De Upstarter Coaching Night

De Upstarter Coaching Night

Vorige week donderdag stond er een ‘event’ op de planning. Een tijdje terug zag ik iets voorbij komen van de Upstarter, het zag er interessant uit. In mijn omgeving had ik van iemand gehoord dat ze interessante opleidingen én Coaching Nights aanbieden. Hoog tijd om het eens goed te bekijken. Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen, te netwerken en nieuwe mensen te ontmoeten. Hierdoor bezoek ik regelmatig dit soort events. Ik volgde recent een interessante masterclass over het starten van een eigen bedrijf en volgde een workshop om mijn kwaliteiten te ontdekken. De komende maand staan er ook weer twee interessante meet-ups op de planning. I like it. Ik vind het belangrijk om te reflecteren en jezelf steeds te blijven ontwikkelen. Nieuwsgierig wat ik van de Upstarter Coaching Night vond? Dat lees je hieronder. 👇🏻

Wat is de Upstarter?

De Upstarter is een platform voor creatief talent. Het is ook een onderwijs instelling waar je diverse korte opleidingen en cursussen kunt volgen die allemaal gericht zijn op creatieve beroepen in de breedste zin. Zo kun je een opleiding content creation volgen, maar ook een opleiding tot coach. Het doel van de Upstarter is het beantwoorden van vragen waar veel net afgestudeerden, studenten en Young Professionals tegenaan lopen. Door middel van diverse programma’s geven ze deze mensen een zetje in de rug, waardoor ze verder kunnen met hun carrière.  


De Upstarter Coaching Night

Donderdag 5 oktober liep ik vanaf mijn kantoor naar Amsterdam centraal om het pontje te pakken naar Amsterdam Noord. Het waaide hard en het begon al te schemeren. Het liefste had ik mijn trein naar huis gepakt, want ik was erg moe. Amber 48 uur terug van mijn vakantie en had alweer twee werkdagen van 12 uur erop zitten. Toch besloot ik te gaan, want anders zou het zonde zijn van mijn betaalde kaartje..

De Upstarter zit gevestigd in de Open Coop een plek waar creatieve mensen elkaar ontmoeten. Bij binnenkomst werd ik verrast door de leuke inrichting. Het was een combinatie van retro en vintage met hier en daar planten. Ik hou ervan.

Om 19.30 begon het programma dat bestond uit drie rondes van 40 minuten waar je met twee anderen bij en coach ging zitten. In die 40 minuten had de coach diverse vragen voorbereid waar je met elkaar in gesprek over ging. Uit eerdere ervaringen weet ik dat het heel fijn is als een leek iets zegt over jouw idee of droom. Die kijkt er altijd op een andere manier naar toe dan jij zelf.

In de drie rondes met de verschillende coaches begon je heel breed en werd het steeds specifieker. Het was de bedoeling dat je zou eindigen met een to-do list en dat is gelukt. Maar dat komt denk ik wel omdat ik al goed voor ogen had wat ik wil en dat mijn droom is. Aan het eind van de avond was het tijd om live te gaan LinkedIn’n op basis van #durftevragen. Een ideale manier om laagdrempelig je netwerk uit te breiden.

Conclusie

Het was een inspirerende avond waarin ik nog beter weet wat ik moet doen om ervoor te zorgen dat ik mijn droom, Project X, waar kan maken. Dit heeft tijd nodig en zal niet in een aantal stappen klaar zijn, maar ik wacht ermee totdat het moment er is dat ik genoeg tijd en ruimte heb om ermee aan de slag te gaan. De Upstarter Coaching Night vond ik een aanrader. Het is een laagdrempelige manier om uit te zoeken wat jouw droom is en welke richting je op moet, daarnaast vond ik de sfeer erg prettig en was het fijn om met gelijkgestemden te zijn; allemaal mensen uit de creatieve sector.

Wat doe jij om jezelf steeds te blijven ontwikkelen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Manon says:

    Wat ontzettend goed dat dit er is, soms heb je gewoon even andere mensen nodig om weer inspiratie en motivatie te krijgen

  2. Dana says:

    Interessant om te lezen! Ik ga zeker kijken naar de events, wie weet attend ik wel een keer 🙂

Comments are closed.