Generatie Y – Introductie

Generatie Y – Introductie

Je zult je misschien wel afvragen wat ik bedoel met de titel van dit blog bericht. Generatie Y en introductie? Dat ga ik nu uitleggen. Ik ben geboren in 1991, wat betekent dat ik deel uit maak van generatie Y. Ook wel The Next Generation genoemd waar alles beter, mooier en groter moet. De sky is de limit. Dit is ook precies waar ik mee worstel: wanneer is het goed genoeg? 

Generatie Y is de generatie die opgegroeid is in een tijd van technologische revolutie. Hierdoor zijn we steeds meer van elkaar gaan verwachten. Dit heeft enerzijds te maken met  de mogelijkheden die voortgekomen zijn uit de nieuwe technische mogelijkheden en anderzijds dat de lat steeds hoger is gelegd. We leven in een maatschappij die oneindig veel mogelijkheden biedt, misschien wel te veel mogelijkheden waardoor we soms even niet meer weten wat goed is. Evenals wanneer jij goed genoeg bent. Om maar een voorbeeld te noemen: als je op zoek bent naar je eerste fulltime baan nadat je afgestudeerd bent, zijn de eisen die gesteld worden aan young professionals extreem hoog. Werkgevers willen het liefst dat je minimaal één keer in het buitenland stage hebt gelopen, een indrukwekkend C.V. hebt opgebouwd naast je studie en een bestuursjaar hebt gehad. Daarnaast moet je bovenal intelligent zijn. En het liefst nog meer. Maar waarom is het goed gegoed? Geen idee.

Bron

Om mijn hersenspinsels met jullie te delen, heb ik een nieuwe rubriek in het leven geroepen: Generatie Y. In deze twee wekelijkse rubriek wil ik allerlei dingen delen waar ik tegen aanloop. En omdat ik iemand ben die nogal veel (soms te veel) nadenkt over sommige dingen in het leven, leek dit mij een mooie gelegenheid om het jullie te delen. 

Een tijdje terug heb ik ook allerlei hersenspinsels met jullie gedeeld. Ik heb jullie toen meegenomen tijdens mijn zoektocht naar mijn eerste baan. Aangezien deze serie zo goed in de smaak is gevallen én omdat ik het heel leuk vond om dit soort artikelen te schrijven en met jullie te delen, ben ik klaar voor het volgende avontuur. 

Om de week op vrijdag verschijnt er een nieuw artikel van deze reeks.
Wanneer is het volgens jou goed genoeg?
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

Comments are closed.