Groeien met je blog? Dit gaat je helpen!

Groeien met je blog? Dit gaat je helpen!

Elke blogger wil dat zijn of haar blog er goed uit ziet, dat social media kanalen goed gevuld zijn, je beschikt over mooi beeldmateriaal, blogposts elke keer op een vast tijdstip online komen en ga maar door. Om het allemaal net wat eenvoudiger te maken, zijn er allerlei handige tools, apps en programma’s in het leven geroepen die je helpen bij het runnen van een blog. Maar ik begin met mijn eigen tips. Tips die zorgen dat je kunt groeien met je blog. Volgende week komt het tweede deel online. Kijk je mee?

 • Ga voor vaste rubrieken en vaste tijdstippen

Het klinkt heel simpel, maar het gebeurt nog lang niet. Wil je lezers binden aan je blog? Kies dan voor vaste rubrieken en plan je artikelen in, zodat ze iedere keer op hetzelfde tijdstip online komen. Dit zorgt ervoor dat je lezers weten wanneer ze iets nieuws kunnen verwachten. Bezoeken ze twee keer je blog op momenten dat je normaal wel een artikel online zet, alleen dan een aantal keer niet? Dan heb je kans dat deze lezers afhaken en dat moet je zien te voorkomen.2016-11-18 16.00.53

 • Planning

Ook iets wat heel eenvoudig klinkt, maar soms best lastig is: plannen. Niets is fijner dat je weet dat de artikelen voor de komende paar dagen al klaar staan. Zelf vind ik dat een heerlijk gevoel en dat doe ik dus ook eigenlijk altijd. Natuurlijk lukt het niet altijd, maar de keren dat het wel lukt, is dat erg prettig. Komt er tussendoor een ander interessant nieuwtje waar je over wilt bloggen, dan schuif je toch een ingepland artikel op. Om goed te plannen is het heel belangrijk om in de ochtend, voor je begint, een planning maakt. Wat wil je die dag allemaal gaan doen? Om tussendoor zo weinig mogelijk afgeleid te raken, vind ik het fijn om mijn mail uit te zetten, niet op social media te zitten en mijn telefoon aan de kant te leggen voor opperste concentratie. Je zult versteld staan hoeveel je opeens gedaan krijgt.

Wil je weten hoe ik duizenden bezoekers naar mijn website trek via Pinterest én hoe ik honderden euro’s per maand(!) verdien met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.

 • Social media: elk kanaal andere content

Nu hoor ik je denken ‘Huh, andere content..?’ Wat ik hiermee bedoel te zeggen is, dat zodra je bijvoorbeeld een foto op Instagram deelt dat je niet heel lui het schuifje aanzet dat de foto direct op Twitter en Facebook geplaatst wordt. Dit kun je maar beter niet doen, want dan levert veel minder engagement op. Je kunt het beste op de social media kanalen die je regelmatig gebruikt of dezelfde foto neerzetten met een andere tekst, maar het is nog veel beter om overal unieke foto’s te plaatsen. Op die manier moeten ze je wel volgen op alle kanalen om niets te missen. Daarnaast is je engagement per foto of bericht hoger en kun je eenvoudiger reageren als je de foto’s los van elkaar deelt. Groeien met je blog? Dit gaat je helpen!

 • Kies een vaste dag om te bloggen

Plannen is heel belangrijk bij bloggen, want zonder goede planning ben je nergens. Om te zorgen dat dat goed komt, adviseer ik om een vaste dag in de week te claimen voor je blog. Maak die dag, voor je begint, een lijst met actiepunten die je die dag wilt doen. Zorg dat je in de ochtend zo veel mogelijk blogs kunt schrijven, want in de middag is je concentratie meestal een stuk minder. In de middag kun je je social media kanalen voorzien van content en je mail bijwerken.

