Geluksmomentjes – Realisatie hoe goed ik heb

Geluksmomentjes – Realisatie hoe goed ik heb

Het afgelopen halfjaar ging niet over rozen. Meerdere malen vroeg ik mijzelf af waar ik in hemelsnaam mee bezig was. Ik was de weg kwijt; de lat voor mijzelf lag veel te hoog en ik werkte erg veel. Nu de maand september afgelopen is, kijk ik terug op een mooie maand met een aantal fijne hoogtepunten én sloot ik de maand af in het paradijselijke Griekenland. Het was ook een maand waarin ik mij realiseerde hoe goed ik het wel niet heb. Nieuwsgierig naar mijn geluksmomentjes?

Na regen komt zonneschijn

De afgelopen maanden waren niet altijd fijn. Eerder slopend en soms zelfs een emotionele rollercoaster. Ik wilde te veel en ik moest mijzelf terugvinden en minder streng voor mijzelf zijn. Ik bezocht een coach die mij een duidelijke boodschap meegaf. Daarnaast liep het op het werk qua freelance opdrachten te goed en zei ik te weinig ‘nee’, waardoor ik in de knoop raakte. Bij mijn vaste baan als online marketeer maakte ik veel te veel extra uren. Project X, mijn grootste droom, lukte niet en ik heb het uitgesteld tot een later tijdstip. Daarnaast strugglede ik met een aantal privé dingen. Vooral de bestaansvraag ‘is dit het nou?’ heeft mij aan het denken gezet. Werken we om te leven of leven we om te werken? Mijn antwoord was duidelijk; ik werk om te leven, want er is zoveel meer moois. En dat heb ik afgelopen maand dubbel en dik beseft.


Het besef: de vele geluksmomentjes

De maand september was een goede maand. Ik begon voor het eerst iets te merken van de veranderingen die ik doorgezet heb; minder opdrachten, meer rust in mijn hoofd en meer genieten van de kleine, fijne dingen. Ook stond er een functioneringsgesprek op de planning. Mijn eerste contract bij mijn huidige werkgever liep af. De afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt om te laten zien wat ik in mijn mars heb, die carrièretijger moest gezien worden. En met succes. 👋🏻

De dagen voordat ik mijn gesprek had, breidde ik het gesprek goed voor en had een bepaald ‘eisenpakket’ in mijn hoofd inclusief salarisverhoging. Waar ik voor streefde, heb ik voor elkaar gebokst. Ik ontving zelfs nog extra’s. Ik was hier oprecht héél erg blij mee. Extreem blij. Ik denk dat ik zelfs voor het eerst in mijn leven trots was op hetgene wat ik bereikt had.

De mensen die mij al langer volgen weten het als geen ander; ik heb een voorliefde voor Spanje en de Spaanse taal. Ik heb een taalcurus gevolgd en twee maanden rondgereisd door Spanje; het liefst ga ik er wonen voor een tijdje. Helaas is dat niet realistisch. Toch kriebelde het en schreef ik mij in voor een taalcursus. Het komende halfjaar volg ik een taalcursus Spaans aan de Volksuniversiteit. 🇪🇸

Nederland is zo verkeerd nog niet

De maand september sloot ik af in het mooie Griekenland. Samen met mijn vriend was ik op “chill” vakantie. Een uitdaging voor een work-a-holic zoals ik. Het werd mij zelfs verboden om een laptop mee te nemen. Ik genoot van het zonnetje, het lekkere eten én de natuur. De maand afsluiten in een ander land is nooit verkeerd.

We verbleven op Corfu, een eiland waar je nog goed de gevolgen van de recessie van een aantal jaar geleden ziet. Daarnaast is het land lang niet zo ‘rijk’ als Nederland. Tijdens mijn vakantie in Griekenland realiseerde ik mij nogmaals hoe bevoorrecht ik (wij) zijn dat we in Nederland wonen en niet in Griekenland. Ondanks dat het een Europees land is, toont het nog heel wat gebreken en ziet er een stuk armoediger uit.

Focus op content creation

De afgelopen weken zat ik weer een fijne vibe wat betreft mijn freelance activiteiten, maar zeker ook mijn eigen blog. Er kwamen diverse goed scorende artikelen online. Het artikel “Vier tips om een baan te vinden via social media” en “Dit herkent iedereen die introvert is” werden goed bekeken. Daarnaast komen er een aantal toffe samenwerkingen aan. Deze week kwam er onder andere een súper mooie tas van Fabienne Chapot binnen. Volgende week vertel ik daar meer over. ✨

Woon inspiratie via Pinterest

Pinterest en ik zijn twee handen op één buik. Ik vind het heerlijk om de mooiste pins te verzamelen. Ondertussen heb ik dan ook al héél veel pins verzameld. Nieuwsgierig? Bekijk ze *hier*. Nu we langzaam aan het kijken zijn naar een koophuis, is het nóg leuker om inspiratie op te doen.

Last but not least

Ook realiseerde ik mij deze maand wat voor een geluk ik heb met mijn vriend. Hoe cliché het ook klinkt; we zijn nu bijna 8,5 jaar samen en het is nog steeds zo fijn samen. We kennen elkaar zó goed dat we regelmatig lachen om de meeste gekke dingen waar alleen wij om lachen. Gouden momenten zijn dat. Reden genoeg om wat positieve vibes rond te strooien. Ik schreef een artikel met allerlei voordelen over het hebben van een lange relatie sinds je twintiger jaren. Mocht je hem nog niet gelezen hebben, *hier* kun je hem teruglezen.

Zo. Het is een heel lang, cliché verhaal geworden. Maar jongens, de maand september rocked. ⭐️ Een maand vol happiness, liefde én hoogtepunten.

Wat was jouw hoogtepunt van september?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Amy says:

    Wat een heerlijk artikel. Fijn dat je langzaam wat meer rust in je leven ervaart, het is echt heel belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en niet alleen maar door te stomen. Wat meer rust zorgt vaak ook voor meer inspiratie en zin om dingen te ondernemen, dus dat zijn alleen maar bonuspunten!

Comments are closed.