Help! | Ik heb last van een verzamelwoede

Help! | Ik heb last van een verzamelwoede

Zoals de titel het al zegt, ik heb last van een verzamelwoede. Hoewel het wellicht ernstiger klinkt dan dat het daadwerkelijk is, heb ik er een artikel over geschreven. Dit artikel verscheen zelfs afgelopen vrijdag op de website van Ze.nl 
Ik verzamel namelijk sjaals, niet echt verzamelen maar ik vind het gewoon leuk om sjaals te dragen. Sjaals zijn makkelijk, snel, hip én zijn lekker warm. Ideaal in mijn ogen, daarom móet ik wel veel sjaals hebben, zodat ik altijd een geschikte sjaal heb voor bij elke outfit. Stiekem heb ik het ook voor een deel van mijn moeder geërfd, zij heeft namelijk ook een enorme sjaaltjes tic. 

Verzamelwoede, ik verzamel sjaals.
Ik heb een flinke verzameling aan sjaaltjes. Van schattige zomersjaaltjes tot gebreide colsjaals, alles heb ik in mijn kast hangen en geen kleur, vorm, maat of patroon is voor mij te gek. De deur uit zonder een sjaal? “Echt niet!” 


Nieuwe spullen? Euforie! 

“Ik denk dat het allemaal is begonnen vanaf het moment dat ik kleedgeld kreeg en ik mijn eerste bijbaantje had”, antwoordt Dionne op de vraag sinds wanneer ze sjaaltjes verzamelt. “Ik kocht toen veel kleren, schoenen, accessoires, maar voornamelijk heel veel sjaals. Sjaals vrolijken een outfit op en ze zijn ook nog eens lekker warm. Daarnaast is het sinds ik een eigen fashion blog heb, alleen maar sneller gegaan.”
 
De verzameling werd steeds groter naarmate ze ouder werd. Dionne kreeg meer kleedgeld en ging meer werken. “Ik heb heel wat jaren bij een grote winkel in Maastricht als bijbaantje gewerkt. Dat was een leuke kledingwinkel boordevol mooie sjaals en andere kledingstukken. Ik kreeg personeelskorting en in de pauzes ging ik vaak de stad in op zoek naar de mooiste sjaals. Veel van mijn verdiende loon kwam weer terug in de winkel of liet ik achter bij andere winkels in de stad. Ik was er zeker van bewust dat ik zo veel geld uitgaf, maar de euforie van nieuwe spullen vond én vind ik nog steeds heel leuk.”

Leren combineren
De grote vraag: wat vindt ze nou zo leuk aan sjaaltjes? “Het is gewoon leuk om er goed uit te zien en mooie sjaals te kunnen combineren om je outfit compleet te maken. Er is niks leukers dan een nieuwe sjaal toe te voegen aan mijn collectie! Daarnaast vind ik het leuk om aan mijn volgers van mijn blog te laten zien hoe leuk en gemakkelijk je een sjaal kunt dragen om je outfit compleet te maken.” Of ze een bepaalde stijl heeft? Ja. Haar voorkeur gaat uit naar een stoere en vrouwelijke kledingstijl. “Een sjaal valt bij mij meestal in de categorie vrouwelijk. Dit combineer ik dan weer met een stoer item.” Wat de mooiste sjaal is? “Pfoe lastig, alhoewel ik zijden sjaals altijd wel erg mooi en klassiek vind. Míjn favoriete sjaal is een bruine met een goudkleurige shimmer. Dat komt omdat je deze op verschillende manieren kunt dragen en stijlen. Je zou hem bijvoorbeeld kunnen dragen op een feestje, omdat er shimmer in zit. Aan de andere kant zou je ‘m ook kunnen combineren met een zwarte top wanneer je moet werken bijvoorbeeld. Zo houd je het casual.”
Nieuwsgierig naar het volledige artikel? Hier kun je het lezen. Ik vind het heel leuk dat mijn artikel op de website van Ze.nl is geplaatst. Stiekem ben ik er ook wel een beetje trots op.
Verzamel jij ook iets? 
Volg mij op BloglovinFacebookTwitter of Instagram.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

10 comments

 1. Denise says:

  Ah wat een leuk geschreven artikeltje! Ik verzamel zelf eigenlijk make-up producten, ik kan er maar niet genoeg van hebben!

 2. Esther says:

  Heel leuk artikel, en wat je zegt over sjaals klopt helemaal! leuk en lekker warm (: Ik heb en draag echt te weinig sjaals, foei

 3. Ellemieke says:

  Ik verzamel ook altijd notitieboekjes en doosjes, m'n kasten liggen er vol mee en ik doe er niets mee maar toch koop ik elke keer weer meer en meer haha.

 4. marlies neerinck says:

  Haha, herkenbaar! Al heb ik dat niet met sjaals maar met nagellakjes en kettingen. Oh en ook met schoenen haha 😀

  Liefs,
  Marlies – Golden Mirrors & Pink Bows

Comments are closed.