Zeven jaar een relatie – 5 mei 2009

Zeven jaar een relatie – 5 mei 2009

Het is vandaag 5 mei. Voor de meeste mensen een doodnormale dag, maar voor mij heeft deze dag een speciale betekenis. Mijn vriend en ik zijn vandaag zeven jaar samen. Bizar, maar times flies when you are having fun. 

In 2009 leerden we elkaar kennen. We zaten op dezelfde middelbare school, maar kenden elkaar niet. Totdat we samen op studiereis naar Barcelona gingen. Door een aantal gemeenschappelijke vrienden gingen we samen op stap. Ik had het vooral druk met plezier maken met mijn vriendinnen en te genieten van deze mooie Spaanse stad. Een aantal weken later – met Koninginnennacht – ging ik samen met een groepje vriendinnen naar de Mondial, een discotheek. Eén van mijn vriendinnen had toen een relatie met één van de vrienden van mijn vriend. Begrijp je het nog? 🙂 

Het was een schuimparty en samen met mijn vriendinnen had ik de avond van mijn leven. Dat was ook de avond dat ik mijn vriend leerde kennen. Na die avond wisselden we elkaars nummer uit en hebben we heel wat smsjes gestuurd, want WhatsApp bestond toen nog niet. 😉 Een week later vond onze eerste date plaats. We gingen naar de bioscoop.

We waren nog jong, beide 17 jaar. We zaten in de vierde en vijfde klas van de middelbare school. We wilden studeren, op kamers gaan en ultiem genieten van de studententijd. Mijn vriend ging een jaar eerder studeren dan ik. Hij ging studeren in Eindhoven en reisde elke dag met de trein op en neer, terwijl ik in mijn laatste jaar van mijn middelbare school zat. Nadat ik ook mijn middelbare school diploma bepaald had, verruilde ik Zuid-Limburg voor Amersfoort. Een stad boven de rivieren en waar tenminste wél iets te beleven viel in plaats van het dorpje waar ik opgegroeid ben. Sorry pap en mam, maar volgens mij wisten jullie dat al. 🙂 Mijn vriend is in het tweede jaar van mijn studie ook op kamers gegaan, want hij was het reizen na een jaar wel zat. 

Twee jaar later nadat we elkaar hadden leren kennen, waren we nog steeds samen en studeerden we beide in een andere stad. Mijn vriend in Eindhoven en ik in Amersfoort. Deze twee steden liggen niet bepaald naast elkaar. Een elke reis duurde al snel 2 uur. Toch weerhield dit ons niet. We spraken af om elke woensdagavond samen te zijn. De ene week reisde ik naar Eindhoven en week erna reisde mijn vriend naar Amersfoort. En in het weekend zagen we elkaar ook regelmatig.

De jaren verstreken. We studeerden, genoten van onze eigen studententijd maar ook nog steeds van elkaar. We bouwden beide een nieuw leven op in een nieuwe stad. Aan het eind van onze studietijd was dat soms lastig. We zagen elkaar regelmatig anderhalve week of twee weken niet. Op zo’n momenten kan de afstand soms lastig zijn. Je kunt niet even langs gaan. Maar ook dit hebben we overleefd. Na vier jaar behaalde ik mijn diploma en had ik een sterke drang om te gaan reizen. Dit heb ik ook gedaan. Ik vertrok naar Spanje

Terug in Nederland begon ik met de zoektocht naar mijn eerste fulltime baan. We woonden beiden nog in een studentenhuis: hij in Eindhoven en in Amersfoort. We reizen van de ene naar de andere studentenkamer. Toen ik in een vaste baan vond en mijn vriend kon blijven bij zijn stage bedrijf, zijn we op zoek gegaan naar een plekje voor ons samen. Dat is gelukt. Sinds een paar weken wonen we samen en dat bevalt héél goed. Het is heerlijk om samen een eigen plek te hebben én is het fijn om elkaar elke face-to-face te spreken. 

De afgelopen zeven jaar zijn voorbij gevlogen. We hebben samen al heel veel mooie dingen meegemaakt en mooie herinneringen opgebouwd. Af en toe krijg ik een opmerking van mensen die het niet begrijpen dat ik al zó lang samen ben met mijn vriend en zich afvragen of ik niet iets gemist heb. Doordat mijn vriend en ik beide altijd nog ons eigen leven hebben gehad náást onze relatie, heb ik helemaal niet het gevoel dat ik iets gemist heb. Ik ben juist trots op onze relatie. We zijn al zeven jaar samen, kennen elkaar door en door en onze relatie is juist door eigen studententijd én afstand heel sterk. 

Mijn tip? Zorg dat je altijd je eigen leven blijft houden. Blijf leuke dingen doen met vriendinnen, ga nog steeds op vakantie met vrienden en maak ook tijd vrij voor jezelf. En natuurlijk moet je ook tijd vrij maken voor quality time met je vriend. En niet al geheel onbelangrijk: volg je hart!

Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

7 comments

 1. LiefsLaaura says:

  Wat een mooi verhaal! Fijn dat jullie nog steeds samen zijn. Gefeliciteerd. X

 2. By-Evelien says:

  Ah wauw! Ik hou altijd van dit soort verhalen, gefeliciteerd meis! <3 Heel leuk!
  Liefs! Evelien

 3. Janneke | Crafty Time says:

  Gefeliciteerd! Wat een mooi verhaal, heel fijn dat jullie ondanks afstand en alles nog bij elkaar zijn! Dat lijkt me persoonlijk wel lastig. x

 4. Nienke says:

  Wat grappig, ik kom via via bij dit blog en het klinkt echt helemaal alsof het mijn eigen verhaal is! Ook mijn vriend leren kennen rond Koninginnedag 2009, op mijn 17e, onze datum is 9 mei 2009 en ook 7 jaar lange afstand relatie gehad! Tot we eindelijk konden gaan samen wonen. Fijn te horen dat er meer zijn die dit zo ervaren hebben:)

Comments are closed.