Girlboss | Online influencer, bloggen & freelancen

Girlboss | Online influencer, bloggen & freelancen

Mensen uit mijn omgeving typeren mij als een bezig bijtje, iemand die niet goed stil kan zitten. En niets is minder waar. Vanaf mijn 14e werkte ik al. Ik begon met vrijwilligerswerk in een bejaardenhuis, iets wat daarna een goed betaalde bijbaan werd. Gedurende mijn studies heb ik verschillende (bij)baantjes gehad, want ik wilde niet alleen zelfstandig zijn en mijn eigen geld verdienen. Nee, ik wilde ook dingen leren. In het eindexamenjaar van de havo zakte ik onverwachts. Een diep dal voor een streber zoals mij. Juist omdat ik (en niemand om mij heen) dit verwacht had, was de klap enorm. Ik was er kapot van.

Een echte tijger

Echter heeft dit ervoor gezorgd dat mijn doorzettingsvermogen alleen maar toegenomen is. Als ik ergens voor ga, dan ga ik daar voor de volle 100% voor. Ik bijt mij er in vast en laat pas los als ik tevreden ben. Het is niets nieuws dat ik graag uitgedaagd wil worden, want ik ben niet iemand die rustig op de bank kan zitten en uren kan Netflixen of boeken kan lezen. Daar heb ik het geduld niet voor. Dat zorgt er wel voor dat ik tijdens de lunch niet kan meepraten over Orange is the new black of Suits, maar dat maakt mij niet uit. Ik vind het veel leuker om dingen te doen en bezig te zijn.

Zoals je vorige week kon lezen, heb ik de Lifestyle Factory Market georganiseerd in mijn eentje. En dat allemaal met nul ervaring in het organiseren van events en toch deed ik het. Een stap uit mijn comfort zone, maar wat werd ik daar gelukkig van. Ik heb ervan genoten. Ik vond het fantastisch om te doen.  Tuurlijk heb ik mij wel eens afgevraagd, waar ben ik aan begonnen: een halfjaar lang heb ik elke vrije minuut in de markt gestoken, maar het voelt als een kick. Ik heb het gedaan. En het was succesvol.

img_3938

Nieuwe uitdaging

Je voelt het al aankomen: het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb een aantal nieuwe doelen voor mijzelf opgesteld waar ik de komende tijd aan wil werken om ervoor te zorgen dat ik mij niet ga vervelen en weer nieuwe dingen kan leren.

 • Mijn blog Diolifestyle.nl: Ik blog al ruim drie jaar met veel plezier. De afgelopen drie jaar heb ik veel geleerd en met veel mooie merken samengewerkt, maar nu is het tijd voor the next level. Ik ben overgestapt op WordPress en ik heb een nieuwe lay-out. Dit was de eerste stap naar een meer professionelere blog, want dat is wat ik wil. Ik wil dat het een online platform wordt waar je naast de laatste mode en outfit foto’s, ook terecht kunt voor citytrips, hotspots maar ook als je vragen hebt over je carrière. Over dromen, ondernemen en #girlboss issues. Doel: betere kwaliteit van de blogs, hogere bezoekersaantallen en meer engagement op social media.
 • Freelance: de afgelopen jaren heb ik mede door mijn blog een groot netwerk opgebouwd. Dat is iets waar ik heel dankbaar voor ben en wat zeker van pas komt. De afgelopen jaren heb ik hier en daar freelance klussen uitgevoerd. Alleen de laatste tijd staat dit nogal op een laag pitje, mede door de organisatie van de markt. Nu de markt voorbij is, wil ik mij hier weer volledig op focussen en vaker aan de slag gaan met freelance opdrachten. Doel: elke maand minimaal één freelance opdracht.
 • Online influencer: dit hangt een beetje samen met het bovenstaande punt. Doordat ik al geruime tijd blog, heb ik heel wat volgers op mijn social media kanalen en ben ik goed thuis in het blogwereldje. Deze kennis en mijn community op social media wil ik graag beter inzetten.
 • Instagram: als ik het programma De Dollende Dertiger mag geloven is social media 50% van je carrière. Oftewel werk aan de winkel. Hoewel ik natuurlijk al erg let op mijn posts op mijn social media kanalen, wil ik vooral het aantal volgers op Instagram verhogen. Voor de meeste mensen is dat peanuts, maar ik vind dat een mooi doel. Ik merk al dat sinds ik meer bezig ben met engagen, het aantal volgers ook sneller stijgt. Yay! Doel: minimaal 2.500 volgers op Instagram. Ik ben begonnen op 1200.
 • Het behalen van de Google certificaten. Online kun je een training volgen en een toets maken, als je deze behaald, ontvang je een certificaat. Je hebt ze in allerlei soorten en maten: denk aan Google Analytics, maar ook Google Adwords en SEO. Interessant en ook goed voor je CV.
 • Aan de achterkant ben ik bezig met een heel leuk project. Hier kan ik helaas nog weinig over vertellen, behalve dat het heel tof is. Zodra ik meer kan vertellen, deel ik het!

e499c234-b18e-4eeb-80c8-f3cb112fa935Zo. Dit zijn mijn doelen voor de komende maanden. Eind februari, over ruim 3,5 maand, wil ik evalueren en kijken of de doelen behaald zijn. Go for it!

Vind jij het ook leuk om jezelf uit te dagen?

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

16 comments

 1. Darina says:

  Wat een inspirerend en motiverend artikel! Je hebt mooie doelen gezet. Ik vind het heel leuk om uitdagingen aan te gaan, zeker op schrijf- en booggebied. Er is nog heel wat werk te verzetten aan mijn blog dus daar wil ik meer over leren.

 2. Fleur says:

  Wat een mooie doelen! Ik duim met je mee dat je ze kunt behalen voor eind februari! Maar zoals je het nu allemaal doet moet dat best wel goed haalbaar zijn! You can do it!

 3. Wow, goed bezig!!
  Ik heb juist dit weekend besloten om een freelance-klus af te stoten. Het kostte zoveel tijd dat ik, naast een fulltime baan, nog elke avond en elk weekend achter de laptop zat. Het voelt nu als een enorme opluchting en ik heb vooral zin om meer tijd in het bloggen te steken.

  Wel gaaf dat je zulke doelen stelt, mooi om daar naar toe te werken!

 4. Marcella says:

  Mooie doelen lady! Google certificaten halen, dat lijkt me ook wel wat. Goeie reminder om daar eens onderzoek naar te doen. Je motiveert me om ook doelen te stellen. Fijn!

 5. Laura says:

  Mooie doelen! Ik herken mijzelf wel in je. Ik wil ook altijd bezig zijn en nieuwe dingen leren. Die Google trainingen heb ik ook al tijdje op mijn to do lijstje staan. Lijkt mij heel leerzaam!

 6. Elke says:

  Wat een prachtige doelen meid! Ik ben er zeker van dat je ze kan halen want je bent top bezig & inspireerd ook andere!

 7. Tessa says:

  Wat een mooie doelen! Het gaat je vast lukken om die social media kanalen wat op te krikken en ik moet zeggen: de blog ziet er echt heel professioneel uit!

Comments are closed.