Goed voorbereid op ski-vakantie

Goed voorbereid op ski-vakantie

Het winterseizoen staat voor weer voor de deur. Superleuk natuurlijk! Ik bedoel wie kan er nu niet genieten van de frisse berglucht, besneeuwde bergtoppen, heerlijke glühwein en natuurlijk niet te vergeten: de après-ski? Ik word er in ieder geval heel erg blij van en kan niet wachten totdat het weer zo ver is.

Het perfecte plaatje

Als je in de winter naar Oostenrijk gaat, terwijl alles onder de sneeuw ligt heeft dat iets heel gezelligs. Overal zie je gezellige lampjes, iedereen is in een blije stemming en daarnaast is het waarschijnlijk de vibe. De gezellige sfeer, het is heel knus en koud. Na een dag lekker buiten geweest te zijn, kruip je vervolgens lekker warm naar binnen om voor het haardvuur te gaan zitten en lekker op te warmen. De andere dag sta je te hossen in de bar. Een ski-vakantie is een vakantie van uitersten.

Ga goed voorbereid op reis

Om te zorgen dat je ski-vakantie vlekkeloos verloopt, zijn er een aantal zaken die je van te voren goed moet regelen om te zorgen dat je vakantie zorgeloos verloopt.

  1. Zorg dat je op tijd je spullen reserveert én ophaalt

Niets is zo vervelend dat wanneer je aangekomen bent en je klaar bent om de eerste dag te gaan skiën, dat je vervolgens ellendig lang in de rij moet staan om je spullen op te halen. Als je geen eigen spullen hebt. Daarom is het slim om te zorgen dat je de spullen einde middag ophaalt. Zodat je de volgende ochtend direct kunt gaan skiën.

2. Je outfit

Als je op ski-vakantie gaat, heb je speciale kleding nodig. De welbekende ski-outfit. Om te voorkomen dat je kou vast als je lekker de berg aan het af skiet, is het slim om van te voren goed uit te denken wat je nodig hebt zodat je genoeg kleding hebt.

3. Sneeuwkettingen

Mintens zo belangrijk als je ski-outfit. In Oostenrijk zijn sneeuwkettingen verplicht, dus belangrijk om te zorgen dat je ze bij je hebt én weet hoe je ze moet monteren. Want je zult zien: straks heb je opeens je sneeuwkettingen nodig en dan heb je geen idee hoe je ze moet monteren om je wiel. Oefen daarom minimaal een keer thuis, in Nederland. Dan komt het vast goed als je ze nodig hebt.

En als je nog geen sneeuwkettingen hebt, is het slim om ze aan te schaffen. Er zijn verschillende opties om goedkope sneeuwkettingen op de kop te tikken.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.