3 manieren om energie te besparen

3 manieren om energie te besparen

De energieprijs is op dit moment ongekend hoog. Niet alleen gas is bizar duur, maar ook elektriciteit. Hoog tijd dat je op zoek gaat naar manieren om energie te besparen. En waarschijnlijk ken je al heel tips & tricks om energie te besparen, maar er bestaan echt ongelofelijk veel manieren om te zorgen dat je zo weinig mogelijk geld uitgeeft aan energie. Daarom vind je hieronder een aantal tips

1. Trek al je stekkers uit

Recent bleek uit onderzoek van de energiemaatschappij Vattenfall dat het per jaar zo’n €17,- kost als je opladers in het stopcontact laat zitten zonder dat je ze gebruikt. Doodzonde. Want als we het hebben over quick files en simpele manieren om energie te besparen is dit het wel.

Check daarom of je alle niet gebruikte opladers uit de muur trekt, zodat ze geen energie gebruiken. Dit geldt ook voor niet gebruikte stekkerdozen. Ook kan het lonen om te investeren in een nieuwe sterkerdoos die zuiniger is. Deze shop via via Stekkerblokkenshop.nl.

2. Isoleer je huis

Een open deur, maar geloof me. Er zijn allerlei manieren om je huis nog beter te isoleren. Naast tochtstrips, het vervangen van kapotte ramen die erg tochtig zijn, zijn er nog genoeg andere manieren om je huis beter te isoleren, zodat je minder geld kwijt bent aan energiekosten.

Denk aan het aanbrengen van rolluiken, investeren in dikke gordijnen en deze ook regelmatiger gesloten houden (via de ramen komt er altijd erg veel kou vrij) en je huis elke ochtend even luchten.

Dit klinkt een beetje tegenstrijdig, maar na een nacht slapen is je huis vochtig. En het duurt langer om vochtige lucht op te warmen, daarom is het slim om 15 minuten je raam open te zetten zodat je vervolgens minder energie kwijt bent om je huis op te warmen.

3. Koop vaker eenpansgerechten en eet vaker samen

Gas is het duurste. Om te zorgen dat je zo weinig mogelijk gas verbruikt, kun je naast minder lang douchen en langer de verwarming uitlaten. Ook ervoor kiezen om eenpansgerechten te eten en samen te eten met vrienden en familie, zodat je op die manier ook kan besparen op je energie.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.