De laatste tip: blijf doorgaan. Verwacht niet binnen twee maanden 25.000 unieke bezoekers, heel veel volgers op je social media kanalen, hoge engagement rates en ga zo maar door. Bloggen kost heel veel tijd en energie. Je moet doorzetten en niet ophouden. De aanhouder wint, of dat nu na één jaar bloggen al is of pas na zes jaar bloggen. Als je er echt voor gaat, kom je er wel. En blijf er altijd in geloven!

Mocht je nog een vraag hebben of wil je advies ontvangen? Schroom dan niet en neem contact met mij op via de contact pagina.

Wat is jouw ultieme blog tip?

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

26 comments

 1. Darina says:

  Fijne tips die ik grotendeels al volg.
  Ik merk wel dat ik me teveel blind staar op het volgersaantal. Ik blog nu ruim 2 jaar en dan denk ik weleens: is dit het nu? Maar bloggen is veels te leuk dus ik heb geduld 🙂

  • Shauna says:

   Ik herken wat je zegt. Volgens mij moet je het ook niet per se doen voor de volgers. Wel vind ik het fijn om meerdere volgers te hebben, omdat je dan ook een groter bereik hebt! Dus dan wordt je werk wel meer gezien en gelezen! Leuk dat je actief blogt. Ik zal eens een kijkje nemen.

 2. Romy says:

  Wat een fijne tips en een mooie wijze les op het einde! Ik blog zelf pas sinds kort en vind het nog weleens lastig om overal andere content te plaatsen, maar ik doe mijn best en merk dat het inderdaad wat meer volgers/engagement oplevert. Verder geloof ik erin dat je als blogger vooral groot wordt door gewoon goede stukken te schrijven en dichtbij jezelf te blijven. Bloggers die dat doen, zijn in ieder geval de mensen bij wie ik zelf graag terugkom.

 3. Carolien says:

  Mooi artikel en fijne tips! Heb zelf echt een duidelijk verschil als ik mijn mobiel niet naast me leg als ik bezig ben voor mn blog. Kan dan zoveel meer schrijven etc.

 4. Ik blog alweer een paar jaar, maar tips zijn natuurlijk altijd fijn! Vooral op social media gebied wil ik dit jaar meer aandacht besteden. Ik heb niet zo heel vee tijd om te bloggen en daardoor komen dat soort dingen vaak op de tweede plaats. Leuk om te lezen dit artikel!

 5. Svenja says:

  Fijne tips! Tot nu toe heb ik nog vaste rubrieken of onderwerpen op bepaalde dagen, maar dat wil ik ook eens proberen! Verder vind ik het net als Romy heel belangrijk om dicht bij mezelf te blijven!

 6. Amy says:

  Handige tips. Een goede planning is inderdaad onmisbaar, ik zou niet meer kunnen bloggen zonder mijn kalender.

 7. Mylene says:

  Die vastigheid is bij mij ver te zoeken, haha. Hoe graag ik het ook zou willen, ik merk dat ik me toch prettiger voel als er geen druk op ligt.

 8. Claire says:

  Handige tips! Ik plaats elke di, do en zo zodat de lezer en ikzelf weet waar ik aan toe ben. Ik probeer ook op elk kanaal andere content te plaatsen. Maar voor mij is dat alleen Facebook en Instagram. Wel probeer ik minder met mijn Facebookkanaal te zenden. Dus alleen linkjes delen van mijn blogs. Aan de andere kant wil ik mensen ook niet spammen haha.

 9. Fijne tips! Ik heb sinds ik mijn blog ben begonnen al een vast uploadschema en daar ben ik nog nooit van afgeweken. Dit geeft mijzelf houvast en mijn lezers ook. Hele goede tip dus!

 10. alexa says:

  Yes het meeste doe ik al en ik deel mijn artikelen dan nog in groepen maar ik ben een beetje aan het vernaderen op mijn blog qua content zit nu meer op lifestyle, travel, interieur en fashion! Lastig!!!

