Persoonlijke update | Terug in Nederland & de zoektocht naar een baan

Persoonlijke update | Terug in Nederland & de zoektocht naar een baan

Het is tijd voor een (persoonlijke) update. De laatste tijd zijn er veel dingen veranderd en de komende tijd zullen er ook nog veel dingen gaan veranderen. Daarnaast heb ik de afgelopen maand minder regelmatig geblogd en kwam er niet elke dag een artikel online, maar ik heb vijf weken rondgereisd door Spanje. Ook ben ik op zoek naar mijn eerste echte volwassen baan. Tijd om even bij te kletsen.

Het is jullie vast niet ontgaan. De afgelopen vijf weken was ik in het mooie en zonovergoten Spanje. Ik heb een rondreis van het noorden naar het zuiden gemaakt. Ik ben in Barcelona begonnen en in Málaga geëindigd. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik ruim vijf weken in dit mooie land ben geweest. Hoewel ik tijdens mijn rondreis ook de andere kant (minder fijne kant) van Spanje heb gezien, voelt het nog steeds als mijn tweede thuis. Mede doordat ik vijf weken rondgereisd heb in Spanje, was de frequentie van nieuwe artikelen minder. Aan de ene kant ook logisch. Je maakt een rondreis en het liefste wil je de hele dag buiten zijn en allemaal leuke dingen doen in plaats van achter je computer te kruipen. Toch heb ik regelmatig updates vanuit Spanje gedeeld, alleen niet dagelijks.

Terug in Nederland
Sinds donderdagavond ben ik weer in Nederland. Het is fijn om weer thuis te zijn en weer te slapen in je eigen bed en te douchen onder je eigen douche. Toch beviel dat Spaanse leventje wel. Donderdagavond lag ik pas om 23.30 in bed, omdat ik een late vlucht had. De dag erna ging alweer om 6.00 de wekker. Wat gaat hier fout? Helaas had ik mijn agenda alweer vol staan met allerlei afspraken, waardoor ik het meteen alweer heel druk had. Vrijdagmorgen vertrok ik naar Rotterdam waar ik een sollicitatie gesprek had. Na dat sollicitatie gesprek ging ik weer naar huis waar mijn vriend op mij wachtte. Heel fijn om hem weer te zijn. Mijn koffer had ik die avond van te voren gedropt op mijn kamer, maar nog niet leeggemaakt. Tijd om te beginnen aan de grote berg was. 

Het weekend was ik samen met mijn vriend in Amersfoort. Ik vond het heel fijn om weer samen te zijn. Ook ben ik het weekend begonnen met een grote schoonmaak. Mijn zomerkleren maakten plaats voor winterkleding en het was tijd om het een en ander eens goed uit te zoeken. Alle kasten en lades heb ik opgeruimd. Naast mijn grote poetsdrang heb ik ook genoten van het weekend samen met mijn vriend. We hebben heerlijk gekookt, door de stad gelopen en vooral genoten van het feit dat we weer samen waren.

De zoektocht naar een baan
Maandag ging mijn vriend weer naar zijn werk en ik had deze week vier sollicitatie gesprekken gepland. Zoals jullie misschien al weten is mijn werkgever failliet verklaard toen ik in Spanje was. Dit betekende dat ik mijn loon van twee maanden niet ontvangen heb én dat ik geen werk meer heb. In de maanden nadat ik afgestudeerd was, heb ik fulltime gewerkt op een kinderdagverblijf. Nadat ik terug zou zijn uit Spanje moest ik nog verschillende keren werken. Een fijn gevoel, want dat val je niet meteen in een ‘zwart gat’. Je hebt zekerheid: een baan en daardoor ook salaris. 

Toen ik het bericht kreeg dat mijn werkgever failliet verklaard was, was ik een beetje uit het veld geslagen. Daar gaat je zekerheid! Hoewel het niet de bedoeling was om fulltime in de kinderopvang te blijven werken, was het zeker een mooie overbrugging. Ik had zekerheid dat ik sowieso tot december een baan had en hoopte in december een baan te hebben gevonden die aansloot bij mijn HBO opleiding. Dit heb ik nu niet meer. Ik vind het lastig dat ik nu niet meer over deze zekerheid beschik. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik de laatste dagen in Spanje en sinds mijn terugkomst in Nederland als een malle ben gaan zoeken naar vacatures die aansluiten bij mijn HBO opleiding. Ook heb ik een sollicitatie gesprek gehad bij SKA (Stichting Kinderopvang Amersfoort). Zij hebben een deel van de locaties van het failliete kinderdagverblijf waarvoor ik eerst werkte overgenomen. Hier kan ik hopelijk aan de slag als flexmedewerker. Hoewel het nog niet rond is, zou het wel heel fijn zijn als ik tenminste een beetje zekerheid heb. Dan heb ik tijd om rustig op zoek te gaan naar een baan die ik écht heel leuk vind.

Mijn business bag heb ik wel al, nu nog een baan. 

Doordat ik de afgelopen week heel druk ben geweest met én het voeren van sollicitatie gesprekken én het schrijven van sollicitatie brieven is mijn blog er een beetje bij ingeschoten. Ik denk dat ik de afgelopen week misschien een beetje té hard van stapel ben gelopen met de zoektocht van een baan. Ik vind heus wel iets en moet mij er niet te druk om maken. 

Hoe gaat het met jou?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

7 comments

 1. diana says:

  woow wat is de tijd snel gegaan zeg. lijkt net 2 weken geleden dat je ging haha.
  Balen dat je vorige werkgever failliet ging. Nu vooral heel veel succes met het vinden van een baan. Gaat vast goed komen!

 2. Milou S says:

  Wat vervelend dat je nu zo gehaast op zoek moet naar een nieuwe baan. Ik geloof echt wel dat je een baan vindt als ik zie hoe jij ervoor gaat! Heel veel succes 🙂

 3. Ik weet nog dat ik las dat je richting Spanje zou vertrekken. En nu ben je alweer terug. Flink balen van je baan. Tijdens de rondreis zul je vast wel nagedacht hebben wat je nu écht wilt met je HBO opleiding en wat je leuk vind. Succes met het solliciteren!

 4. Alexa Op 't Land says:

  Die baan komt vanzelf wel en hopelijk krijg je een flex contract bij dat SKA dat zou heel fijn zijn en kan je vervolgens gewoon lekker verder zoeken dat zou echt top zijn! Ik zal voor je duimen en die business bag is echt erg leuk! De tijd dat je hebt rondgereisd is overigens echt snel gegaan voor je het weet was je alweer terug!

Comments are closed.