Happy Moments | Gezelligheid met vriendinnen, stappen in Maastricht & Liters thee

Happy Moments | Gezelligheid met vriendinnen, stappen in Maastricht & Liters thee

Yay! Het is weer tijd voor een nieuw Happy Moments artikel. Ik vind het nog steeds één van de leukste artikelen om te schrijven, maar ik merk dat – sinds ik werk – veel minder leuke of spannende dingen te melden heb. Logisch ook. Voorheen werkte ik één of twee dagen per week en vervolgens was het tijd om lekker te genieten van het leven. Ik deed veel leuke dingen, sprak regelmatig met vriendinnen af en bracht regelmatig een bezoekje aan één van de events in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Een gezellige boel. Heerlijk vond ik dat leventje, maar aan alles komt een eind. Zo ook aan dat heerlijke studentenleventje. 

Nu ik elke week 40 uur werk, heb ik opeens véél minder tijd. En ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet mis. Maar om nu mijn hele leven een lange-leve-de-lol ‘leven’ te leiden, leek mij niet zo’n goed idee. Daarom dat ik na mijn reis door Spanje bedacht dat het anders moest. Ik moest op zoek gaan naar mijn eerste grote mensen baan. Een stap in het diepe en het besef dat mijn studententijd écht voorbij was, was ook niet altijd leuk. Maar goed, ik heb per slot van rekening niet voor niets gestudeerd. Om even terug te komen wat ik eigenlijk wil zeggen, dat ik nu ik werk merk dat ik het wat minder ‘fijn of leuk’ vind om mijn Happy Moments van de afgelopen week te delen, omdat ik simpelweg niet heel veel spannende dingen doe naast mijn drukke werkweek. Ik heb het gevoel dat ik een beetje in herhaling val. Maar goed, we gaan het zien. Als je deze artikelen te langdradig of saai vind, let me know!

Maandag, een nieuwe werkweek voor de boeg. Wat was het koud, brrr! Ook als het -7 graden vriest, fiets ik doodleuk 25 minuten door de kou. Een schouderklopje voor mijzelf. Maandagavond was ik alleen thuis en ik besloot in de avond achter mijn computer te kruipen en weer wat blogjes te tikken. Ik merk, ondanks de blog transitie, dat ik het heerlijk vind om dingen van mij af te schrijven. 

Eten met een vriendinnetje op dinsdagavond – Uiteten met andere vriendinnen in Maastricht

Ook dinsdagochtend is het bizar koud op de fiets. Ik fiets daardoor een tandje harder zodat ik het wat warmer krijg. Na een fijne werkdag is het tijd voor gezelligheid, wijn en vriendinnen. Ik spreek af met een vriendinnetje. We koken samen, eten een heerlijk toetje en kijken Vier handen op één buik en kletsten ronduit. Ik merk dat ik het heel gezellig vind en ik merk ook hoe belangrijk het is om leuke dingen te blijven doen naast een drukke werkweek. Zo’n avondje gezelligheid is goud waard.

Pakketjes tijd – Broodje gezond

Woensdagmorgen, oei. Ik heb last van opstartproblemen. Het ligt vast aan de gezelligheid van de avond daarvoor. Ik werk de hele dag, maar merk dat ik in de middag wat last heb van mijn concentratie. Daarnaast zit ik ook met gezonde spanning achter mijn bureau, want die avond zag ik mijn vriend weer na 6 dagen. Noem mij een gek, maar nog steeds als we elkaar een tijdje niet gezien hebben, vind ik het spannend om hem dan weer te zien. Heel gek. We zijn al bijna 7 jaar samen, maar ook dat maakt niet uit. Ik gooi het op gezonde spanning. In de avond ben ik blij en geniet van een heerlijk avondje samen. Naast dat heerlijke avondje is het ook tijd, voor jawel mijn schoonmaak taak. Ik ben aan de beurt om de badkamer in mijn studentenhuis schoon te maken. Gelukkig helpt vriendlief mee. De badkamer was zó vies, dat ik verschillende keren kokhalzend boven de wc hing. Getsieverrie, de mannen wc hangt onder de haren, plas spetters en andere ranzigheid.. De rest van de avond lig ik op de bank en kijken we samen een aflevering van Flikken Maastricht.

