Happy Moments | Magische plekjes langs het strand, genoten van de zon & meer!

Happy Moments | Magische plekjes langs het strand, genoten van de zon & meer!

Dit is het vijfde en laatste Happy Moments artikel uit Spanje. Na vijf weken is het weer tijd om terug te gaan naar Nederland. Hoewel ik daar aan de ene kant een beetje tegenop zag, omdat het én heel koud is én omdat ik nu zo gewend ben aan mijn Spaanse leventje hier, is het ook weer fijn om thuis te zijn. Ondanks dat ik tijdens mij reis op een aantal dingen ben gestuit die ik nog niet kende van Spanje, voelt het toch nog steeds als mijn tweede thuis. 

Maandagmorgen besloot ik buiten de deur te ontbijten. Normaal gesproken haal ik altijd een stokbrood en wat kaas en ontbijt ik thuis, maar omdat het maandag een nationale feestdag was in Spanje en de supermarkten dicht waren, besloot ik buiten de deur de ontbijten. Ik liep toevallig langs een leuk en hip tentje. Eenmaal binnen werd ik enorm verrast door het mooie interieur. Ik bestelde een geroosterd broodje met gemalen tomaten, olijfolie en een beetje zout (héél lekker) en een heerlijke kop groene thee. Na het ontbijt besloot ik wat winkels te bezoeken, aangezien ik nog niet gewinkeld had in Málaga en omdat bijna alle bezienswaardigheden gesloten waren, was dit een prima oplossing. En heij, wie wordt er nu niet blij van winkelen?! 🙂

Liefde voor doperwten! 

Ik bracht een bezoekje aan Women Secret en Oysho. Dit zijn beide lingerie winkels, maar ze verkopen ook pyjama’s en relax kleren. Ik vind het assortiment van beide winkels ontzettend leuk. Jammer dat deze winkels niet in Nederland zitten. Ik kocht een heerlijke pyjama broek, maar ik kan hem ook als chill broek dragen en ik kocht een lingerie setje. Verder kocht ik nog wat items voor het thuisfront. Ook kwam ik een toffe slotjes brug tegen, alleen onder de burg liep geen water meer. De rivier stond – net als veel andere rivieren hier in Spanje – droog. Ook kocht ik maandag dé perfecte veterschoenen, a la jazz schoenen. Ik ben helemaal verliefd. Hoewel mijn voeten er best groot in lijken vind ik ze ge-wel-dig. Ik zal er nog een aparte blogpost overschrijven. Ook Facetimde ik met mijn vriend. Altijd fijn, zeker als we allebei in een deuk liggen achter de computer; hij in Nederland, ik in Spanje.

Dinsdag huurde ik een fiets en besloot ik langs de kustlijn te fietsen. Ik fietste eerst een heel stuk door Málaga, maar toen ik eindelijk de stad achter mij had gelaten kwam ik langs prachtige stranden. Stranden waar helemaal niemand was. Wauw, wat was het daar mooi. Een van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. Ik fietste door totdat ik bij een kleine jachthaven kwam en besloot ergens op een bankje te gaan zitten en te genieten van mijn mooie uitzicht. De stranden waar ik was, was nog een stukje pure Spaanse natuur. Prachtig. Terwijl ik daar zat en de zee voor mij zag, de golven hoorde kletteren, was het een ultiem geluksmomentje. Het was daar zó mooi! Ik ben zelfs lekker bijgekleurd en met mijn voeten in de zee geweest. Zo’n lekker weer was het. Uiteindelijk besloot ik terug te fietsen naar de bewoonde wereld en ergens wat te eten en te drinken. Daarna ben ik op een bankje aan het strand gaan zitten en ben ik verder gegaan in mijn boek. Ook dit was een fijn moment. Aan het eind van de dag leverde ik mijn fiets weer in, at ik loempia’s en lag ik moe maar heel voldaan in bed. Wat een fijn dag. 

Mijn nieuwe schoenen! <3

Woensdagmorgen werd ik moe wakker. Ik besloot weer buiten de deur te ontbijten bij La Bella Julieta. De plek waar ik maandagmorgen ook al ontbeet. Omdat het ook een fijne plek is om te werken, besloot ik nog even te werken achter mijn laptop. Nadat ik de hele ochtend gewerkt had, was het tijd om nog héél even naar het strand te gaan. Ook deed ik de laatste boodschappen en liep ik nog een rondje door de stad. Aan het eind van de dag trok ik nog mijn hardloop schoenen aan. Hardlopen is hier heel fijn. De temperatuur is goed en hardlopen langs de boulevard en het strand zien is natuurlijk ook niet verkeerd. Thuis was het tijd voor een douche en een gezichtsmasker. Soms kan dat heel fijn zijn. Daarna ben ik begonnen aan het inpakken van mijn koffer, want mijn rondreis door Spanje zit er bijna op. 

Dondermorgen ontbeet ik op mijn favoriete plekje in Málaga. Daarna maakte ik voor de laatste keer een rondje door stad en genoot ik voor de laatste keer van het mooie uitzicht aan het strand. Thuis in het appartement was het tijd om te lunchen en mijn koffer in te pakken. Om 14.00 vertrok ik met een te zwaar koffer naar het treinstation om vervolgens naar het vliegveld te reizen. Mijn vlucht was iets vertraagd, maar om 21.00 kwam ik aan in de ontvangst hal in Schiphol en zag ik mijn vriend staan. Wat was het fijn om hem weer te zien! Helaas werkten de treinen niet mee en was er een seinstoring rondom Hilversum, waardoor we heel wat vertraging hadden. Maar ach, mijn vriend en ik waren weer herenigd en dat was heel fijn! 

Vrijdagmorgen ging al meteen heel vroeg de wekker. Ik had namelijk een tweede sollicitatie gesprek bij een bedrijf. Ik moest een assessment maken. Spannend! In de middag kwam ik thuis en ben ik begonnen met het opruimen van mijn koffer, schoonmaken en wassen. Heel veel wassen. De rest van de tijd genoot ik van het feit dat ik weer samen was met mijn vriend. In de avond kookte ik zuurkool, want daar had ik al een tijdje zó’n zin in! Ik vind dat écht heel lekker!

Dit weekend heb ik mijn Marktplaats account aangevuld. Misschien zit er iets leuks voor jou tussen?
Zaterdagmorgen sliepen we uit en bakten we een eitje. We liepen een rondje door de stad, deden boodschappen en gingen in de keuken aan de slag met een zelfgemaakte taco pizza die heel goed gelukt was. Ook ruimde ik de boel nog een beetje op en ben ik begonnen met mijn kledingkast weer winterproof te maken! In de avond hingen we op de bank en keken we televisie.

Hoe was jouw week?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Manon Boerakker says:

    Zo als je 5 weken in het buiteland bent geweest dan snap ik dat je moet wennen hier hahaha

  2. Liese says:

    Klinkt als een heerlijke week en je tijd in Spanje klinkt zo fantastisch! En liefde voor je nieuwe schoenen, wat zijn ze mooi <3

Comments are closed.