneller). Groetjes!

  • Diolifestyle says:

   Super leuk om te horen dat je bezig bent met affiliatie marketing inzetten op Pinterest. Je moet inderdaad geduld hebben tot je eerste sales. Ik doe dat eerste: dus ik gebruik de foto’s van de webshop, maar zorg dat de link een affiliatie link is.

 15. Linda says:

  Dag Dionne,

  Je hebt mijn interesse gewekt met dit artikel, en ik zou er ook mee aan de slag willen gaan. Helemaal vooraan in je artikel geef je aan dat je GEEN eigen website of blog nodig hebt, maar in de comments lees ik dat het eigenlijk wel nodig is. Of is dit maar bij enkele netwerken vereist en is het een zaak van eentje te vinden waar geen website of blog vereist is? Dank je wel alvast voor je antwoord. 🙂
  Groetjes!

  • Diolifestyle says:

   Hi Linda,

   Helaas zijn de regels aangepast en heb je bij de grootste netwerken helaas wel een website nodig. Echter zijn de regels voor het hebben van een website minder streng. In de zin van, zolang er maar iets van content opstaat, zonder spelfouten. Bijvoorbeeld https://parkereninroermond.nl, een website die ik in twee uurtjes gemaakt heb.

Comments are closed.