Woonplezier vergroten? 5 tips!

Woonplezier vergroten? 5 tips!

Met veel plezier wonen in je eigen huis, is ontzettend belangrijk. Je huis moet je eigen, fijne plekje zijn waar je je kunt terugtrekken, jezelf kunt zijn en bovenal fijn kunt wonen. Dus wil je je woonplezier vergroten? 5 tips!

1. Investeer in fijne meubels

Meubels zijn vaak duur. En daardoor hebben we soms de neiging om te bezuinigen op een fijne bank of een lekker bed. Maar als er één ding is, waar je nooit op moet bezuinigen zijn het meubels die je woonplezier vergroten. Niets is fijner dan wakker worden in een fijn bed of Netflixen op een fijne bank.

2. Maak je balkon of tuin klaar voor het voorjaar

Nu het officieel lente is, is het belangrijk om je tuin of balkon onder handen te nemen en te zorgen dat je daar een fijn plekje van maakt. Hoe klein je balkon of tuin ook is, zorg dat je een fijne lounge bank of stoel neerzet, zodat je optimaal kunt genieten van de zon en lekker naar buiten kunt.

Ga je binnenkort samenwonen of woon je al samen met je partner, maar hebben jullie een TOTAAL andere smaak qua inrichting? Geen probleem! Deze tips gaan je helpen om tot een compromis te komen.

3. Creëer een fijne sfeer in huis

Om te zorgen dat je woonplezier vergroot wordt, is het belangrijk om een aantal fijne sfeer accessoires toe te voegen aan je huis. Net als persoonlijkheid. Druk een aantal foto’s af, geef spullen met een speciale herinnering een prominente plaats en ga op zoek naar een paar mooie planten voor de finishing touch.

4. Schaf mooie gordijnen aan

Gordijnen zijn niet alleen belangrijk voor de akoestiek in je huis, maar ze maken je huis ook meteen een stuk huiselijker. Hoewel het heel erg lastig is om de juiste gordijnen te vinden, zijn gordijnen wel een must voor de sfeer in huis en dragen wel degelijk bij aan je woonplezier.

Mocht je het écht heel lastig vinden om de juiste gordijnen te vinden, kun je bij de meeste winkels samples mee naar huis nemen om te kijken hoe de gordijnen uitzien in het licht en in de ruimte. Dit kan namelijk heel anders zijn dan in de winkel waar je vaak te maken hebt met fake licht.

5. De vloerkeuze

Last but not least: de vloerkeuze is ontzettend belangrijk. Een grindvloer is een stuk koeler, dan een houten vloer. Voor welke vloer je ook gaat, het is goed om na te denken hoe de rest van de ruimte en meubels matcht met de vloer. Als je besluit te verhuizen naar een nieuw huis en alles nieuw te kopen, is een gietvloer een hele mooie basis om te beginnen en vanuit daar verder te bouwen aan de rest van je inrichting.

Wat zijn jouw ultieme tips om je woonplezier te vergroten?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.