 11. Jessica says:

  Fijne tips, vaste dagen om te bloggen is de dinsdag bij mij. Dan ben ik een hele dag vrij en probeer ik minstens weer een hele week vooruit te plannen (in mijn geval in ieder geval 3 artikelen) Ik vind het heel fijn om te weten dat er artikelen klaar staan en dat ik me daar geen “zorgen” om hoef te maken.

 12. Daphne says:

  Fijne tips! Ik werd er zelfs een beetje happy van, want die eerste heb ik net bedacht op de fiets onderweg naar huis, haha!

 13. Nikki says:

  Ik kwam zo plotseling op jouw blog en ik ben pas een week (ja erg kort) bezig met bloggen. De reden hiervoor? Ik hou al van jongs af aan van schrijven en ben sinds een paar maanden bezig met mijn eigen boek. Het probleem ligt alleen bij waar ik over wil schrijven. Want dat is eigenlijk over van alles.. en daarbij ook een beetje mijn boek promoten (kleine stukken al plaatsen) van Blog society heb ik de zilveren categorie en daar was ik al super blij mee als beginnend blogger. Ik weet niet of dat veel betekent in de blog-wereld maar voor mij wel. Ik heb redelijk verstand van het internet, social media en IT dus daar probeer ik me nu ook veel op te richten. En een ander puntje is, wat ik las in jouw blog, het plannen. Ik blog namelijk zodra er een onderwerp in me op komt. Sowieso elke avond staat er wel een nieuw blog op, maar soms ook meerdere per dag. Is dit fout? Ik zou graag de meningen van bloggers willen die al langere tijd bezig zijn. Alvast bedankt

 14. Mirjam says:

  Hier heb ik (beginnende blogger) wat aan, thanks! Het is nog even zoeken om die planning etc. te maken die verstandig is maar ook geen druk oplegt. Ben trouwens wel benieuwd of er geen bepaalde dag en tijdstip is waarin je de meeste lezers bereikt. Ik plaats het nu de dinsdag maar het weekend lijkt mij wel beter…

  • Nora says:

   Neil patel heeft daar interessante theorieen over. Maar uiteindelijk denk ik dat je zelf een test moet uitvoeren bij jouw publiek.

 15. Inez says:

  Ik vind het bij momenten best lastig om een sociaal leven te combineren met bloggen. Vaak heb ik het zo druk met afspraken dat ik geen tijd meer vind om te bloggen. Vaste tijdstippen om een blogpost online te laten verschijnen en vooruit plannen hebben me daar wel heel erg bij geholpen! Al moet ik ook toegeven dat er ook momenten zijn waarop het écht niet lukt… maar dan is dat maar zo 🙂

 16. Nora says:

  Dat vooruit plannen staat bij mij nog op de planning. Hihi. Ik weet dat het beter is om op vaste tijdstippen te publiceren. Maar om één of andere reden lukt dat nu nog niet. Ik ben zelf nog niet erg lang bezig met mijn blog (sinds oktober), en ik weet eigenlijk nog niet helemaal wat mijn uiteindelijke concept zal worden. Want nu zijn het gewoon pins die ik uitprobeer en waar ik dan over blog. Pins die interessant zijn voor moeders. Maar ik weet niet of ik meer kan doen of niet. Zoals informatieve artikels schrijven over ouderschap. Misschien als ik dan toch echt start met het vooruitplannen dat het me dan toch lukt om artikels te schrijven. We’ll see

 17. laura says:

  fijne tips! ik ben net begonnen met bloggen gewoon omdat ik het heel leuk vind om te doen. ik ga de tips zeker gebruiken. Ik blog Zowieso al een vaste dan omdat ik anders het liefst alle dagen post haha. heb veel te veel inspiratie herkenbaar als beginner?

 18. Elisabeth says:

  Dank je wel voor je tips! Ik volg ze deels al op! Maar een vraagje: Bedoel je ook om vaste rubrieken op vaste tijden/dagen te plaatsen of is dat minder relevant?

Comments are closed.