Hotspots van Antwerpen die je niet mag missen

Hotspots van Antwerpen die je niet mag missen

Zoals je al in mijn Happy Moments artikel hebt kunnen lezen, was ik afgelopen zaterdag in Antwerpen om het jubileum van mijn vriend en mij te vieren. We waren namelijk 7,5 jaar samen, een hele mijlpaal. Hoewel ik al heel wat keren in Antwerpen geweest ben, heb ik nu weer andere plekjes gezien die ik nog niet kende. Het was een geslaagde dag. Kijk je mee?

Antwerpen is op Brussel na de grootste stad van België. Na 1,5 uur rijden waren we er en parkeerden we de auto aan het water bij Scheldekaaien. Een prima plek en binnen vijf minuten sta je midden in het centrum van Antwerpen. Uiteraard had ik thuis al het een en ander uitgezocht. Ik wilde graag een bezoek brengen aan de Vlaekyensgang, een paar mode hotspots, langs het water lopen, op leuke plekken eten en genieten van de stad.

img_3748-1

img_3784Bij aankomst hadden we trek en zijn we al vroeg gaan lunchen. We lunchten bij RubenInns: ik nam een typische Belgische croque monsieur. Die smaakte goed, maar was niet heel speciaal. Daarna maakten we een rondje over de zaterdagmarkt, struinden we door de straten en genoten van de mooie gebouwen. Als je er op let is het echt een mooie stad. Vervolgens liepen we naar de Groenplaats. Een mooi plein dat omringt wordt door het mode hart van Antwerpen. Je vindt er onder andere het modepaleis van Dries van Noten, maar ook tig van andere hippe en vooral leuke conceptstores. Ik keek mijn ogen uit met al het moois.

img_3674-1img_3690Van de coffeebar naar de Vlaekyensgang

We besloten dat het tijd was voor een goede koffie en brachten een bezoek aan Nellie’s Coffeebar. Dit was meteen een hoogtepunt. Wát een geweldige plek. Het was gezellig druk, maar wij vonden nog een tafeltje. Het interieur, de koffie en de sfeer waren perfect. Op zoek naar een lekkere koffie of zin in een (gezonde) lunch, ga daar heen!  Een andere tip is Coffeelabs. Die zat tijdens ons bezoek helaas al vol. Na een heerlijke koffie vervolgden we onze weg naar een middeleeuwse doorgang, een #mustvisit van Antwerpen als ik Instagram moest geloven. Het was even zoeken, maar uiteindelijk vonden we het en het was het waard. Wat een prachtige plek! Het is een gang tussen allerlei oude gebouwen. Het is authentiek en het ziet er heel mooi uit. Tussendoor liggen twee restaurants. Ik bleef maar foto’s maken, want het was zo schattig. En Instagram had gelijk, je mag het niet overslaan.

img_3693 img_3694 img_3712-1

Mode walhalla

Dat Antwerpen een mode walhalla is, weten we allemaal. Dus wilde ik uiteraard outfit foto’s maken in deze mooie stad. Ook bracht ik een bezoek aan een aantal conceptstores en andere gave winkels. Cloud of Fashion, van Boons lederwaar en Amadine zijn aanraders. Ook de winkels van Yaya, Nikkie en & Other Stories mag je niet missen. Ik heb zoveel leuks gezien. Binnenkort maar een shopping dag plannen.

img_3713 img_3717 img_3755Na een lange en gezellige dag besloten we naar huis te gaan. Antwerpen was geslaagd. Op de terugweg haalden we Chinees en dat smaakte erg goed. Uiteraard was het veel te veel, dus de afgelopen dagen hebben we ook Chinees gegeten. 🙂

Ben jij al eens in Antwerpen geweest?

Volg Diolifestyle via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

17 comments

 1. Darina says:

  Mooie foto’s en leuke adresjes om te onthouden! Antwerpen is een heerlijke stad en maar een klein uurtje bij mij vandaan. Ik krijg er altijd vakantiegevoel van!

 2. Mylène says:

  Superleuk dit! Ik ben dus nog nooit in Antwerpen geweest, erg hè? Het ligt gewoon om de hoek, dus ik snap niet waarom het nog niet van gekomen is..

 3. Rose says:

  Leuke adresjes! Ben een aantal keer in Antwerpen geweest, erg leuk, vooral als je je bedenkt dat het zo dichtbij is maar toch voelt als een korte vakantie!

 4. Anne-Sterre says:

  Als ik dit zo lees en zie, dan wil ik er graag weer eens een bezoekje brengen. Mooie foto’s ook.

 5. Nele van MamaExpert says:

  Leuk dat je mijn hometown uitlicht. De Vlaeykensgang is idd iets supercute. Ooit was er een toprestaurant. Enfin dat is er denk ik nog steeds, maar ruilde zijn ster in omdat ie ‘de druk’ te hoog vond. Alleen … Een croque monsieur typisch Belgisch noemen? Volgens mij is dat Frans en selon moi zijn er typischere Belgische gerechten hoor. We blinken niet uit in het maken van croque monsieurs. Wat een mooie foto’s BTW.

 6. Claudia says:

  Oh nee, heb ik een jaar in Antwerpen gewoond en heb ik de Middeleeuwse gang gemist. Ik heb ook gehoord dat je onder Antwerpen kunt lopen door een gangenstelsel. Dat lijkt me ook wel vet.

Comments are closed.