Outfit

Donderdag realiseerde ik mij opeens dat het al donderdag was. Tsja, de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. De dagen vliegen best snel voorbij. In de avond ga ik voor een experiment. Ik kies voor aardappeltjes uit de oven en voor degene die mij kennen, ik ben niet bepaald een keukenprinses. Ik wil vriendlief verrassen met lekkere aardappeltjes uit de oven. Eenmaal aan tafel gelooft hij niet dat ik zelf aardappelen gesneden heb, gekruid heb en in de oven heb geduwd. Dat zegt al genoeg over mijn kookkunsten. Normaal heb ik overal een pakje of zakje voor. Hij gelooft het écht niet totdat ik een zak aardappelen tevoorschijn tover en dan gelooft hij het pas. Oeps, wat heb ik toch een slechte ‘keuken’ reputatie. 

Kijk nou, wat lief! Vriendlief had een hartje gemaakt van mijn pyjama broek, haha! – De vieze studentenkeuken

Vrijdag, yay de laatste werkdag voor het weekend. Ik had verschillende meetings gepland. Voor ik het wist was het tijd voor de lunch en dronk ik bier tijdens de vrijdagmiddagborrel. Thuis was het tijd om de was op te ruimen en te koken. Ik was in de avond alleen thuis en klets een hele tijd met mijn huisgenoten om vervolgens weer achter de computer te kruipen en het eerste deel van dit artikel te typen. Hoewel ik aan het begin nog vertelde dat ik weinig te melden heb tijdens zo’n drukke werkweek, ben ik nu alweer verbaasd over het feit hoeveel ik wel niet kan vertellen/typen. Ook dit is een mooie weerspiegeling van de werkelijkheid. Ik kan namelijk uren achter elkaar kletsen. 

Dit weekend ben ik voor een nachtje naar Limburg geweest. Zaterdagmorgen reis ik gezellig met een trein vol gepensioneerde richting het zuiden des lands waar ik een bezoek breng aan mijn ouders en ze in geuren en kleuren vertel over mijn werk. Vervolgens ga ik samen met mijn moeder naar de stad waar ik natuurlijk niet met lege handen naar huis kom. In de avond maak ik mij klaar voor een avondje uit. Ik ga uiteten en stappen in Maastricht met mijn Limburgse vriendinnen die ik veel te weinig zie. Tijd om bij te kletsen en te proosten, want we hebben alle drie een baan! Een hele gezellige avond met veel drank en fijne dansjes. Heerijk om weer een avondje helemaal uit je dak te gaan.

Zondag is het tijd om lekker uit te brakken. Helaas geldt dat niet voor mij. Ik word wakker in het huis van mijn ouders en voel mij enorm brak. Iets wat ik ongelofelijk oneerlijk vind, want ik was de bob zaterdagavond en heb geen druppel alcohol gedronken. In de ochtend dood ik mijn kostbare vrije tijd door wat te hangen en om 13.00 gaan we de deur uit om te lunchen. Na de lunch pak ik de trein naar Amersfoort. Ik voel mij brakker dan brak en probeer ik de treinreis te slapen, zonder succes. Eer ik thuis ben is het alweer bijna 18:00. Dag weekend. 🙁 Dag vrije dag om lekker uit te brakken.. Ik probeer nog even intens te genieten van mijn vrije avond, maar voel mij alles behalve top. 

Hoe was jouw week?
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

7 comments

  1. Mariska says:

    Een drukke week zeg, werken, bloggen en nog andere activiteiten. Maar zo lang je maar geniet! De foto's zien er goed uit

  2. Marloes Meeusen says:

    Gelukkig gaan de dagen van de week snel voorbij en heb je het wel naar je zin op je werk. En het is ook goed om af en toe 's avonds lekker te ontspannen en met je vriendinnen af te spreken. Jammer dat je zo brak was na je avondje stappen.

Comments are closed.